ПРОФИЛ

Рейтинг
10010
точки при гласуване
10

Новак

създаден на 2016-04-21 06:55:24
Всички ваши коментари (984)
Дата Коментар
Страници
2019-06-11 06:23:36Какво му е шокиращото на загубата? Мутризацията на футбола не може да доведе до нещо добро. Даже бяха учудващи епизодичните победи над Швеция и Холандия. Някой разбра ли защо беше нужнен цирка в “Черно море”? Това беше презастраховка на новия медиен магнат ако нещо се обърка на терена. С тези похвати се стига до тук. Какво направи Лудогорец с един добър футболист като Недялков? Сякаш нямахме централни защитници. Къде са кадрите от школата на прехваления Лудогорец? Няма никой. За другите пък изобщо не е за говорене - в мач между ЦСКА и Левски на терена имаше общо двама - трима българи. Иначе всички говорят за школите, за подмладяване. Но ЦСКА ще съживява кариерата на руския Меси и на някакви незнайни бойци от трета - четвърта лига на Англия. Лудогорец дават милиони за израелски играч, в.Левски по цял ден гледат записи на мачове с чужденци. Пък след това се чудим защо на собствен терен драпахме със зъби и нокти за равенство с Косово. Сега вече ни станаха Малта, Лихтенщайн и евентуално Гибралтар. Опитът на Левски с Люксембург показва, че и те май са пред нас.

Kъм статия Националите по футбол с шокираща загуба от Косово в София

2019-06-10 18:23:53Сякаш сега няма корупция в партиите, та ако се намали субсидията корупцията ще избухне? Къде повече да избухва? Изборите показаха, че на болшинството българи изобщо не им пука, че живеем в бананова република.

Kъм статия Прозрачност без граници: Партийната субсидия е бариера срещу корупцията

2019-06-09 12:03:34А спомняте ли си за дружбата, която беше като слънцето и въздуха? Този путьо явно много го е страх да не се скара с Щатите. Така и не е разбрал, че наведената позиция е отвращаваща даже и за този отгоре. Но какво да се прави - навици.

Kъм статия Плевнелиев: Ако не купим Ф-16, ще изпаднем в тежка геополитическа ситуация и ще загубим доверието на САЩ

2019-06-02 09:24:56Харесва ми да чета различно мнение от моето. Има неща, които приемам от твоите разсъждения. Но не приемам квалификациите - никой не е величина от последна инстанция. Не приемам и някой да ми казва кога и как съм живял - нито ти си живял моя живот нито аз твоя. Не виждам никъде призиви за борба с каквото и да било - може би е лична интерпретация. В “онова време” се борехме с всичко и за всичко. Абсолютно съм съгласен за “добрите религии” - така беше и наистина се получаваше. Не означава, че ми е харесвало, а още по-малко, че искам децата ми да живеят така. За да сме точни с термините. Демагогия е когато изпочаваш истината, за да спечелиш нещо - било влияние, власт, пари. Тук има само споделяне на мнения. Нито очаквам някой да ме подкрепя, нито очаквам някаква печалба. Демагогията е способ на тоталитаризма - когато “в името на народа” гониш своето благоденствие, когато плачеш за близките си, за да спечелиш избори(власт). Демагогия е когато казваш верни думи (конкретния случай), но с мисълта да печелиш гласове. Демагогия е да използваш мъката и миналото на други хора, за да трупаш рейтинг. Квалифицирай като пожелаеш, сложи каквито искаш етикети. Благодаря за полезните за мен твои коментари.

Kъм статия Цвета Караянчева в Белене: Единствената противоотрова срещу жестокостите от миналото е будната памет

2019-06-01 22:29:05БКП се управляваше от един човек. Държавата се управляваше еднолично. Всяко изказване започваше с името на Човека. БКП правеше конгреси, на които всички ръкопляскаха, скандираха името на вожда и го преизбираха единодушно. Тогавашното Народно събрание беше един формален парламент, който правеше това, което му казваха от Партията. Хората в правителството се сменяха според настроенията на вожда. Държава, Партия, икономика се бяха слели в едно. Медиите пишеха това, което им се казваше да пишат. Мога ли да сменя миналото време със сегашно?

Kъм статия Цвета Караянчева в Белене: Единствената противоотрова срещу жестокостите от миналото е будната памет

2019-06-01 21:38:47ОК, щом така ти е по-удобно и държиш на точните формулировки. Но специално “престъпление” е доста общ термин. Пък и не разбирам защо споделяне на лично мнение, необвързано с нищо , трябва да се характеризира като “демагогия”.

Kъм статия Цвета Караянчева в Белене: Единствената противоотрова срещу жестокостите от миналото е будната памет

2019-06-01 19:05:57Не мисля, че може да имаш неприязън към част от Историята. Миналото не можеш да го промениш, можеш да го преглътнеш и ако можеш да се поучиш. Има неприязън към хора, които се възползват от идеи и удовлетворяват свои нужди за сметка на други хора. И не става въпрос за антикомунизъм. Даже смятам, че кресливия антикомунизъм от 90-те е една от причините за сегашното положение защото отблъсна много хора и попречи да се отсее кадърното от плявата. А може би това се целеше. Комунизмът е начин на мислене да слагаш етикети на хората и да си присвояваш правото да определяш съдбата им. Мислене, според което е по-важно да си верен отколкото кадърен, според което “ако не си с мен си против мен.” Когато виждаш във всеки несъгласен с теб враг. Комунизмът е това мислене, което води на власт глупави, но амбициозни и безкрупулни хора. Естествено, че механизмите на живота ни сега и преди 60-70 години са различни. Но подбудите да убиеш човек защото не е съгласен с теб и да убиеш човек, защото искаш да откраднеш повече за себе си са едни и същи. И можеш да им сложиш какъвто си искаш етикет или цвят - син или червен или кафяв.

Kъм статия Цвета Караянчева в Белене: Единствената противоотрова срещу жестокостите от миналото е будната памет

2019-06-01 16:53:13Супер цинизъм - баш комунистите се прекланят пред собствените си жертви! Даже май сегашната клика е по-лоша и от онези убийци.

Kъм статия Цвета Караянчева в Белене: Единствената противоотрова срещу жестокостите от миналото е будната памет

2019-06-01 16:50:37Привет, Докторе! Много липсваха твоите статии! Цвък си го знаехме. И Боко си го знаем. Тук няма никаква изненада. Но изтръпвам от заключението - “след полуидиотите винаги идват пълните идиоти.” Историята показва, че веднъж приеме ли се простотията да управлява тя се възпроизвежда и не си отива сама - 1917, 1944. Какво ли още ни чака по-тъпо от Боко, Цвък, Тетка, Цвета?

Kъм статия Тони Филипов, д-р: В очакване на пълните идиоти

2019-06-01 08:12:05А някой ще потърси ли отговорност и от тези, които решиха, че точно тази демонстрация е подходяща за 6 годишни деца по случай деня на детето? Не им ли стигат игрите, телевизията, интернет където е пълно с агресия, та и за 1 юни трябва да им показват акшъни наживо? Некадърността и глупостта пропиват цялото общество като проказа - както показаха и резултатите от изборите.

Kъм статия Ето как полицаите в Силистра раниха три деца по случай 1 юни (видео)

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.