ПРОФИЛ

Рейтинг
10010
точки при гласуване
10

Новак

създаден на 2016-04-21 06:55:24
Всички ваши коментари (984)
Дата Коментар
Страници
2019-07-06 06:10:06Дали този паметник показва, че държавата (народа) е силно зависим от комунистическото си минало или събарянето му няма да е демонстрация именно на навици присъщи на комунизма? Все пак рушенето на паметници е патент на комунистите. Те рушаха, за да заличат част от историята и да наложат своята идеология. Дали смисълът на този паметник за поколенията 50+ е същия като за тези 40- ? Трябва ли поколенията 50+ , поради своите страхове и комплекси, да налагат своя прочит на по-младите? Един паметник е продукт на конкретен исторически момент - такъв какъвто е бил. Интерпретацията му е нещо различно - зе едни може да е възхвала и почит, но може да бъде свидетелство и урок какво не трябва да се допуска. Германците не са разрушили Дахау, а са го запазили, за да се помни, че човечността може да бъде загубена и трябва да се пазим от това. Боко не печели ли с подклажданата носталгия по “онова “ време? Като се разруши мавзолея и на негово място не се направи нищо, това не помогна ли по-лесно да се забрави лицемерието, промиването на мозъци, цялата куха парадност на “онази” власт и да стане осещането само за спокойния живот, “по-доброто” образование, достъпната здравна помощ? Е, как няма да има носталгия и елементарни хора да управляват живота ни? Мислите ли, че децата със скейтбордовете под паметника занят кой е оня с атомата и кои са тези до него? Едва ли и едва ли им пука от това че не знаят. Но някога, в някой час по история ще могат да им покажат нагледно как един народ е унизил себе си, за да угоди на някой друг. И ще им е по-лесно да научат, че не трябва да правят това и те. Децата по-лесно ще запомнят този урок когато видят нещо пред себе си, а не снимки и писания в учебниците. С разрушаването на този паметник не се ли цели заличаването на част от историята заради комплекса, че те е било страх и си мълчал, да се опиташ да накараш тези след теб да не знаят какво е било, а да знаят това което ти им кажеш, че се случвало. И това не е ли зависимост от комунистическото ти минало?

Kъм статия Сега е моментът да махнем паметника на Съветската армия

2019-07-02 19:30:47Като говори за Кристалина Георгиева, този гьон трябва да си спомни, че именно той провали кариерата и с глупавата номинация срещу Бокова. А сега плещи, че имало настроения. Тъпигьозът дали ще разбере някога, че всяка глупост се връща?

Kъм статия Борисов: Предложих хърватския премиер Пленкович за председател на ЕК (видео)

2019-07-02 16:58:48Това е поредния скандал с този човек. Но нямаме право да казваме нищо. Трябваше да “говорим” на 26 Май. Тогава някои отидоха на гъби, други подкрепиха именно тази клика и тя спечели. Сега да мълчим и да преглъщаме и парите за самолетите, и опростените такси и подигравките на наш гръб. Всеки си заслужава съдбата.

Kъм статия 2400 лв. за билет от София до Венеция, или как си живеят в Министерството на културата

2019-06-30 03:06:26Доколкото знам, Сърът е гей, но не транссексуален. Интересно ми е той самия от какъв пол се самоопределя? В случая това сатанизиране на Путин му прави услуга особено в страни като България. ЛГБТ така силно крещят за нарушените им права, че нарушават моето право да бъда нормален според вижданията на хората от няколко хиляди години насам. Надявам се, че такива като мен все още са мнозинство в обществото и от тази гледна точка Путин е прав - живейте както щете и бъдете щастливи, но не налагайте вашите права над правата на другите.

Kъм статия Сър Елтън Джон обвини Путин в лицемерие

2019-06-29 22:46:13Обикновено тези лекарства са скъпи, изплащат се от НЗОК и се внасят толкова колкото са пациентите. А това ще рече, че най-вероятно някой болен българин е ставен без лечение. Парите са пари навсякъде, но ние преминахме всички морални болни. Този износител много добре е знаел, че убива човек. Няма как да е другояче след като далавераджии като “апартаментчиците” бяха обявени за невинни. Рибата винаги се вмирисва от главата, а нашата глава смърди ли та смърди. Но българския народ си трае защото почти всеки си мисли, че ако на него му падне, той ще прави същото. Като гледам как вървим библейските 40 години няма да ни стигнат да направим от роба свободен човек. Минаха 30, а ние вървим надолу.

Kъм статия България замесена в международен скандал с фалшиви опаковки за онколекарства

2019-06-27 03:46:51Да разбираме ли, че Тъпчото казва, че в началото на 20-ти век е имало македонски народ и поробена Македонска държава та е българи са помагали да я освобождават? Тъпанарът зачеркна с едно изречение хилядите жертви на Кресненско-разложкото и Илинденското въстания. Някой ще обясни ли разликата между тези думи и решенията на Коминтерна за македонската нация? Как ще реагира шкембестото вице на изцепките на боса си или е зает в някакви далаврки та няма време да слуша?

Kъм статия Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара

2019-06-23 23:09:15Доган май ще си играе с Боко като котка с мишка. Последните действия много наподобяват това, което направи със Станишев. Макар всячески да ненавиждам ГЕРБ, много се надявам Боко да не се хване на номерата. ДПС на практика е във властта от 2001 до ден днешен, а във фонд “Земеделие” (разбирай САПАРД и другите програми) още преди това. Те са коренът на корупцията . Каква туристическа дестинация е Борино, та всяка втора къща е хотел, а сега се оказва, че били пълни целогодишно?

Kъм статия ДПС с остър завой: Вече не искат субсидията за партиите да се намалява

2019-06-15 21:48:08Най-искрено се надявам, че не песните на Веско Маринов, а глупостите на Тиквата са отблъснали “хората с индивидуална позиция и критично мислене” от герберастката шайката. “Нашата полиция” беше върховна глупост, но не по-голяма от всяка една изцепка на Тиквун. Просто болшинството на дебилите иска зрелища и Боко им ги осигурява. А какво по-хубаво зрелище от това да се присмееш на човек, който изглежда низвергнат?

Kъм статия Защо Борисов намеси и Веско Маринов

2019-06-14 06:49:18Commandante, ако с теб постъпят несправедливо и някой си премълчи защото “не си му приятен” , това оправдава ли несправедливостта? Когато силните гласове, като доктора, започнат да отслабват, значи става страшно. Идва примирението. Това примирение, което ни е държало 500 години под властта на султана , същото, което позволява 70 години елементарни хора да определят живота ни. Дали ще го наречете “комунизъм”, “социализъм” , “демокрация “ е само въпрос на термини. Страшно е когато някой ми казва да се примиря, че няма по-свестен от човек прочел една книга в живота си. Наистина направихме от “земя рай” една голяма кочина.

Kъм статия Тони Филипов, д-р: Всеки, който не е напуснал кочината, е подозрителен

2019-06-13 07:01:11Този подход на запазване на правилата може да успее ако е постоянен и неизбежен. Даже не е нужно санкцията да е голяма, стига да няма начин да се избегне плащането и.

Kъм статия 1000 нарушители за 2 дни хванаха новите камери при бус лентите

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.