Съобщение за инцидент свързан със сигурността


На 20.11.2020 г. вечерта, беше забелязана хакерска атака в сайта OFFNews.bg, Видимо тя се изразяваше в публикуване на съдържание, което не е създадено и публикувано от екипа на медията.

Това събитие, както бе установено по-късно е свързано с предхождащи хакерски действия и бе последвано от нови опити за такива.

Макар и да нямаме категорични следи или информация за неправомерен достъп до данни на регистрирани потребители, приемаме че е възможно да има такъв риск. Регистрациите за коментиране в OFFNews.bg и под-домейните му са 16117.

В тази връзка, в допълнение на предприетите от нас мерки за повишаване на сигурността, бихме искали да отбележим, че съхраняваните от нас задължителни данни за регистрация за коментиране са потребителско име и адрес на електронна поща. Що се отнася до паролите за достъп до панела за коментиране, те са криптирани, чрез еднопосочно хеширане и не се съхраняват в четим и възстановим вид.

Въпреки това и не само във връзка с този случай, а и въобще предвид рисковете за сигурността в Интернет, се възползваме от възможността да Ви напомним, да не използвате едни и същи пароли за различни услуги или платформи.
Дата 28.1.2021 г.
Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.