ПРОФИЛ

Рейтинг
10148
точки при гласуване
10

Новак

създаден на 2016-04-21 06:55:24
Всички ваши коментари (1228)
Дата Коментар
Страници
2020-03-22 08:12:16Повтарянето на тезата, че мерките масово не се спазват става съмнително. Набиването на масово чувство за вина, че сме лоши и едва ли не искаме да умрем, а добрите чичковци ни пазят е комунизъм. В най-лекият вариант това повтаряне е презастраховка ако мерките не дадат ефект да се каже “ние направихме всичко, но ето народът(мат’ряла) е калпав. Много от мерките са полезни и единствено възможни. Но има и откровено безумни чиновнически начинания. Призовани сме да си стоим вкъщи, а трябва да получим някак си хартиена декларация подписана от работодателя си, за да отидем до местоработта си.

Kъм статия Паси: Къде е доказателството, че неразхождането в парка ще доведе до по-малко заразени?

2020-03-22 04:18:23Постоянното оплакване от неспазване на дисциплината започва да става съмнително. Това, което виждам е, че мерките се спазват. Точно малоумието с декларациите вреди на мерките. Как мога да стоя в къщи и да получа хартиена декларация подписана и подпечатана от работодателя? Сега всички трябва да се изредим през офисите за получаване. Ако трябва да отидеш при болен близък в друг град каква декларация трябва да ти се издаде?

Kъм статия Щабът: 8 пациенти между 20 и 50 г. са с тежки симптоми на Covid-19

2020-03-20 11:34:02И кой ще доставя лекарствата и храната? Или за да се предпазим от вируса трябва да се уморим от глад и други болести? Вярно е, че рестрикциите са може би единственото решение в такава ситуация, но готовността и лекотата, с която искаме да бъдем ограничавани е направо плашеща.

Kъм статия Столичната лекарска колегия: Затворете софиянци по домовете, ограничете влизането в града

2020-03-15 22:12:19Силно се надявам, че поне тези пари няма да ги откраднат. Това да промени COVID-19 ще си е струвала сегашната истерия.

Kъм статия България ще получи 812 млн. евро от ЕС за борба с коронавируса

2020-03-15 08:56:34От тази сводка може заключим, че Боко е говорил, а Радев е слушал. Иначе Боко добре, че се обадил по телефона защото нещо кашляше на пресконференцията.

Kъм статия Премиерът Борисов разговаря с президента Радев за мерките срещу коронавируса

2020-03-15 08:53:59Мисля, че това вторачване в цифрите и статистиката е грешно. Създава невярна представа за проблема защото това са само регистрирани случаи. Предполагам, че въпреки бума здравната система в Италия може да изследва много по-голяма част от населението и да хване много повече заболели в сравнение с България, Македония или Албания.

Kъм статия Два нови случая на COVID-19 у нас (видео)

2020-03-15 08:30:05Думите на госпожата са верни само, че “Аз не се страхувам и не ми пука” дойде от прекия и ръководител, който се постави над закона и институциите. Хората, от които сега се възмущава копират поведението на пасмината, която сега управлява. Как иначе “Ало, Ваньо!” щеше да се забрави, как щеше да се заметат следите от раздаваното българско гражданство? В коя нормална държава заместник председател на Народното събрание ще излезе без капка свян и ще заяви, че откакто е в Парламента е станал по-богат защото бизнесът му процъфтява? Иначе е вярно, че вирусът ще промени много неща, а ние се надяваме да променим първо точно тях.

Kъм статия Сачева: 'Мен не ме е страх' не е проява на смелост, а на егоизъм

2020-03-15 08:14:41Ако можеше да се замисли, Тиквун би разбрал, че основната вина е негова. Обществото се управлява от институции, а той разби институциите като издигна себе си над всичко. Неговите калинки превзеха администрацията и хората загубиха доверие. Той демонстрира този модел на поведение, за който сега се възмущава. Колко пъти нарушаваше правилата и демонстрираше, че не му пука? Е, сега това го правят кретените, които му подражават.

Kъм статия Бойко Борисов: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски (видео)

2020-03-15 08:02:12Възрастните хора масово са с тежки хронични заболявания защото са оставени да избират между това да имат лекарства или какво да ядат. По принцип думите са верни. Но - изявлението е направено няколко часа след въвеждането на извънредното положение. Какво са очаквали да се случи в рамките на това време- като в “Замръзналото кралство” всичко да спре на момента? Това не е ли оправдание за забавени мерки базирани на невярна статистика и лоша комуникация? Кой вярва, че нямаше заболели при положение, че първите случаи бяха хванати случайно и то при пациенти, които нямаха връзка с рискови държави? Децата бяха оставени да ходят на училище и разнасят заразата защото “не са рискова група” и защото няма да променяме учебните програми. Театри и кина ту се затваряха, ту се отваряха.

Kъм статия Проф. Венцислав Мутафчийски: Въведените мерки не дават резултат, ще предложим по-строги (видео)

2020-03-13 07:03:54Точно тази криза доказа какъв галфон ни управлява повече от 10 години. И да се молим на господ да ни пази защото тази пасмина ще ни съсипе. Какви реални мерки са взети навреме освен някакъв глупав, безмозъчен PR? Това не бяха мерки срещу зараза, а шоу на един некадърен клоун - навсякъде е с камерите и с микрофоните. Държава се управлява от институции, а този кретен съсипа институциите. В момента няма една институция, която да работи по някакъв премислен план. Ще затворим театрите- ще отворим театрите. Ще пуснем децата във ваканция - няма да ги пуснем. Това създава паника, която ще избие в следващите дни. И все някой друг му е виновен на този. И още по-лошото е, че масата изтрещял народ се връзва на номерата му. Сега ще платим жестоко за лукса да ни води тъпанар.

Kъм статия Борисов: Откакто има коронавирус у нас, президентът Радев някъде беше изчезнал

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.