ПРОФИЛ

Рейтинг
10225
точки при гласуване
10

Новак

създаден на 2016-04-21 06:55:24
Всички ваши коментари (1050)
Дата Коментар
Страници
2019-08-01 07:14:50Дончев сам си задава най-важния въпрос - защо хората нямат доверие на властта ? Точно той трябва да отговори. Дали не е заради избитите стада в Странджа, или пък за корупцията и кражбите на обществени средства (бутафорната ограда с Румъния) или пък НАПлийкс и последвалата “сензация” с хакването на ръчно управляемите поливни системи, или пък апартаментгейт? Тотална некадърност и корумпираност в управлението, а той седнал да се оплаква, че му нямат доверие?!

Kъм статия Дончев: Стопани крият прасета в спалните си от властите

2019-07-31 19:54:07И още един въпрос - сега ще уволнят ли “специалиста” дал становището за хакване на поливните системи?

Kъм статия Прокуратурата: ТАД Груп искала да хакне пръскачките на парламента и да полива гостите

2019-07-31 19:52:37Това вече не е смешно! Както се оказа поливните системи се настройват ръчно - тогава какви сървъри, какви системи са видели прокурорите? Ами ако така гледат и другите престъпления?

Kъм статия Прокуратурата: ТАД Груп искала да хакне пръскачките на парламента и да полива гостите

2019-07-31 19:39:26Както се и очакваше - виновни са жертвите! Ако те оставят без бюджет за техника, за обучения, за заплати какво можеш да направиш? Но нали трябва да има пари за крадене.

Kъм статия Две оставки в IT отделите на НАП заради теча. Пускат търсачка, в която да проверим кои наши данни са изтекли

2019-07-31 11:17:41Добре де, а за шефовете на НАП и МинФин, които с бездействието и некадърността си увеличиха безпокойството на обществото ще има ли заседание на спец. съда? По такова обвинение те трябва да са солидарно отговорни с извършителите!

Kъм статия Спецсъдът решава за ареста на Иван Тодоров на закрито заседание

2019-07-30 09:13:21Всъщност май и поколенията не са се сменили - май Янка Такева си беше от Тошови времена начело на учителките?

Kъм статия КНСБ похвали Фандъкова, обмисля подкрепа за нея, ако се кандидатира наесен

2019-07-30 09:11:49Поколения се смениха, Профсъюзите си остават комунистическа организация. Нищо старо не са забравили , нищо нова не са научили. Пак се изживяват като работническия авангард на Партията (преди беше БКП сега е ГЕРБ).

Kъм статия КНСБ похвали Фандъкова, обмисля подкрепа за нея, ако се кандидатира наесен

2019-07-29 14:32:27Ще има виновни - както личи от думите на госпожата виновният ще бъде ИТ -то. А всъщност той е жертва на управленската некадърност на герберастията.

Kъм статия Шефката на НАП: Беше тежко, но много добре обмислено решение да не прекратя отпуска си

2019-07-29 12:11:51Наистина може да има лична причина да не си прекъсва отпуската - дано да не е по неприятен повод. Проблемът е, че преди това не е създадена организация - по-точно създадена е дезорганизация по отношение на защитата на данните. Не се знае дали само тази сфера е занемарена или има и други дейности в такъв батак - за това просто се чу. А за това вече се носи лична отговорност. Тя е длъжна да подаде оставка, а началникът и да реши дали тя ще се оправя с проблема или друг. Само, че първият, който трябваше да е подал оставка е шефът й , а той се правеше на шегаджия. И неговият шеф също. Така че рибата е вмерисана от главата. А най-виновни сме всички ние , че не ни увират главите, че управлява ли те простотията бедите ще следват една след друга - КТБ, Търговски регистър, НАП, чумата, срив на туризма - какво ли е следващото?

Kъм статия Шефката на НАП: Беше тежко, но много добре обмислено решение да не прекратя отпуска си

2019-07-24 10:15:38Не споря, че пробиването на НАП е престъпление и то трябва да се наказа. Абсолютно си прав, че по този начин сме застрашени всички. За бизнеса - имат адвокати, има и процедура, даже смятам, че е малко вероятно изобщо да се стига до съдилища. Но особено в този бизнес, в който е тази фирма, доверието е основен фактор, а кой би имал доверие на фирма, за която прокуратурата в казала, че извършва рекет? Независимо дали това е така или не. Вредата е нанесена независимо от адвокатите и съдебните процедури. Вината на извършителя е ясна, но точно според GDPR вина носи и администратора на лични данни, че не полага усилия за опзване на данните. Ако проф. Константинов в прав, че са пробити лични файлове с имена “Гошо”, “Пешо” то ситуацията е още по-страшна защото не се знае тихо- мълком тези файлове къде може да са попаднали и кой ги ползва. Урокът от тази цялата тази дандания трябва да е, че данните са ценни и трябва да се пазят преди да са изтекли. А иначе всеки е новак в една или друга област.

Kъм статия Прокуратурата: Данните на НАП са открити на компютъра на Кристиян, търсил по ЕГН Борисов, Цацаров и Пеевски

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.