ПРОФИЛ

Рейтинг
10148
точки при гласуване
10

Новак

създаден на 2016-04-21 06:55:24
Всички ваши коментари (1228)
Дата Коментар
Страници
2020-04-17 20:31:42И глупав до суеверие.

Kъм статия Борисов не е набожен, а суеверен до глупост

2020-04-17 13:40:21Браво! Върви Манго напред та лъже, върви след него брат му та маже. Нерде 10 от 160, нерде 50%. Е, затова ще загубят доверие - защото като хвърлиш това 50% означава, че половината квартал е заразен, а всъщност няма и 10%. На това му казват манипулация. Но има друго нещо интересно - ако при това неспазване на мерките в гетата има заразени, а не е пламнал целия квартал - колко аджеба е заразен този вирус? И всъщност каква е ролята на мерките като цяло? А последвалото обяснение е вече само в стил “да избършем г..за на шефа, че се е на..ал.”

Kъм статия 10 са положителните проби в ромските квартали, уточняват от Столична РЗИ

2020-04-17 12:24:01Според мен мерките са спазване на физическа дистанция, карантина на вирусоносителите и заболелите, минимизиране на социалните контакти, непосещаване на масови събирания, задължително използване на предпазни средства. Тези мерки са логични и според мен се разбират без някакво тотално отричане. След това са начините за прилагане на тези мерки, които вече са дискусионни. Декларациите според мен са някакво формално решение - прехвърляне на отговорност. За това смятам, че силовите (военни) решения са краткосрочни и трудни за поддържане в наше време. Просто поколението е различно.

Kъм статия Затварят София от полунощ до второ нареждане. Проверки и санкции за неверни декларации от последните 2 дни

2020-04-17 11:55:01Точно - практически е невъзможно да се обезопаси всичко. Ти ще си дезинфекцираш ръцете, но друг не. Ако липсва убеждение следва насилствено налагане, което е по-лесно. За кратък период работи, но за по-дълго време се изражда. Това вече го живяхме. И аз не ходя при родители и познати защото мисля, че така ги предпазвам. Но мисля, че ако съм на открито, водейки се от информирано знание и здрав разум съм в по-голяма безопастност за себе си и другите отколкото скупчен и затворен в града. Ако не друго поне психическото си здраве ще запазя за по-дълго. Истерията ни убива и психически, но това ще се отрази след време и то доста тежко. Това подозирам, че не разбират и не се интересуват водачите.

Kъм статия Затварят София от полунощ до второ нареждане. Проверки и санкции за неверни декларации от последните 2 дни

2020-04-17 11:23:53Ако някой е решил да се събира с приятели не знам да има проблем да го направи вкъщи. Според науката най-често вирусът се предава през заразени повърхности и много по-малко директно по въздушно-капков път. Дръжката на врата на входа ви се пипа поне 100 пъти на ден в среден вход от 20-25 апартамента. А асансьорите? А количките, кошниците, стоките в магазините - дали се дезинфекцират след всеки клиент? Но до каквато и да било степен на параноя да стигнем, най-накрая всичко опира до лична отговорност и здрав разум. Всяка държава иска тя да определя “здравия разум” и поведение на хората, но при нас това е останал по-силен навик от “онези” години когато всичко беше вкарано в здрави рамки. Така се живее по-лесно и затова понякога си го търсим.

Kъм статия Затварят София от полунощ до второ нареждане. Проверки и санкции за неверни декларации от последните 2 дни

2020-04-17 10:59:54По въпроса за пикника - да разбираме, че ако отидеш със семейството си на открито, без други хора наоколо е по-опасно от 10-12 етажен блок с поне 100 човека във входа или по-безопасно е в Билла, Кауфланд, Лидъл? Като си седим по домовете колко от входовете са дезинфекцирани? Имаше заповед на кметовете, но някой провери ли дали се изпълнява? София е огнище на заразата не заради пикниците, а заради масовите магазини и транспорт.

Kъм статия Затварят София от полунощ до второ нареждане. Проверки и санкции за неверни декларации от последните 2 дни

2020-04-17 10:33:08Никъде в предишните постовете не виждам тотално отричане на мерките и “реване”. Ясно е, че трябва да има ограничения и като цяло те се спазват. И в момента си стоим по домовете, не ходим нито да работим нито да празнуваме. Но това постоянно, повсеместно набиване на вина, оплакване как никой не се подчинява и няма ред, постоянното истеризиране на ситуацията започва да дразни и навява на въпроса дали целта на това преекспониране не е пазене на власт, а не на здравето на хората. Нужни ли са по две-три пресконференции на ден, на които се започва и свършва с броя на заразените и починалите? Това каква практическа полза има? В Норвегия също има подобни мерки, но министър-председателят дава изявление веднъж в седмицата като набляга на броя на оздравелите и че ще се справят. Нужно ли е да имаш хора във военни униформи? Обявено е извънредно положение, а не военно. Това върши работа за кратък период от време (и ефект имаше), но за по- дълъг период е пагубно. 45 години на нищо ли не ни научиха?

Kъм статия Затварят София от полунощ до второ нареждане. Проверки и санкции за неверни декларации от последните 2 дни

2020-04-17 09:34:04При първоначалните данни от тестовете в Ф-тата имаше 7 положителни от 60 теста. Кога станаха 50%? Или лъже като дърт циганин или нещо с тестовете не е наред. След информацията и за медицинските материали от арабите, които се оказаха фурми, все по трудно става да се вярва.

Kъм статия 42 нови случая, общо 825 са потвърдените с COVID-19 до момента (видео)

2020-04-17 09:28:19В Странджа и Сакар ли?

Kъм статия Ще работят ли трайно безработните задължително на полето? (обновена)

2020-04-17 04:58:21Само статистика - средна продължителност на живот в Италия, Испания, Франция , САЩ над 81 години. България - 71. Основен рисков фактор за Covid-19 е възрастта. Това плюс гъстотата на населението обясняват високата смъртност. Тук имаме ниска смъртност, но тя е с по-ниска възраст защото здравната ни система вече е изпушила - тук има лош контрол на хроничните заболявания - онкология, диабет, хипертония. Респираторите не са панацея - 80% от интубираните пациенти загиват защото за този вирус не се знае точно как трябва да обдишват машините, а и няма специалисти за тях. Истерията създавана и от Щаба допринася за увеличаването на рисковите фактори - липса на профилактика, висок стрес. Това ще доведе до повече починали от странични заболявания, съизмерими с евентуалните жертви на вируса ако не и много повече. Някой даже чул за вируса в бежанските лагери? Никаква хигиена, никаква физическа дистанция, мизерия - една епидемия би трябвало да убива хиляди?

Kъм статия Затварят София от полунощ до второ нареждане. Проверки и санкции за неверни декларации от последните 2 дни

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.