ПРОФИЛ

Рейтинг
23293
точки при гласуване
10

Стефан

създаден на 2016-04-19 20:18:15
Всички ваши коментари (6187)
Дата Коментар
Страници
2022-03-20 07:01:41А на руската армия и дреме какво казват грейдовете, и даже чорлавите борки джонсъни. Понеже Кинжалите долитат до Лондонабат по-бързо, отколкото ръката до червеното ... копче, примерно.

Kъм статия Лавров обвини САЩ, че пречат на преговорите с Украйна

2022-03-20 04:49:50А, да. Приказката тръгна от страйкърите. Служил съм на вериги. Лято, зима, планина, поле. Замръзнало, орано скоро. Примерно рота. Нямам никаква идея какво могат да правят тука тия трактори срещу руснаците. Нито в отбрана, камо ли в настъпление в Добруджа. Това няма нищо общо с никакви военни дела. Само с нечие счетоводство.

Kъм статия САЩ предоставят една рота ''Страйкър'' на българската армия (видео)

2022-03-20 04:02:46Чак пък толкоз евтино ...:) Украйна не пуска да излизат мъжете в призивна възраст, нито даже побегналите наемници от други континенти. Има. Невъзможността да ги хранят. И колкото и да се стараят пропагандистите - все пак общественото мнение. Този път Западът загуби информационната война. Също както навремето комунистите, прочее. Мот-а-мо. Не оцениха достъпността на информацията. Забраняването на руската телевизия, не спря достъпа на информация. Но се изложиха много тежко. Сега ще дойдат последствията, и вероятно по-тежки, отколкото през 90-та.

Kъм статия Ден 24 от войната в 5 разтърсващи кадъра

2022-03-20 03:46:50В началото на 80-те, тръгна идеята "усилена мотострелкова рота". Не беше ясно това отбрана ли е или настъпление, но командира на ротата вече отработваше преки заявки за минохвъргачната батарея на батальона, която трябваше да ги изпълнява незабавно. През 82-а се появиха Тунджите, те вече можеха да се движат непосредствено с БМП-та на кашиците, и стана някак естествено. С танковете все едно умеехме, но те стават за друго. Да, за какво ставаше дума. "Батальонната тактическа група" по същество е същия мотострелкови батальон, който има парола за непосредствено целеуказване на полковата артилерия. Американците дълго му казваха мрежова война, и много се гордееха. Оцелелите от руските удари наемници му казват ад. Руските журналисти му казват мрежова война с плаващ център на тежестта:)

Kъм статия САЩ предоставят една рота ''Страйкър'' на българската армия (видео)

2022-03-20 03:27:46Да, имаше още транспортен взвод. И щаб. Няколко офицера, които умеят да управляват това. Така че то да може да свърши работа, не просто да оцелее в гората, докато са учения. Виждал съм, служил съм с такива които умеят, и с каквито не умеят. Едно-друго, от началото на 80-те, до средата на 90-те това стана от 660 на 880 души. В началото на 80-те полка от три батальона беше 1100 - 1300 души.

Kъм статия САЩ предоставят една рота ''Страйкър'' на българската армия (видео)

2022-03-20 03:15:18Трите роти са триста щика. С картечници, гранатомети, собствени малки оръдийца, много страшни, но слаби надалече. За да не ги обиждат по пътя, им дават собствен сапьорен взвод, примерно. Който може да минира пътищата ако бягат, или да ги разминира ако вървят напред. За да си говорят помежду си, и с другите батальони, и с полка, който е от три такива батальонаи и е татко им, им дават свързочен взвод. За да ги превързват и шият като ги наритат, им дават медицински взвод с доктор-хирург. За да не ги отровят и облъчат, им дават взвод за химическа-биологическа-радиационна защита. За да не гладуват им дават тилови взвод, който има опушена и вкусна кухня. За да знаят къде изобщо се набутват, им дават разузнавателен взвод. За да не ги пребият отгоре, им дават ракетно-артилерийска зенитна батарея. За да не ги обиждат чуждите танкове си имат изтребително-противотанкова батарея. За да цапардосат против когото са тръгнали, си имат собствена минохвъргачна батарея, и собствена танкова рота, 10 танка

Kъм статия САЩ предоставят една рота ''Страйкър'' на българската армия (видео)

2022-03-20 02:52:00Успокой се, няма да дойдат те. Ще дойдат руснаците, ще ти сипят коктей от валериан с водка, и ще ти кажат да не се буташ в чужди разговори. Може да ти подарят и истинска американска дъвка, нещо от трофейните.

Kъм статия САЩ предоставят една рота ''Страйкър'' на българската армия (видео)

2022-03-20 02:40:53Не, мотострелковите роти навсякъде са стотина души. 30 е взвод. Много модерна стана думата "батальон". Сега я използват съвършенно безотговорно, и я лишиха от смисъл. Значи така. Троична система. Всичко е по три. Ако е по две - нямаш център и два фланга, а е по четири - не можеш да управляваш четвъртото. Класиката - мотострелковите войски. То и пехота. Най-малкото подразделение е отделението, десетина души, имат командир. За живо-за умряло слушат неговите команди, и ги изпълняват безпрекословно, независимо от чии да е други. Три отделения са взвод. Там командирът вече е офицер по щат, тримата командири на отделения слушат неговата команда, и според нея управляват собствените си бойци. Трийсетина души. Три взвода са рота. Тя има собствен командир, който управлява тримата командири на взводове, които изпълняват неговите решения. Три роти накуп са батальон, всичко до тук важи, и тук започва кашата.

Kъм статия САЩ предоставят една рота ''Страйкър'' на българската армия (видео)

2022-03-20 02:21:48Трагично тъпото е, че тука по радиото текат сополи от тамошни българи, които са или русофоби, или щели да ходят в Германия. И нито дума за хора, които казват, че след три века са се върнали вкъщи. За сметка на това всяческо подтикване към война. От лигльовци, които никога не са я виждали.

Kъм статия Ден 24 от войната в 5 разтърсващи кадъра

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.