ПРОФИЛ

Рейтинг
7273
точки при гласуване
7

yoghurt

създаден на 2017-04-10 09:46:05
Всички ваши коментари (310)
Дата Коментар
Страници
2020-08-29 14:35:03Именно, този проблем е откакто свят светува, но в днешно време се обостря - проблемът с това какво е реалността - защо не съм аз богът, който да си измисля всичко, защо има “друго” отвъд мен? Дали искам да опозная това “друго”, или искам аз да му казвам какво трябва то да бъде. Второто, в крайността си е патология - малкото, личността, да иска да диктува на цялото - вселената. По този път човек си спира каналите, през които може да усети колективното съзнание, вселената - И не е проблемът, че това се прави - важно е човек да има здравословен егоизъм, работата е че другото - на добродетелтта, възвишеното, му е лепнат етикет - пропаганда за масите, религия - и съкровишата които то ти носи в живота се отхвърлят, губят се в културата ни, човек си мисли че смисълът на съществуването може да се заключи в личното удоволствие. И затова имаме такива плачевни резултати и в културно отношение, един филм на Фелини, с малкото си средства е сто-пъти по значим от ширпотребната, търговска блъвоч в момента. Нужно е да се замълчи сред информационната буря, човек да потърси смисъла в завещаното от предците му и да не става жертва на евтина пропаганда, емоционално да защитава пава вън от себе си, за да компенсира това, че не може да защитава достойнството си вътре в себе си.

Kъм статия Сбогом, "актриси" - без пол на Берлинале

2020-08-29 11:29:21Его, все едно да сравняваш китара с барабани в музикален конкурс. Ако се наложи все пак, неминуемо експертизата спада до едно ширпотребно ниво. Налагането на равенство между природно различни неща е вече истински комунизъм. Жените и мъжете имат определени роли във филмите, според природните си обусловености. Ако махнем разделението, без да променяме природните обусловености, се сдобиваме с 1. Объркване, породено от конфликтът между идеята в главата и реалността 2. размиване на критериите за майсторство в занаята (ширпотребност на понятията) 3. политизация/поквара на нещо, което е много далеч от политиката, както е всеки занаят. А това, че статията е написана не в ораторски стил няма отношение към проблема.

Kъм статия Сбогом, "актриси" - без пол на Берлинале

2020-08-29 11:21:18Съвременната ни цивилизация потъва в блатото на измислените понятия, където относителността на човешкия език започва да заменя действителността на човешкото битие. Човек, изгубил вяра в Бог, губи желанието си да отърси Бог в настоящият момент, в проявленията му тук и сега. Иска сам да си го създаде, да си направи един измислен свят, в който само да промениш една дума, и вече си бог, няма природа, няма обусловености на съществуването, има само прищевките на разума. Разума, който си мисли, че е способен да измисли всичко сам. Но питам се, от къде идва радостта на съществуването? От това ли, да се обградиш със твои си измислици, на които фанатично да им вярваш, повече от религия, и да и. станеш затворник? Или от учудването пред другия, изненадата от общуването с нещо отвъд твоите представи, което потенциално ти дава надеждата да ги промениш? Защо е този зор да се обезчовечим, да се превърнем в от живот в смърт, в железни предмети без възможност за чувства, за уязвимост, за живот? Тарковски в “Сталкер” казва много точно, че живото не е в силното - не камъните са живи, ами кълновете, които макар и пределно уязвими, растат.

Kъм статия Сбогом, "актриси" - без пол на Берлинале

2020-08-21 12:17:29Видяла жабата да подковават кон, и тя вдигнала крак...

Kъм статия Манолова показа незаконна плантация с марихуана до Околовръстното на София

2020-08-20 12:01:40Спокойно, неполитическо мнение, което за жалост изявява всеобщата правна некомпетентност в обществото и успешното замъгляване с емоции на разума, което е и целта на всяка хибридна война. Същевременно протеста е на 5 минути от 1во РПУ, така че извинението не е в неведението на полицията, а по-скоро в тактиката да не се нагнетява напрежение, която тактика като се натрупа в продължение на повече от 30 дни, довежда до апатия за обществения ред и откъм органите на реда - стил “оставете ги да правят каквото щат”. Едно е несъмнено. Това събитие извади на показ разделение в обществото, което на свой ред породи още по-голямо разделение. А целта беше да се изрине мафията, доколкото си спомням, Доган, Гоцев, Божков, Денчев, Младен Михалев, Златев, т.н.

Kъм статия Зам.-шефът на СДВР: Пред румънското посолство имаше провокация и от двете страни

2020-08-19 18:40:43Ей, значи, по-голям партизанин и от папата, опа, католик! Ясно че все ще да има някакви пъклени дела, които стоят зад направата на метрото, сигурно че някой покрив ще протече, или може би направо ще се разпадне всичко, всеки му според светогледа... Но на положително събитие да му казваш черно, това е някакво професионално изкривяване, патология на непрстанната опозиция.

Kъм статия Пускат третата линия на метрото другата седмица

2020-08-18 14:44:35Защо този мозъчен ДС тръст с връзки в мафията, който назначи Доган и Пеевски, който доведе Царя и послед бодигардът му, който даваше пари на Слави десетилетия като човек на Илия Павлов, та защо се опитват така пламенно от няколко годони да намалят броя на депутатите, което веднага ще улесни подкупването им? За премахване на ВНС, което ще отслаби конституционното устройство на страната ни, и ще доведе всеки олигофрен да си прави институции или да зачерква други? Кому дойде на ум прокуратурата да има законодателна инициатива, което е в проекта за конституция, нещо, което обезмисля парламента, и дава властта направо на главния прокурор , тоест, на Доган?

Kъм статия Бабикян: Възможно е Николай Младенов е да ''културният човек'', когото готвят за премиер

2020-08-18 14:38:00Напротив, следих изявите и покрай Македония, безупречно отговаряше и изпълняваше задълженията й, виждал съм я и на културни събития - рядкост за министър от ГЕРБ. Е, стига да може члвек да се абстрахира от политическите си емоции, разбира се, иначе з анефо всички чужди са лоши ( ; .

Kъм статия На 2 септември ще стане ясно ще има ли оставка

2020-08-18 11:02:37Нека да видим и резултатите на Сова Харис. Иначе за пореден път спокойната преценка, че поколенията трябва да се сменят постепенно в България се оправдава - народа явно иска да бъде управляван от креатури на Илия Павлов, каквито са и Доган, и Царя, и Слави, и Пеевски, и партия “атака” навремето, или пък Борисов, който макар и човек на СИКаджиите, пак пази хората на Павлов. Та, при тези резултати ще имаме на власт комунисти, подкрепени от неквалифицирани, чалга комунисти като трифоновци. И цял парламент на отрочетата на групировките, без малки изключения.

Kъм статия ''Тренд'': 5 плюс 2 в новия парламент. Партията на Трифонов е трета политическа сила

2020-08-18 10:54:24Тъжно как използват една рядко интелигентна министърка за тъпи партийни цели... Нищо, има и такава част от политиката, уви. Но заявеният сценарий е поне приемлив за всички.

Kъм статия На 2 септември ще стане ясно ще има ли оставка

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.