ПРОФИЛ

Рейтинг
915
точки при гласуване
1

OtSofia

създаден на 2019-04-17 16:34:50
Всички ваши коментари (86)
Дата Коментар
Страници
2019-12-08 14:41:44Всичко и всички си идват на мястото. Ето посочената джамия в Кеймбридж, още един архитектурен пример - ако не на Фуксас, то все пак - на негов чирак или изобразителен последовател. Отработена визия, както на Света Неделя, където Ф. не се яви да си докладва проекта, нищо че по българските медии вече вали дъжд от неговите обилни словоизлияния в подкрепа на твърдението му колко много са му на сърце българите и България. С това Ф. постигна единствено консолидация на мнението тук за него, че дали по литовска линия, дали нещо друго, Ф. е готов да изрече каквото и да е, за да си изкара с приказки едни пари. Предлагам му да си пробва светещите чадърчета (които не се знаело още как реално ще се изпълнят и функционират) върху Piazza Navona или на Campidoglio, Campo de' Fiori или на арената на Colosseo.

Kъм статия Ердоган откри джамия в Кеймбридж и отрече да има ислямски тероризъм

2019-12-05 18:58:15Прочетете спомените на Иван Михайлов, документ на епохата и никаква литература и художествена интерпретация на реалните събития.

Kъм статия Ванче Михайлов и убийството на Тодор Александров: какво разказва в мемоарите си Георги Томалевски

2019-12-05 16:59:40По Графа подпочвените води може би да са отведени чрез дренажи и канали, ако верно е предадено становището на експертката, че нямало вода. Но София е построена върху земя, богата на вода, много често минерална и термална, причиняваща корозия или каверни под уличната настилка, която на места пропада. Това се учи в училище. В центъра много мазета се наводняват от подземни реки - напр. Крива река под ул.Аксаков и затова мазетата там са двуетажни. Военният клуб също е построен в подпочвени води, вижте прочутата архивна снимка с биволите в падината на градината срещу него. Неприятно е, че материалът на Охнюз е написан с пребрежение и излъчва досадата на автора от геологията на София. Всъщност водата пад паветата на софийските улици в центъра е специфичен софийски проблем, който мори и метрото. Дали това е причината за смяната на вида вибрационна подложка на трамвая, е съвсем друг въпрос.

Kъм статия Експерт на обвинението по делото за Графа: Няма подпочвени води в София, иначе мазета ще се наводняват

2019-12-02 19:34:09...или че Филипов е просто Стойко, който ми гони децата, уж че той - тотално чуждия, им дава добри съвети!? Никакъв Дани-кой-да-е няма значение. Запишете си го някъде и от време навреме си го препрочитайте, да да си припомните, че ви е къса паметта, че никой няма право да гони децата ни.

Kъм статия Великодушен Данаил Кирилов няма да съди Тони Филипов, д-р, но чака мъдростта на Провидението

2019-12-02 15:18:21Този д-р ли, Тони ли, Филипов ли или просто некой Стойко, си позволи да ни призовава да си гоним синовете и дъщерите в чужбина - от къщи, от семейство, от приятели, от колеги, кой от каквото, няма значение. Призовава моите синове и дъщери да бягат?! Я къш, Стойко!

Kъм статия Великодушен Данаил Кирилов няма да съди Тони Филипов, д-р, но чака мъдростта на Провидението

2019-12-01 12:40:40Тази снимка от кога е?

Kъм статия Български език се изучава в Истанбулския университет

2019-12-01 10:39:27Може да се изпълни? Ама ще се промени? И ще стане като с Графа. Почва едно крадене на идеи, материали и доставчици от неспечелилите колективи. Кой ли ще е новият Крусев?

Kъм статия Главният архитект на София: Проектът на Фуксас за пл. Света Неделя може да бъде изпълнен

2019-11-30 10:26:48Видях гъбките в Сингапур, прав си, квазимодо. Но журито не вижда по-далеч от носа си, камо ли Сингапур. Все пак можеше да забележи далекоизточната чалга, сигурно сътворена и тя от някой https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%83%D0%BA%D1%81%D0%B0%D1%81,_%D0%9C%D0%B0%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D0%BE. Всъщност, кой беше на обявяването на наградите? Не беше фуксас, нали?

Kъм статия Ремонтът на Света Неделя ще е по-скандален от Графа

2019-11-29 19:13:32Повтарям:Италианският турист-Фуксас,любимецът на Сергей Станишев,нарочно прави от София курорт на гол пясък!С 5-хиляди годишна история на това място,10 метров културен пласт,Президиум-Преториума,Двореца на Константин Велики,откъдето той управлява Римската империя,където Сердика сече собствена имперска валута,той си позволява чиста подигравка - дал е на стажантчетата си да направят там нещо,"di prendere il denaro Bulgaro"?!Хепи-ресторанта, комунистическо дело, което разбуни духовете навремето с СТБ-плочата,излята върху Монетарницата,йолката с петолъчка -колко са дребни!Сега - трамваи,разкопки под стъкло,чадърчета?И много пари.Здравков не искал студентски проекти?!Дайте на Фуксас "i soldi ben'desirati" и го разкарайте.Сещам се как наивната идея на един председател на Народното събрание да облагородял Партийния дом какъв проект ни докара с пързалка на фасадата чак връз ларгото!Вън!Сещам се и за обещанието на Фъндъкова да започне с нови хора?Какво става с това обещание?Тя нов човек ли е?

Kъм статия Ремонтът на Света Неделя ще е по-скандален от Графа

2019-11-29 16:47:33Този италиански турист - Фуксас, определено си мисли, че София е курорт на гол пясък! Да набучиш 5-хиляди годишна история на това място, 10 метров културен пласт, Президиум-Преториума, Двореца на Константин Велики, откъдето той управлява Римската империя, където Сердика сече собствена имперска валута, с тези панаирджийски джвъчки, значи че или нищо не си разбрал, или си дал на стажантчетата си да направят там нещо, "di prendere il denaro Bulgaro"?! Хепи-ресторанта, комунистическо дело, което разбуни духовете навремето с СТБ-плочата, дето изля върху държавната римска Монетарница - ряпа да пасе! И трамвая, и той там? Нали Здравков не искаше студентски проекти?! Дайте му "i soldi ben'desirati" на Фуксас и - дим да го няма. Сещам се за наивното желание на един председател на Народното събрание да облагородял Партийния дом какъв проект ни докара с пързалка на фасадата чак връз ларгото! Вън! Сещам се и за обещанието на Фъндъкова да започне с нови хора? Какво става с това обещание?

Kъм статия Ето как ще изглежда пл. Св. Неделя, спечели проектът на световноизвестния Максимилиано Фуксас

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.