ПРОФИЛ

Рейтинг
905
точки при гласуване
1

OtSofia

създаден на 2019-04-17 16:34:50
Всички ваши коментари (21)
Дата Коментар
Страници
2019-08-14 18:51:52Варненец. Мьек говор. Но, хайде, не това е проблемът. Всъщност този човек непрекъснато се доказва като решителен приятел и другар на руските окупатори, защитавайки с всякакви неархитектурни предложения Паметника на Съветската армия. Мнението на софиянци - на горящите боклуци, това казва той. Всъщност, този председател на архитектурната камара непрекъснато доказва, че е там по политически причини. Много пошло и интересчийско. Какъв кмет на 8 000 годишната София може да бъде? Ами - не може, това е.

Kъм статия Демократична България издига архитект Борислав Игнатов за кмет на София

2019-08-10 15:28:55Първо, карам кола. Нормална скорост като за оживени градски улици с гъсто обитаване. Няма проблем. Второ десетки години живях на ъгъла на Витоша и Солунска - едно от най - натоварените места на София. Така се живее и във Виена, Париж, Рим, изберете си столица. Не давам за пример Атина, не става за европейци. Обичам градското обитаване, като в София. Който не го обича, - има огромен избор и то тъкмо в България: безкрайна красота, прекрасна тишина, казвам го сериозно. Въпрос на избор.

Kъм статия Спаси София иска асфалт по Цар Борис III, паветата - на склад

2019-08-10 00:27:36През лятото на 1969 при разкопките и разрушаването (документирано и известно на науката) на съществени части от Източното входно крепостно съоръжение на Сердика(т.нар. Източна порта) бе открита не само втората стена, предпазваща града отвън, но и входът през тази стена, фланкиран от две не зле запазени плътни масивни кули, съответстващ и в ос на Източната порта.Защо сега наричате външната крепост протейхизма, като тогава беше бастион, мога да си обясня единствено с периодичното предвъзрожденско профанариотско залитане, от което, щом свалим гарда, неизбежно се разболяваме.Да плачеш ли, да се смееш ли?Доста разрушено , всичко бе заровено и, както виждам - забравено.Отгоре - гълъбовски мрамор, руски сувенири и кафененца.Оригиналната настилка (документирана) - вън!Какво ли се готви сега на тази част от крепостта?Питам, защото имам пример за жалкото отношение и към Западната порта, и към Северната порта, и към Света Неделя, пък и напоследък към Малко Търново.

Kъм статия Разкриха уникални археологически находки от Римско време в София

2019-08-06 10:19:36Непременно трябва да се отличи името на Капитан I ранг Рашко Русев Серафимов (16 януари 1875-30 май 1922 г.) - началник на БВМФ. Рашко Серафимов е началник на Подвижната отбрана, преподавател на висшия военноморски, офицерски курс, основател на Българския наро­ден морски сговор, автор на труда „Морска стратегия“. Тази му многостранна дейност логично го отвежда през 1919 г. на върха на Българската ма­рина, като неин командващ. В периода 12 май – 24 октомври 1919 г. е Началник на Флота на Негово Величество (по съвременните разбирания – командващ на Военноморските сили на България). Рашко Серафимов е първият български офицер – подводничар[6]. Серафимов с пълно право може да бъде наречен „баща“ на българс­кия подводен флот[3]. През Първата световна война е началник на Черноморската част.[1] https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%BE_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2

Kъм статия Изключително рядък възпоменателен медал в изложба на НИМ

2019-08-05 18:14:07„Спаси“София все пак успяха да цъфнат с истинското си име - Забравѝ София.Ако се наместят и те в СО.Като изключим основателното им разсъждение за финансовият и културен капан,който ни заложи Метрополитена(руснаците вече не го подкрепят, та затова),какво четем и чуваме:1.Щели да ни запазят под сянката на окупатора,само без нежеланите вече от Русия думи,но Паметникът на Съветската армия ще продължава да размахва шмайзер над главите ни,сакън да не забравяме какво могат да ни сторят освен кибер удари,чума и пр.!2.Сега пък паветата по Цар Борис III ще ги изровели, да не си личи никъде многовековното развитие на града, а и за радост на мутрите по витошката яка, пък и сигурно им е приятно децата им да дишат още концерогенни изпарения.3.О, и съвсем между другото,„Спаси“ София си имали вече кандидат за „курортчето“ Витоша?4.Какво ли са намислили, пак тихомълком,че толкова бързат за авариен ремонт на„Света Неделя“? И пр. и ....

Kъм статия Спаси София иска асфалт по Цар Борис III, паветата - на склад

2019-08-04 12:30:26Съветско-руският проект Метрополитен действително направи каквото можа, за да закопае всички други транспортни възможности на София, а и да "усвои" европейските средства в обход на ембаргото. Е, ясно е, че няма как това разхищение на средства срещу истинските интереси на софиянци да продължава. Аргументите срещу софийския трамвай свършиха, даже няма нужда от коментар.

Kъм статия Кандидатът за кмет от Спаси София: Строителството на метрото е изключително скъпо, да се фокусираме върху трамвайните трасета

2019-07-23 18:06:13II. Софиянците ценят на тези две места пълната незначителност и на най-"важната" търговска марка на местата за пазаруване и пиене на кафе, там цари софийското оживление – деловито или мързеливо, но не и търговския интерес, и пак там всеки момент можеш да се прислониш до някой ъгъл и да останеш сам ... Само дето Малко Търново е много по-старо от извънградската Самоковска улица (Граф Игнатиев). Неговите разместени стъпала, макар и изоставили правия път нагоре, още опипват стръмнината и още водят към Средечката твърдина, към тази Търна (Turris → (der)Turm / Turn / Turnu /Torun / Тarnava)– кулата на входа на крепостта Средец, която продължава да се крие дълбоко под жълтите плочки. Бар Луна? Пфу!

Kъм статия Започва ремонт на столичната улица, където царят пиел, а ДС биела

2019-07-23 18:04:45Царя пиел? Туристически маршрут? ДС? На серафимовото ателие ли дължим тези "дълбоки познания"? На Ох, нюз? О, забравих "ромското включване", пардон, "включващия дизайн", анахроничен копнеж към ривайвъл на един комсомолски постмодерн. Много, ама много, прилича този закъснял (или закъсал) акционизъм на развълнуваните плочки на Свети Седмочисленици, защитавани доскоро с пуберитетна страст. Много ми прилича на началото на Гафа на Графа. Случайни познания, случайно сбъдване на мечти да работиш в центъра на София. Нищо случайно няма, всъщност. И улица Малко Търново, както и улица Граф Игнатиев принадлежат на Средечкото средновековие. Трасетата им, неочакваните погледи, живописното им бягство от лесните пътища, сгъстената светлина на небето им, към която не поглеждаме, но винаги усещаме.

Kъм статия Започва ремонт на столичната улица, където царят пиел, а ДС биела

2019-07-06 16:27:44Едно знам още от училище - като искаш да изразиш отвращение към/от някого, използвай деформирани руски фонеми, морфеми и т.под. Много е гот да поздравиш руски агент за новия му пасол: Чистита нова гадина! Или да се усмихнеш на Стьопа: Ни гаварите на минями. Не че ще поучим за нещо руснаците, дето от неудобство сядат в своите тарелки, а пък то да ти било assiette - фр., ами поне да избегнем обичайната алергична реакция при касателството ни с тях :)

Kъм статия Свикаха два протеста срещу избора на Кошлуков

2019-07-05 19:29:4721 минуса? Много герговчета в този сайт, много адепти на руския посланик, примкнувшихся към окупаторите.

Kъм статия Свикаха два протеста срещу избора на Кошлуков

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.