ПРОФИЛ

Рейтинг
915
точки при гласуване
1

OtSofia

създаден на 2019-04-17 16:34:50
Всички ваши коментари (86)
Дата Коментар
Страници
2019-11-29 13:42:43Ако ПБакалова повика пак Методи Андреев за експерт, той пак няма да има какво да каже против носимоспособността на готовия груб строеж на НМДБ, освен да потвърди, че този груб строеж е отличен за нуждите на обществените сгради (посочи-административна, други казват МОЛ). Извън това от партийна солидарност той се помъчи да приведе срещу НМДБ архитектурни аргументи, но не му се получи, уви. Както и на вас. Апропо-НВ на мястото е над 560 м., въобще не е ниско, малко повече от Света Неделя. Препоръчвам да се възложи на Методи Андреев да използва несъмнените си качества на експерт по отваряне на досиета на ДС (моите уважения!), не се съмнявам, че "много ще ви зарадва" представящите се за представители на архитектите, и обкръжението ви. И не използвайте Камарата на архитектите нито за лични вендети и цели, нито за партийни мероприятия. Разходвайте значителния членски внос по предназначение.

Kъм статия Архитектите: Строежът на детската болница е престъпен компромис

2019-11-28 01:33:15Масовото заличаване на топоними и неразбираеми думи, набедени за турски, е основен белег на непознаване на българския език и неговото хилядолетно лексикално богатство. Мусала не е турско име,нито пък Арапя,Кутловица и мн.др. Геран,бунар,харман,тлака,дерибей не са турски думи. Изхвърлянето им от българския речник е неприемливо, както унищожението на старините,част от българската история. Напр.заличаването на Аврелиановите стени–крепостната система на Сердика-III в., опазени в картината на Обербауер-ХIХ в.. Напр.суперструкцията на най-голямата обществена сграда-Преториума/Президиума на Сердика, опазена до 1878, чиито забележителни фундаменти и Монетарницата и днес оформят павирания хълм на Света Неделя. Напр. разораните могили,както и синорите на античните и средновековните едри имения. Всички–припознати като турски. Лошо е не че тогава в еуфорията на освобождението правим тези грешки, лошо е, че сега, информирани и граждани на Европа и света, пак работим срещу себе си рушим миналото си.

Kъм статия Нуждае ли се Под игото от превод?

2019-11-27 15:37:11За пръв път се съгласявам с Ивайло Дичев. Защото знам, че като ми поиска някой пари, за да ме нахрани, подстриже, повози на такси или да си свърши държавната работ, това, освен че е неправомерно и закононарушение, криминален акт, всъщност е долнопробен натиск за бакшиш и/или рушвет, а пред себе си имам представител на чалга човекоподобието, простак, отхвърлящ добрите нрави, практики и домашно възпитание – по принцип, а в частност – престъпление. Няма по-синтетичен начин да изразя такова действие – бакшиш и рушвет са диагнози, подарък и почерпка са просто подарък и почерпка. Да кажеш, че някой е гьонсурат не е като да споменеш, че не вижда злото.

Kъм статия Нуждае ли се Под игото от превод?

2019-11-26 14:20:50Изслушах на запис ръководителят на НЗОК сутринта. Три неща ми спряха вниманието. Ръководителят на НЗОК очаква някой да му каже как да реформира системата - законодателите, общините, отговорните за майчино и детско здраве. Доста пасивно поведение в една сфера, която динамично предоставя предизвикателства. Не е добре това. Второ - шокиращата информация, че въпросната специализирана педиатрия е имала 30% свободни легла?! Това сведение звучи невероятно и се нуждае от подкрепа с подробни доказателства. Да се надяваме, че ще ги чуем. Трето - мнението на ръководителят на НЗОК относно бъдещата (да се надяваме - до 2 години) национална многопрофилна детска болница, което има вид и форма на плахо изказано отрицание - за съжаление на базата на твърда липса на професионална компетентност. Очевидно мнението на ръководителя на НЗОК не е въз основа на изказаните от него неубедителни аргументи.Задкулисие?

Kъм статия Д-р Дечо Дечев: Общинските болници и майчиното и детско здравеопазване не се вписват в пазарния модел

2019-11-25 18:35:20Какво става ако насилието е срещу майка, защото е майка и кърми детето си? Какво става ако насилието е над Пенда, ако всъщност това е насилие над бившия Пижо, ама с валиден документ, че е жена? Сергей Станишев като че ли не е кърмен, като че ли обкръжението му е от Пижовци, станали Пенди по документи, като че ли смята всичко това за в реда на нещата. И като че ли е забравил, че ние 45 години живяхме в обществото на руския комунизъм, общество на насилници и жертви? Или пък му е мъчно, че вече не сме там? Горното изказване има нужда от психоанализа. Не заради СС, заради читателите. Охнюз, платете на един профайлър и публикувайте заключенията му.

Kъм статия Станишев: Ако си затворим очите пред насилието над жени, след години ще се делим на две - насилници и жертви

2019-11-22 11:27:21Коя е строителната фирма, която обжалва? Знаем коя е КАБ, а строителната фирма е анонимна? Щом фирмата обжалва, значи няма ърговска тайна.

Kъм статия МЗ: Сградата за детската болница е безопасна

2019-11-20 16:48:29"детска педиатрия"? Леле!

Kъм статия Ананиев отстрани шефовете на болниците "Лозенец", "Проф. Иван Митев" и "Пирогов"

2019-11-20 16:06:39От СБДБ (какъв е този Митев) това си и могат. Събират се вкупом като сговорните калугери, които и в петък блажат. Ако са свестни и искат да защитят колегите си, трябва да се събират срещу системата, която оставя държавата без многопрофилна детска болница. вж. и https://offnews.bg/obshtestvo/borisov-naredi-na-ananiev-da-otstrani-direktorite-na-bolnitcite-zames-715838.html

Kъм статия Ананиев отстрани шефовете на болниците "Лозенец", "Проф. Иван Митев" и "Пирогов"

2019-11-20 12:52:51Ужасен проблем, трагично развитие. Непоносим резултат от десетилетия замитани системни грехове на столичното управление с пряко отражение на национално равнище. Всички са нещастни. Не търсете вина само в ограничения периметър на медицината. В същото време стожерът на последното поредно тежко препятствие пред строителството на многопрофилната детска национална болница - Камарата на архитектите в България, в частност - нейният председател Борислав Игнатов, е скоропостижно изстрелян във висшия ешалон на столичната политика като зампредседател на СОС. И това ако не е кривото многолицие на столичната действителност?...

Kъм статия Борисов нареди на Ананиев да отстрани директорите на болниците, замесени с починалото дете

2019-11-15 22:06:00Горният материал е най-малкото заблуждаващ. Авторът или не познава тази дейност или крие факти. Ето резюме на фактите: 1. Януари - май 2013: Урбанистична концепция и архитектурно-благоустройствено оформяне на площад "Света Неделя" - архитектурен конкурс съгласно съответното законодателство; 2.Септември 2018 - Ноември 2019: Обществена поръчка с предмет ,,Разработване на концептуален архитектурно-градоустройствен проект за площад ,,Света Неделя”, гр. София чрез провеждане на ограничен конкурс за проект на основание чл. 18, ал. 1, т.11 във вр. с чл. 18, ал.8 от ЗОП, с номер на публикуване в РОП – 00087-2018-0120 на 17.09.2018г. - обществена поръчка с прикритие като архитектурен конкурс; 3. Концептуално архитектурно-градоустройствено решение на пл. "Св. Неделя" – архитектурен конкурс съгласно съответното законодателство - от есента на 2019 г. Има опит на Столична община, една и съща и през 2013, и сега, да заблуди софиянци и да не си изпълни задълженията, поети от нея след конкурса 2013.

Kъм статия Седем с проекти за реконструкцията на площад Св. Неделя

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.