ПРОФИЛ

Рейтинг
905
точки при гласуване
1

OtSofia

създаден на 2019-04-17 16:34:50
Всички ваши коментари (47)
Дата Коментар
Страници
2019-10-19 17:15:04"българската ******** окупация"?! Комунистите отдавна се отказаха от това отцеругателство. Но университетските сказчици - очевидно не. Няма да пиша повече - всяка критична дума по отношение на ЙДичев ми е загубено време. За него, обаче, е нов повод за себевъзхваляване. Затова и не слушам Хоризонт да ме манипулира с гласа на жена му.

Kъм статия Какво точно иска България от Северна Македония?

2019-10-18 19:59:36По изключение - отговарям. За Общинар. По-вероятно ми се струва предизборният ход с въображаемата детска поликлиника в София да може и да има предвид български педиатър или специалист-управител. Колкото до НМДБ, управлението ѝ е супер сериозна работа. Надявам държавата да назначи генерален директор на принципа на конкурсите за Миланската скала, AKH във Виена, Philips и под. - с международен конкурс и висок доказан морал, както и с познания по педиатрия, но не непременно педиатър. Освен това, вярвам, че и това време ще дойде за България.

Kъм статия КАБ: Сградата на бъдещата детска болница е невъзможна, незаконна и опасна

2019-10-18 15:33:05Горната публицистика на тема Национална многопрофилна детска болница показва,че КАБ е попаднала в присъдружието на строителни фирми, които не печелят търга за довършването на НМДБ.Най-вероятно от варненския кръг.Варненецът, който иска да стане кмет на София, вероятно има успех всред този кръг.Всички други "умаюни"-колко било опасно,просто не издържат критика. (Напр.- по логиката на подчинените на г-н Игнатов всички мостови съоръжения са опасни и движението по пътищата трябва да спре. И не ми обяснявайте как ст.бетонът бил друг.) Колкото до времето,когато е построена структурата Акт 14-най-тежката част,изградена по действащи норми,то не започва от 1978, когато се прави единствено I копка.Но враговете на детската болница са оттогава.И те са тежки.Някой много иска България да си остане с мижавото специализирано здравно заведение.Днешната кметица също дава срамежливо рамо на враговете на НМДБ с фойерверките за поликлиника.

Kъм статия КАБ: Сградата на бъдещата детска болница е невъзможна, незаконна и опасна

2019-10-18 12:46:53разбира се Игнатов 2.Пет пари не дава за РИМСофия, иначе щеше да посочи място за преместването му;3.Захарна фабрика?Дрън-дрън в полза на разрушаването ѝ;4.Царските конюшни-красива сграда?Толкова за естетическите му възгледи,пфу.И нито дума за историческата ѝ и градоустройствена ценност,защото не знае;5.Казичене-Равно поле?Въздух под налягане, че че е лошо да си използваме минералните води.Важен въпрос-колко струва тази бодряческа листа,за колко време може да се осъществи?"Питам аз и отговор не чакам"-казва препатилият софиянец.

Kъм статия Пет места в София, които бодат очите на арх. Борислав Игнатов

2019-10-18 12:45:53За този кандидат-кмет думата е"колаборация"(вж.т.5)в нейния най-лош смисъл-безидейно съглашателство като през ВСВ.Поради това:1.За трети път си сменя възгледите за ПСА-всеки път с все по-лицемерни поводи:да сложел българския герб връз паметника(тъпотия и грозотия),да сътворял зелен саркофаг над съветския автомат,размахан над нас (тъпотия и въпрос:Игнатов ли ще полива зеленината),че даже княз Александър вика на помощ(уж, че ще махаме ПВС, ама не-защото е на окупаторите); продължава

Kъм статия Пет места в София, които бодат очите на арх. Борислав Игнатов

2019-10-16 12:09:49Кандидатът за кмет на София (десен?) Игнатов е в активната група на неприятелите на Националната многопрофилна детска болница. Той въвлече и Камарата на архитектите, на която понастоящем е председател, а също и една от камарите на строителите, в недопустимото начинание да спъне възобновяването на строителството на НМДБ тъкмо преди благоприятния строителен сезон. Той трябва да даде обяснение, но, разбира се - не, казионните общи приказки, които вече ужасно ни досадиха.

Kъм статия Игнатов: Демократична България няма да подкрепи нито Фандъкова, нито Манолова на балотаж

2019-10-16 11:45:22Кандидатът за кмет на София (десен?) Игнатов е в активната група на неприятелите на Националната многопрофилна детска болница. Той въвлече и Камарата на архитектите, на която понастоящем е председател, а също и една от камарите на строителите, в недопустимото начинание да спъне възобновяването на строителството на НМДБ тъкмо преди благоприятния строителен сезон. Той трябва да даде обяснение, но, разбира се - не, казионните общи приказки, които вече ужасно ни досадиха.

Kъм статия Отварят офертите за Националната детска болница

2019-10-15 18:52:08Това на картинката прилича на стърчишката на beret basque. Който го е измислил, не знае, че българските поминални черковни сгради са триконхални. Дано не е проект, а просто 3D.

Kъм статия Фандъкова: Паркът на Военна академия се разширява до Черковна, правим паметник за загиналите войни

2019-10-15 00:11:27Новата дъвка по френско-българска линия: линеен парк. Ах, колко сме изобретателни и как заобикаляме общоприетите термини и евтл. норми. Линеен парк на - какво беше? А, "по поречието на реките Боянска бара и Бара Изливо“. И "линейният парк по бул. „Македония“. Ама къде скриха линейния парк по околовръстната жп линия? Може би разбраха, че е ненормално да сменяш кон за кокошка, т.е. условия за скоростен релсов път, подготвено от век трасе в гора, милионна инвестиция и социално-транспортен-икономически положителен ефект за София срещу съмнителен тревоопас-ващ/ен обект, колкото и аз да обичам зеленото.За Македония да не говорим - гафа на Графа, т.е. на Руски паметник е видим за всички.В Боянската бара и Изливо ми е надеждата - там никой няма да го забележи. Един въпрос мъчи населението: защо Изливо е линеен, а пък Въртопо - просто парк?

Kъм статия Фандъкова: Догодина започваме нов парк в Оборище

2019-10-13 15:43:06На това място по съветски диктат се сториха едни от най-позорните грешки на метростроителството и съветското"градоустройство с транспортна схема".Тъкмо съветските „специалисти“целенасочено и императивно развиха МСтСердика на най-наситеното със Сердика място, за да направят Гара разпределителна на огромни потоци хора.Няма как всичко това да не се извади на бял свят, за да се видят и усилията на софиянци през втората третина на 20-ти век да избегнат погрома над същината на града.Чак тогава ще можем да се похвалим с постижения.И да, днес Сердика полека-лека се появява с красотата и величието си, въпреки че Метрополитен все пак ѝ пресече с „язовирна стена“ главната улица и ѝ затисна с Мария Луиза централните сгради.Но не кметът Фандъкова и ангажираните "специалисти" са пазителите, а софиянци - въпреки СО и ОС. Хвалбите на кметството тук и сега са най-малкото неадекватни.

Kъм статия Фандъкова: Разкриваме уникална средновековна църква под бул. Т. Александров

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.