ПРОФИЛ

Рейтинг
3943
точки при гласуване
3

OtSofia

създаден на 2019-04-17 16:34:50
Всички ваши коментари (309)
Дата Коментар
Страници
2020-11-19 21:27:44Качват ли ни рейтинга от Department of State? От "бившият заместник-помощник държавен секретар" ни прехвърлят на цял говорител. Ах.

Kъм статия САЩ: Северна Македония да започне преговори с ЕС до месец, а София и Скопие да се разберат помежду си

2020-11-19 18:25:33Това "Нямаме никакви претенции към България. Нито териториални, нито малцинствени." ми прилича на култовото изречение на отговорните за катастрофата, точно преди Чернобил да се взриви: "Честна дума, няма да гръмне! " Обаче пък, не мога да не отбележа топлото "нашите братя". Добре.

Kъм статия Заев: Нямаме претенции за македонско малцинство в България

2020-11-19 18:18:50Кой на кого е роднина: Дора - на премиера Мицотаки, а пък Цървенковски на Цървенковска от апарата на ЦК на БКП.

Kъм статия Шеф на МИА беше отстранен след ''фригидна кучка'' по адрес на Захариева и Бакояни

2020-11-19 18:10:20И другаде по общините уволняват, но по-здравомислено мотивиране - и начаса, не се е срещало. Браво, г-н Трайков.

Kъм статия Трайчо Трайков уволни зам.-кмета си заради дърветата по Парчевич

2020-11-19 14:30:35Ако човекът с пенсионерския халат и високите пантофи на снимката смята, че той е "нормално, разумно и възпитано" същество, отговорът е не. Малко отклонение: На подлезът пред Ректората има редовно място за просяшката мафия - минеш ли покрай някой от тях, чуваш: : "За идинь хлйебиц стотинки, моля", "Помогни за раково болен", "Не мога да хода, затуй седа на стълбите" и под. Отминеш ли за десети път сутринта покрай тях, без да им пуснеш поредната лепта за просяшкия цар, пускат "благословиите": "Бог да те благослови миличък/миличка", "Живичък и здравичък/здравичка бъди" и т.н. Все нормални и даже прекалено мили и възпитани съпровождания на забързаният ти ход. Всъщност, обаче беквокалът в съзнанието им те ругае, попържа, подиграва и издевателства чрез „добропожеланията“ им. Е, това е характерно и за интервюирания "халат и топли пантофи", срв. горното интервю. Защо да спираме при него? Нека си стои на социалния студ, дето „никой няма да те забележи“, а царуващият изотзад - да гладува.

Kъм статия Проф. Ивайло Дичев: Мисленето ни е фрагментирано, реагираме като амеби на псувни, агресия и викове

2020-11-19 00:05:17Колкото до зяпането в телефоните, помислете си ние не правиме ли същото по въпроси, които са далеч от нас - например северните италианци, баските, ирландците, естонците...

Kъм статия Посланиците в ЕС зяпат в масата или в телефоните си, когато България заговори за Македония

2020-11-18 23:46:10Тази германска дипломатка и нейният предшественик са обзети от избирателна амнезия. Нима не помнят, че тъкмо Германия беше категорично против признаването на Македония за независима държава? Германците си позволиха в решаващата нощ на признаването чрез покойния Стоян Ганев да забранят на България да обяви Македонската независимост. Но България го направи - призна независимостта първа и то - с нейното конституционно тогава име! От какво се страхуваше през 1992 г. Германия? От какво се страхува през 2020 г. Германия? Приказките за мечтата ѝ РСМ да получи дата за преговори тъкмо през нейното председателство са за наивници, а страхът всъщност е от съживяването на естествените връзки. Затова е напънът да се допусне лъжата в преговорите за Европейския съюз, а лъжата е истинска Берлинска стена между София и Скопие. Е, и Берлинската стена се срути, това германците добре го знаят. О, и да бе, много се уплашихме от "милиционерското разкритие", все едно не го знаехме! Бавария била крива, ха.

Kъм статия Покрай спора София - Скопие германски дипломат разказа как е създадена ГЕРБ и кой е подкрепял Борисов

2020-11-18 17:44:08Помните ли, че старият Буш в тежко за България време нарече Турция своя втора родина, а Европейският съюз масово си внесе турско население?! А помните ли униженията, които, след лекомисленото насърчение и хвалби, понесе Турция по време на преговорите за членство на страната в ЕСъюз? Виждате ли как по пътя към ЕСъюз Турция загуби доверието и на европейците, и на американците? Къде е Турция сега? Това се случи, защото не бе прецизирана една нейна европейска преговорна рамка и нямаше близък строг контрол върху спазването ѝ. Нека управляващите в РСМ не тръгват с левия крак в едно начинание, което не е било лесно за никоя европейска страна. Левия - в пряк и в преносен смисъл. Този ляв крак неминуемо ще ги вкара в теснината и криволиците на турската пързалка. Питам се в ЕСъюз дават ли си сметка, че турската съдба грози и РСМ, ако не започне европейския си път от истината? А в РСМ-върхушката кой си дава сметка за това развитие и защо пробутва жални вопли, че уж искали членство в ЕСъюз?

Kъм статия Заев към македонците: Лесно е да се бием в гърдите, но сега трябва да бъдем рационални

2020-11-16 18:20:49"Език мой - враг мой" трябва да са се усетили вече михайлоапостолските отличници. Без да го искат "Мани-мани" си казват истината: езикът им е много стар, античен и отвъд - единствено поради българския езиков континюитет. Само дето "Мани-мани" грешат с няколко хилядолетия, за това - друг път. Ама пък с "пространствения континюитет" забиха пикела на "македонскиот" на евереста на наукоподобието. Нищо, и това си е рекорд. Just let them talk.

Kъм статия Македонската академия на науките: Езикът ни е на стотици години

2020-11-15 18:08:07@ Sashkavas Прочетох, това не е от днес. Нашите братя се чудят как да излезнат от неудобното положение, в което ги набута Тито, че чист македонец не е нищо друго освен чист българин. Също както чистият добруджанец, мизиец, западнопокрайненец, т.е. шоп, и пр. изброих някои по-преди.

Kъм статия Македонският премиер: Нашият народ никога не би наложил вето на българския

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.