ПРОФИЛ

Рейтинг
915
точки при гласуване
1

OtSofia

създаден на 2019-04-17 16:34:50
Всички ваши коментари (137)
Дата Коментар
Страници
2020-03-31 00:50:07И аз съм в същото недоумение. А в Австрия, казват, подарявали на купувачите маска пред вратата на супера. Сигурно не е верно. Австрия е малка страна, не може да осигури маски за който си поиска.

Kъм статия Виц на деня: До аптеката, за маска

2020-03-26 17:46:26Вижте разликата. В Москва блокират картите на пенсионерите, за да не може да пътуват! Пенсионерите са лошите! Те се охранват от заплатите на младите! Москва създаде за едно щракване с пръсти долна каста руснаци - пенсионери. Молчат - не расуждат!!!(Sic!) Колко им прилича на руснаците. У нас. Ограничиха българите под 60 години, като им определиха два часа по-кратко пазаруване в масовото работно време, за да се позволи на който иска от по-възрастните да пазарува в магазин по-безопасно. И никой не е забранил на възрастните да си пазаруват по което време им е удобно. И да, не е добре да има ограничения. По принцип. Но още по-зле е рисковата група да се разболее. Така че - реверанс за българите на почтена възраст. И един голям плюс за българското мислене.

Kъм статия Covid-19: Москва блокира картите за метро на пенсионерите си, за да им попречи да пътуват

2020-03-24 16:27:49Епицентър е проекцията на хипоцентъра на едно земетресение върху земната повърхност. Къде е хипоцентърът на "нов взрив от коронавирус". Някъде из недрата на планетата земя? Някъде под земната и/или водната повърхнина на САЩ?

Kъм статия СЗО предупреди, че САЩ могат да се превърнат в епицентър на нов взрив на Covid-19

2020-03-20 14:16:10Борисов подиграва ли се на възрастните българи? Сигурно.

Kъм статия Борисов от Калофер: Възрастните ще пазаруват само сутрин и се прибират (видео)

2020-03-19 16:34:03Че "Ученото си е учено!" е факт. Ама пък колко много "Простото си е просто!" е неизмерима величина. Понеже вярва на Остап Бендер? и няма как да се сети колко много дължим на Илф и Петров за развенчаването на този саркастично-ужасяващ образ, този нов благодетел погрешно си мисли, че не знаем как е решил да си направи реклама като повтори антигероизма на другото чудовище, дето се опита да дели болните българи на свои служители и всички други. Нямало лоша реклама - ама само за недонаправените като някои си скалобетонки и седемосминки. Сега пък, шоуменът скача на лекарите и доброволците, както и на обикновените състрадателни хора - всички те на първа линия в борбата със заразата заедно със сестрите и санитарите. Не "чисто и просто като къпан милиционер" - гадно и просто, като кален рушветчия. Но 100 000 лева не са и не могат да бъдат нито индулгенция, нито симония. Нито пък индулгенциите и симониите са приемливи, особено за днешния свят, който видимо проглежда.

Kъм статия Слави дарява 100 000 лева за сестрите и санитарите от Александровска

2020-03-18 00:56:52Видяхме, че германската лаборатория, достигнала до обещаващи резултати в лечението на коронавируса, достойно отказа предложението на Тръмп САЩ да им даде 1 милиард долара при условие, че новото лекарство ще се използва само от американци. Сега виждаме един достоен отговор на Александровска болница на нахалното предложение на една фирма да дари на Българската държава лечебни средства с условие, че фирмените служители ще имат предимство да се лекуват с тях. Изведнъж се видя, че уж позабравеното достойно поведение, практически не е забравено, че наистина е измежду най-важните лични и обществени ценности. Колко оптимистично във време на криза!

Kъм статия Уолтопия не се отказва, ще дари не 5, а 20-30 белодробни вентилатора

2020-03-17 18:08:57Защо ни натрапвате образа на поклонника на азиатския злодей Тимур (Тамерлан) и през XXI век? Това някакво натякване ли е, че каквото и да е общото мнение - ний пак сме тук?

Kъм статия Социалистите в СОС: Без деца по площадките, 60% намаление на общинските наеми

2020-03-17 12:10:40РеМС-а, в случая - 200 неразпознаваеми лица, иска прекратяване(?!) на богослуженията. Защо да не служат божиите служители? Разбира се, ако са здрави, не са под карантина и изпълняват разпоредбите. Всъщност трябва да не се допуска единствената лъжичка за причастие, която и бездруго е неканонична, както и да се осуетява несъответстващото на закона струпване на хора в и извън черквите. Българите имат великата възможност в домовете си да участват в службите, предавани в реално време по ТВ и това трябва да се насърчава, а не да се стряскат хората със забрани. Пример - моята прабаба преди 9945 е била възхитена и благодарна, че ако не може да отиде на неделна служба в Свети Седмочисленици, е можела да я чуе и да участва с цялата си душа "по радиото" от вкъщи.

Kъм статия Лекари, експерти и общественици настояха богослуженията в църквата да спрат

2020-03-16 19:11:27"Тимур (от чагатайски: Temür през персийско-арабската форма تیمور – Teymūr, означаващо желязо; 8 април 1336 – 18 февруари 1405), известен още като Тамерлан или Тимур Ланг (Тимур Куция, тъй като има дефект на лявото стъпало), е владетел в Източна, Южна и Централна Азия през XIV в., основател на династията на Тимуридите, на Тимуридската империя, както и прапрадядо на Бабур, основателя на Моголската империя, просъществувала до 1857 година в Индия. Има значителна роля в историята на Средна, Южна и Западна Азия, както и на Кавказ, Поволжието и Русия." Уикипедия. Какво общо има това с коронавируса в София - само Паргов знай. Може би е съкровена тайна на майна? Може би - нещо библиотекарско. Във всеки случай - това е обратното на висините на Солунската гимназия. Там за Тимурщини щяха да го изключат и изритат в помийната яма.

Kъм статия Паргов: БСП-София сформира Тимуровски команди в помощ на възрастните

2020-03-13 19:22:42Много съжалявам, че го казвам. Тръмп направи така, че вместо да има цяла Европа за приятел в нужда, сега има 750-те милиона европейци за злоради кибици. Кой каквото сам си направи ... Дано да го превъзмогнем.

Kъм статия Бразилски чиновник, срещнал се с Тръмп в събота, е заразен с коронавирус

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.