ПРОФИЛ

Рейтинг
705
точки при гласуване
1

БХМ

създаден на 2018-10-24 09:46:59
Всички ваши коментари (35)
Дата Коментар
Страници
2018-11-21 23:24:38Искащите свобода, я искат не само за себе си. Който не я желае, е свободен да не я притежава. В Рим освободените роби, ако не им изнася, са имали право отново да стана роби. А ратниците за несвобода също я искат за всички. Не желаят да виждат свободни хора, те са врагове. Това очевидно е агресивно мислене. И съвсем логично, при липса на свобода се раждат много по-страшни демони. Няма да давам примери, всеки средно образован човек сам ще си ги намери. А що се отнася до равенството, то е адски недефинирано понятие. Като производителността на труда. Буржоазните революции са искали равен старт. Аристокрацията и духовенството да нямат привилегии спрямо гражданите (буржоа) и работниците. Равенството в съветските лагери е друга бира. Там равен разклад получават и мъже и жени, и сто килограмов мъжага и петдесет килограмов нефелник със затихнал метаболизъм. От моя гледна точка това не е никакво равенство. Фратернитето вече го предъвкахме.

Kъм статия Дуел в писма VI. Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Всяко неравенство е плод на човешката свобода

2018-11-20 11:20:32Макар и слабо вероятно, е възможно да има корумпирани съдии, които вземат пари чрез доверени адвокати. Тяхната комисионна е тлъста разбира се, защото те са основен бушон, ако се стигне до разследване. В което, не вярвам особено, след като за една дребна рибка като кметицата, хората не вярват да е корумпирана. А тя горката не може да си осигури лоялен посредник дори. Но поне успешни адвокати може. За това ще й стигнат спестяванията.

Kъм статия Адвокатката, на която разлепиха некролози приживе: Случващото се по делото Иванчева е жестокост

2018-11-10 19:51:34Тази снимка е синтезиран символ на държава (и община) построена на азиатски принципи. Чиновниците смятат, че в България няма граждани, които им плащат заплати, а някакви поданици, раболепни, едва ли не храненици. Не народ с достойнство, а някаква рая. В Русия такива ги наричат бъйдло, раболепни скотове. Жалко.

Kъм статия Спаси София се възмути от тротоар, чийто ремонт започва утре

2018-11-01 22:19:43Раздвоен сме, както казва един журналист. Близки сме с Дайнов по разбирания, но нас ни учеха да помагаме на слабите... Няма да цитирам Кант, Хегел или Платон (елит, пазачи и роби), за повечето хора ще е досадно. Инспирирано от темата за Вавилонската кула, ще се върна на Светото писание (атеист съм ) само като философия. И едно врабче няма да падне или един косъм от главата ти без Бог да знае. Той е можел да перне Ева през ръката, когато е подавала ябълката, или Адам през устата когато я е нагризал, или Каин още когато си е помислил за братоубийство, но не го е направил. Дал е на човека свободата на избор. Доста преди да се роди Сина Му и да каже, че човек за човека е брат, разбра ли бе гад. Това най-накрая май не е от Исус :)

Kъм статия Дуел в писма III: Евгений Дайнов към Тончо Краевски: Как да направим така, че някои хора да не решат, че са по-висши

2018-10-24 10:57:59Демокрацията е два вида: либерална и народна. Който е млад и не е виждал народна, може да отскочи до Азия и да я види на едно място. Без свободи демокрацията е изрод, и това е било напълно ясно на хората, които са писали една конституция преди двеста годинини. То иначе в една държава, ако само 20 процента плащат здравни осигуровки, веднага демократичното болшинство ще гласува да се вдигнат сто пъти и ще се надява да получи по-добро здравеопазване. Ама Тончооо, само с вяра може да се горят вещици, нищо друго. Разбиращ човек може да повярва, но вярващ човек най-много да разбере нещо грешно. И още нещо, което направо ме развеселява: Команданте - консерватор..... Че Гевара ще се обърне в гроба си.

Kъм статия Дуел в писма II. Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Либералният проект е Вавилонска кула

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.