ПРОФИЛ

Рейтинг
1500
точки при гласуване
1

petio01

създаден на 2018-11-07 16:35:48
Всички ваши коментари (46)
Дата Коментар
Страници
2020-01-10 09:05:49За едно събитие най-добре може да се съди от това кой е спечелил от него. В случая това са кредитните милионери, които взеха милиони, а върнаха стотинки. Спечелиха близки до управляващите, присвоили чрез започналата след Виденов приватизация активи за милиарди. Спечели Газпром, чиито планове Виденов се опитваше да блокира. Банковата криза и сривът на лева най-вероятно бяха изкуствено предизвикани. Може и посочените по-горе печеливши да са имали някакъв принос, но кой да каже. Правителството не успя да се противопостави. Може би с тази цел тарикатите от БСП сложиха за премиер на топа на устата неопитния Виденов. Хората с право излязоха на улицата. Обещаваха им светло бъдеще, но всъщност платиха промяната със спестяванията и обезценените си заплати и пенсии. А можеше да стане по цивилизован начин като в Чехия, Унгария, Полша и Словения. Но тук надделя криминалният преход с постановки, заблуди и провокации, който още продължава.

Kъм статия 23 години от 10 януари 1997: Революцията, която имаше за цел България да стане нормална държава

2019-12-23 11:29:24В моя вход от 18 апартамента 4 са празни, в 3 хора идват от дъжд на вятър. Перспективата е след 10-тина години да е ненаселен. Поддръжката вече е почти на спонсорски начала. Ситуацията е "пътя не види", както казваше баба ми. С писма от омбудсмана няма как да се оправи, освен ако Господ не се намеси. Ами селата - в моето от 5500 души през 60-те са останали 500 - най-младите по на 70 години. 9 от 10 къщи са пред рухване, обхванати от нещо подобно на хмел. По улиците се разхождат лисици, а край селото скитат банди чакали. И това на 30 км от Търново в най-плодородната част на Северна България, с минерална вода, запустял балнеосанаториум, плувен басейн, лятно кино, асфалтирани улици и три училища, от които нито едно не работи.

Kъм статия Собствениците на имоти да плащат, независимо дали живеят в тях

2019-12-23 11:17:17Няма лошо - който е онеправдан да протестира. Сестрите не протестират срещу младите лекари, а срещу крадците, източващи здравната система. В нормална държава с работещи контролни органи и с действащи морални критерии болниците могат да бъдат търговски дружества, но в криминална по-добре да бъдат държавни, както в Румъния. Там сестрите тръгват от 1599 лева, а младите лекари - от около 2500. Ясно е кой пие и кой плаща. Частните болници се финансират единствено от парите на пациентите, не от здравната каса.

Kъм статия Проф. Иво Петров: Няма да ни е трудно да организираме палатков лагер на младите лекари

2019-12-21 22:27:07Президентът не е ли наясно, че в случая не става дума за пари, а за демонстрация на власт. Българите трябва да знаят, че каквото искат тези двамата - това става. Те контролират всичко. Жалко, че Борисов не ги сложи на място. Рева в парламента, че Доган е поръчал арестуването и убийството му, а после се направи, че нищо не е станало.

Kъм статия Президентът: Доган и Пеевски не трябва да ползват държавна охрана, имат пари да си плащат

2019-12-20 08:36:12Смешно и тъжно е - 1 лв. билетче и безплатен паркинг някъде в края на София. В Букурещ (споделям за ен-ти път навсякъде, където мога, но реакция никаква отникъде) билетчето е 50 ст. включително за 25-те нощни линии (за метро - 1 лев), пенсионерите пътуват безплатно, ученици и студенти - почти безплатно, картите са много по-евтини. И това за потребители с около 50% по-високи заплати и пенсии от нашите. Автобусите вървят начесто, а не както при някои линии в София - 3-4 пъти на час. Паркът се обновява чрез кооперирано производство с известни фирми, а не както донеотдавна в София - внос на втора употреба трамваи и автобуси. Влагат се 5-6 пъти повече средства. Има една общинска транспортна фирма, а не няколко частни, раздадени на приятели. На вниманието на общинарите ни, а и на всеки, който иска да провери информацията и ползва английски - http://stbsa.ro/

Kъм статия Зелен билет в София днес заради мръсния въздух

2019-12-01 14:49:50Не знам колко медицински хеликоптера е имала България през 80-те, но един от тях бе на постоянно базиране в двора на болницата във Велико Търново. Площадката още стои. А над плажовете на южното Черноморие (Приморско, Китен, Лозенец) редовно летеше медицински хеликоптер.

Kъм статия България ще купува медицински хеликоптер, Румъния има 11

2019-12-01 11:14:39Представя ли си някой на какво ще заприличат тези прозрачни пластмасови "гъби" само след 5-6 месеца в смога на софийския център? А прекъснатите транспортни връзки в района? 16 милиона нищо не са на фона на надутите сметки за южната дъга и Графа, но поне да има ефект.

Kъм статия Главният архитект на София: Проектът на Фуксас за пл. Света Неделя може да бъде изпълнен

2019-11-28 13:00:19Вярва ли някой, че сме произвеждали трамваи?

Kъм статия Тестват първия полски трамвай, който дойде в София по магистрала

2019-11-27 12:08:53Бива, бива, но патриарха Вазов за курбан не бива. Вместо училището да кара простите да си увеличават запаса от думи, принуждава умните да падат до тяхното ниво. Чучур, бара и ятаган като не знаеш какво е, какъв българин си? По същата логика трябва да почнем да "превеждаме" Радичков, Стефан Цанев, че и Георги Господинов. Да не говорим за Сервантес, Зола и Шекспир. Чалгари с по 2-3 000 думи в главата не могат разбра и д-р Тони Филипов, колкото да се подрежда той откъм тяхната страна.

Kъм статия Смешен плач по фосила Вазов

2019-11-26 19:20:57В Румъния на последните два парламентарни избора невалидните бюлетини бяха съответно 2,8 и 2,9%. На последните парламентарни избори в Полша - 1,1%, а само в изборите за сенат - 2,5%, което стана повод управляващата партия да поиска 10% от невалидните бюлетини да бъдат признати за валидни. На силно оспорваните избори за кмет на Кишинев, Република Молдова, през 2018 г. невалидни бяха 1,1% от бюлетините. Възможните обяснения за необичайно високия процент у нас са две - или избирателите ни са малоумни или бюлетини се "зануляват" от членове на комисиите, за да се подобри резултатът на определена партия. ЦИК и прокуратурата трябва да си влязат в ролята и да ускорят въвеждането на машинното гласуване. И още нещо - 1 милион от общо 4 милиона румънски емигранти гласуваха в продължение на 3 дни в президентските избори - в близо 1000 секции и по пощата. Нашите са между 2 и 3 милиона, но много малка част успяват да се "вредят" заради малкия брой секции, отказа да се гласува повече дни и по пощат

Kъм статия Нивата на невалидните бюлетини на местния вот са исторически

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.