ПРОФИЛ

Рейтинг
3111
точки при гласуване
3

WOW

създаден на 2018-10-09 00:57:18
Всички ваши коментари (93)
Дата Коментар
Страници
2021-09-23 15:54:06mitkoa е това подкрепя и изводите от горната статия ;) иРНК ваксините имат положителни черти, но високата ефективност не е от тях. РНК се дизайнват бързо, лесно се променят и пренастройват затова беше логично да навлязат първи в употреба. Упорството обаче е повече бизнес, отколкото грижа за пациентите. Досега РНК ваксините трябваше да бъдат пренастроени към новите линии на коронавируса. Векторните ваксини от друга страна осигуряват по-добра защита на нуклеиновата к-на до доставката в клетката и по-голяма прецизност. Затова е нормално да са поне малко по-ефективни - изключвам недоразумението на джонсън.

Kъм статия Смъртността от COVID-19 в САЩ, Великобритания, Израел и България: къде сме ние

2021-09-23 15:29:57mitkoa още един умник. 1. Виж статистиката: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/ В БГ вълната почва в края на юли. 2. Израел има по-висока с около 25% смъртност от ОК за този период, т.е. това подкрепя извода за по-висока ефективност на ваксинацията в ОК. 3. В САЩ ваксината на Джонсън е много непопулярна. Приложението и е около 3-4% от поставените. Освен това тази еднодозова ваксина е с най-ниска ефективност от всички, главно защото е разработена за третия свят.

Kъм статия Смъртността от COVID-19 в САЩ, Великобритания, Израел и България: къде сме ние

2021-09-23 15:20:47Офф лекар. Съгласен с повечето, но е поставил каруцата пред коня. Допреди 4 месеца другите мерки, т.е. затварянето беше основния инструмент и се провали навсякъде, освен може би в Китай. Дори Виетнам, където управляват комунисти, не можа да стои затворен и сега е като в Европа. Затварянето не действа, защото не може да се поддържа постоянно, изнервя хората, руши икономиката и социалните връзки. Хората не могат да са вечно изолирани и с парцали на лицето! От друга страна ваксините действат, доказано е навсякъде. Да ефективността спада, главно спрямо делта варианта но те намаляват многократно хоспитализацията и смъртността. Колективният имунитет също е налице. Спасението са те! Може би ще мине повече време от очакваното но епидемията ще бъде преборена от ваксините и преболедувалите, а не от дивашкото затваряне!

Kъм статия Епидемията ни отне здравия разум и още търсим трюфели там, където не растат

2021-09-22 14:36:11zuljin не знам как си постигнал тези цифри. Не забравяй, че Делта и Алфа правят различни вълни, които са разделени във времето, пространството и т.н. В ОК през ноември 2020 върлуваше оригиналния щам, после януари-март 2021 беше алфа варианта, а от края на май и сега е делта варианта. Не може да се сравнява директно защото тези вълни са при различни климатични условия, различни нива на преболедували и ваксинирани. Индия е съвсем друга вселена, с различни нива на медицинско обслужване, друг популационен имунитет, хигиенни навици, климат. Общото между двете държави е използването на преобладаващо вирусни/векторни ваксини.

Kъм статия Смъртността сред ваксинираните с COVID в България е 0,05%

2021-09-22 13:38:56Tarabata1 тези числа си ги измисляш. Това се нарича дезинформация, лъжа и каквото там определения се сещам.

Kъм статия Смъртността сред ваксинираните с COVID в България е 0,05%

2021-09-22 12:54:53Да се повтарят глупостите на някакви тв/фейсбук гурута значи нямаш акъл. Твърденията за Израел са лъжа. Дори в най-лошия случай риска от смърт за ваксинираните е поне 10 пъти по-нисък отколкото за неваксинираните! Аргирова казва доста важни неща, отворете си малко мозъците. Особено че ваксинирането е важно, а не локдауна!

Kъм статия Проф. Аргирова: Наближава моментът вирусът да мутира и да пробие защитата на ваксините

2021-09-22 12:45:07Светът се ваксинира, но особено у нас продължава да има неграмотни и агресивни антиваксъри. Вече ми писна да говоря с такива. Все пак има естествен отбор. Най-много умират тъпаците и така трябва! Жалко е само, че преди това заразяват и други хора.

Kъм статия Смъртността сред ваксинираните с COVID в България е 0,05%

2021-09-14 16:33:43Нормално е да има заразени сред ваксинираните и това не е кой знае каква новина. Например във Великобритания за първите 6 месеца на годината са починали от КОВИД близо 500 човека със завършена ваксинация. Но това са под 1% от всички починали от вируса! Ваксинирането не те прави безсмъртен но повишава много шанса да оцелееш. Чисто статистически в България трябва да има подобни случаи. Защо обаче не знаем за тях е въпросът! Някой в МЗ има криворазбрана стратегия за ваксинацията. Укриваната информация води до разпространяването на слухове, конспирации и недоверие!

Kъм статия Доц. Мангъров: Ваксинираният пациент на Инфекциозна почина в ''Токуда''. От болницата отрекоха

2021-09-13 16:53:45Тъпо тъпо та дрънка! Абе ненормалник в цитирания от тебе доклад се обсъждат само случаите които са минали през секвениране/генотипиране. Това няма нищо общо с общата статистика за заразените и починалите във Великобритания. Всички бакалски сметки дето си врътнал не са верни! Аман от "борци за истина" които не могат един доклад да разберат. Мангъров затова нищо не е коментирал, а такива като автора на горната помия са тръгнали да се правят на всезнайковци и всъщност ръсят лъжи.

Kъм статия

2021-09-10 18:50:08Ех журналист с месиански идеи. Всъщност глобално затопляне наистина няма. Има флуктуации на климата които са нормално събитие. Само преди 12000 години човека е преживял последния голям ледников период, преди това е имало затопляне, още по-преди пак лед и така стотици пъти. Никой не знае точно колко е била температурата през 19 век защото тогава не е имало такива измервания. Който ви казва как температурата спрямо 19 век се е повишила с 1, 1 градуса, или морето е скочило с няколко милиметра ви лъже! Просто тогава не е имало нито кой да мери това, нито сегашните стандарти. И няма няма научен консенсус по въпроса! На това мнение са само грантаджите които си изградиха кариерата с подобно финансиране и плашене на хората с апокалипсис. Не е нова идеята, още преди 2000 години се сетиха за ада, аре да не настъпваме една мотика многократно.

Kъм статия ''Знаете ли, че глобално затопляне няма''

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.