ПРОФИЛ

Рейтинг
6131
точки при гласуване
6

WOW

създаден на 2018-10-09 00:57:18
Всички ваши коментари (98)
Дата Коментар
Страници
2022-08-15 15:25:34А коя марка ще се заплаща? Или ще има една народна. А какво ще се подразбира под хигиенни продукти - само превръзки или тепърва ще почва народната борба за сапун, памук, козметика и т.н. Откакто Шотландия има свое правителство то се затъва все повече в див популизъм и регионален патриотизъм. Разбира се сметката се плаща от останалата част на обединеното кралство. Този експеримент определено показва границите на демокрацията. Това е когато някой подкупва и лъже избирателите с парите на другите. Все пак да благодарим на британците, показват какви граници в демокрацията не трябва да се преминават - в случая локалните правителства не трябва да функционират независимо от националните изпълнителна власт и парламент.

Kъм статия Първи в света: Жените в Шотландия с право на безплатни хигиенни продукти по време на цикъл

2022-08-11 16:28:15Нагло!! Много от тези болници имат дългове и кредити, които явно не касаят директорите им. Други са последна дупка на кавала, там може само да те уморят. Морал явно вече е непозната дума в медицината!

Kъм статия Заплатите на директорите на болници през 2021 г. достигат до 122 000 лева на месец

2022-08-10 15:20:44Каква велика победа е постигната. Сега спокойно ще ги заместят 4000 наркомана. За съжаление след защитниците на кучетата човешкия живот на е на почит.

Kъм статия Избавиха 4000 кучета от експерименти с наркотици в една от най-мащабните спасителни акции на САЩ

2022-02-14 12:55:07Казано по БАН-ски това си е комсомолска проява, демек подмазване на шефовете. След доста години в БАН, твърдо повечето написано по-горе е наобратно! Това не значи, че на колегите не трябва да се вдигнат заплатите. Означава, че и БАН и Университетите имат отчайваща нужда от реформа. След Даниел Вълчев и Дянков никой не иска да се занимава с тях, и това е огромна политическа грешка. Сега висшето образование и науката се като мъртвец, пълно мълчание за тях, дават им се пари и се оставят зомбитата да си стоят в блатото. Когато зомбитата огладнеят надават писъци, правителството пуска малко финанси и те доброволно скачат отново в блатото.

Kъм статия 10 причини младите учени да работят в БАН

2021-10-22 19:40:51Доста нагло изявление. Показва и нивото на образование на тези учители. Мисля че България спокойно може да се лиши от услугите на такива даскали, и без това са много!

Kъм статия Синдикат: 45% от учителите са преболедували, без да го обявяват. 35% ще напуснат, ако им трябва сертификат

2021-09-23 15:54:06mitkoa е това подкрепя и изводите от горната статия ;) иРНК ваксините имат положителни черти, но високата ефективност не е от тях. РНК се дизайнват бързо, лесно се променят и пренастройват затова беше логично да навлязат първи в употреба. Упорството обаче е повече бизнес, отколкото грижа за пациентите. Досега РНК ваксините трябваше да бъдат пренастроени към новите линии на коронавируса. Векторните ваксини от друга страна осигуряват по-добра защита на нуклеиновата к-на до доставката в клетката и по-голяма прецизност. Затова е нормално да са поне малко по-ефективни - изключвам недоразумението на джонсън.

Kъм статия Смъртността от COVID-19 в САЩ, Великобритания, Израел и България: къде сме ние

2021-09-23 15:29:57mitkoa още един умник. 1. Виж статистиката: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/ В БГ вълната почва в края на юли. 2. Израел има по-висока с около 25% смъртност от ОК за този период, т.е. това подкрепя извода за по-висока ефективност на ваксинацията в ОК. 3. В САЩ ваксината на Джонсън е много непопулярна. Приложението и е около 3-4% от поставените. Освен това тази еднодозова ваксина е с най-ниска ефективност от всички, главно защото е разработена за третия свят.

Kъм статия Смъртността от COVID-19 в САЩ, Великобритания, Израел и България: къде сме ние

2021-09-23 15:20:47Офф лекар. Съгласен с повечето, но е поставил каруцата пред коня. Допреди 4 месеца другите мерки, т.е. затварянето беше основния инструмент и се провали навсякъде, освен може би в Китай. Дори Виетнам, където управляват комунисти, не можа да стои затворен и сега е като в Европа. Затварянето не действа, защото не може да се поддържа постоянно, изнервя хората, руши икономиката и социалните връзки. Хората не могат да са вечно изолирани и с парцали на лицето! От друга страна ваксините действат, доказано е навсякъде. Да ефективността спада, главно спрямо делта варианта но те намаляват многократно хоспитализацията и смъртността. Колективният имунитет също е налице. Спасението са те! Може би ще мине повече време от очакваното но епидемията ще бъде преборена от ваксините и преболедувалите, а не от дивашкото затваряне!

Kъм статия Епидемията ни отне здравия разум и още търсим трюфели там, където не растат

2021-09-22 14:36:11zuljin не знам как си постигнал тези цифри. Не забравяй, че Делта и Алфа правят различни вълни, които са разделени във времето, пространството и т.н. В ОК през ноември 2020 върлуваше оригиналния щам, после януари-март 2021 беше алфа варианта, а от края на май и сега е делта варианта. Не може да се сравнява директно защото тези вълни са при различни климатични условия, различни нива на преболедували и ваксинирани. Индия е съвсем друга вселена, с различни нива на медицинско обслужване, друг популационен имунитет, хигиенни навици, климат. Общото между двете държави е използването на преобладаващо вирусни/векторни ваксини.

Kъм статия Смъртността сред ваксинираните с COVID в България е 0,05%

2021-09-22 13:38:56Tarabata1 тези числа си ги измисляш. Това се нарича дезинформация, лъжа и каквото там определения се сещам.

Kъм статия Смъртността сред ваксинираните с COVID в България е 0,05%

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.