ПРОФИЛ

Рейтинг
1606
точки при гласуване
1

Emil Kasamakov

създаден на 2016-05-06 09:09:03
Всички ваши коментари (132)
Дата Коментар
Страници
2019-09-10 06:43:10Точно това казал Муравиев на съветския посланик Дмитрий Яковлев при връчване на нотата: "Ама за какво ви е война? Влизайте направо, ще ви посрещнем с хляб и сол, даже почетен караул ще ви строим...". Да не говорим, че от почти месец водим преговори с Англия и САЩ за примирие. Яковлев, естествено е трябвало все пак да изпълни заповедта и да я връчи. Но няколко часа по-късно България къса дипломатически отношения с Германия и иска примирие със СССР. Сталин отново отказва. Много им е било важно непременно да сме във война.

Kъм статия Руският посланик: Съветските воини са вървели из България без нито един куршум

2019-09-01 16:15:02"....една от най-голите звезди"? Е, то сега е топло, няма да настине. Ама все пак го оправете, че стои грозно в такава новина!

Kъм статия Изчезна единствената испанска олимпийска медалистка в ските

2019-08-12 08:35:31Не се излагайте, бе! 3 бала са малки вълни около метър. 4 бала са двойно по-големи, но в никой случай не са огромни и вълнението не се смята за силно. Днес отбелязваме 140 години български ВМС. Срамота е в такъв ден да пишете в жълто за морето.

Kъм статия Жега, огромни вълни и екстремална опасност от пожари днес

2019-07-19 21:53:10"През 1933 г. Рузвелт отменил златния стандарт. Вече не можеш да отидеш в банка и да получиш пари срещу сребро или злато." Това измислица на автора ли е? Или наистина са казали такава глупост в сериала?

Kъм статия „АМЕРИКАНСКИ БОГОВЕ” – традиции срещу матрицата

2019-06-18 10:31:01Чернобил за разлика от Хирошима се беше превърнал в почти забравена авария. Защото за разлика от Чернобил медиите всяка година пишат за Хирошима. А когато в Хирошима надраскаха "Локо СФ" имаше и повече от 15 дописки. Няма нищо странно, че сериалът стана успешен и че журналистите подхванаха темата, отговаряйки на интереса на публиката. Пък и не виждам защо се сърдиш. Така дават възможност и на теб да се набеснееш. :)

Kъм статия Gazeta Wyborcza: "Чернобил" намеква за опита на властта сега да ни затвори очите за нова катастрофа

2019-06-18 06:31:11Добре, ама не толкова отдавна ни обяснявахте, че всъщност кафето не е диуретик. Подкрепено с проучване. https://nauka.offnews.bg/news/Vaprosi_2/Zashto-zhegata-ni-kara-da-se-chuvstvame-umoreni_91223.html Половин литър вода на всяка чаша кафе е безумно количество, и точно то ще доведе до повишено отделяне на урина.

Kъм статия Колко вода трябва да пием дневно? Не, не са 2 литра!

2019-06-13 08:15:43Стефане, пълни глупости говориш. За Везувий не само, че отдавна има евакуационни планове, ами и редовно ги обновяват и разширяват червената зона около вулкана. www.protezionecivile.gov.it/media-communication/dossier/detail/-/asset_publisher/default/content/aggiornamento-del-piano-nazionale-di-emergenza-per-il-vesuvio Латинина не питаше защо не са свалили метеорита, а питаше дали това не е ракета от близкия полигон. Отделно, че нито метеоритите, нито ядрените реактори са "неизвестно до тогава природно явление", което е една от най-големите глупости, които си писал. Наистина модераторите трябва да внимават с коментарите на такива теми, особено с лъжите на пишман инженери като теб.

Kъм статия Горбачов за Чернобил: В първите дни не знаехме, че катастрофата е от световен мащаб

2019-06-12 00:33:34Много лъже Горбачов. Били минали дни преди да разберат истината... глупости на търкалета. Още на 26-ти преди да пристигне комисията началникът на ГО в АЕЦ Воробьов е предлагал евакуация, но Шчербина го е отсвирил. Същата вечер решават да евакуират Припят на 27-ми. И го правят, а не през май. Лъже, че нищо не били знаели за авариите по света. На всичкото отгоре от 1957 до 1985 в самия СССР стават около 15 аварии с взривове, жертви и заразяване на територия. И почти всички са били скривани. Как да не е знаел? Легасов изобщо не е казвал, че атомът е безопасен. Точно обратното - казва, че световната наука е била подготвена. Те в института Курчатов са научавали от западни списания за анализи на безопасността в американските АЕЦ. Също казва, че екипът на Виктор Сидоренко от института е познавал издънките в експлоатацията и ниското качество на оборудването в руските АЕЦ. Настоявали са за вземане на мерки, но не са получавали никаква подкрепа от министерството.

Kъм статия Горбачов за Чернобил: В първите дни не знаехме, че катастрофата е от световен мащаб

2019-04-04 19:42:33"... съавтор на „Джентълмени с късмет“, „Французин“ и „Привет от Чарли Тръбача“." "Трубач" означава тромпетист, затова на български филмът беше преведен като "Поздрави от Чарли Тромпетиста". А онези джентълмени бяха "Господа на съдбата". Героите във филма не са с късмет, а точно обратното - минават през куп неуспехи. Изразът означава, че фаталисти. Когато става дума за стари филми прожектирани и у нас, трябва да се постараете повечко, а не да преписвате от Уикипедия.

Kъм статия Почина режисьорът на ''Кин-дза-дза!''

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.