ПРОФИЛ

Рейтинг
1623
точки при гласуване
1

Emil Kasamakov

създаден на 2016-05-06 09:09:03
Всички ваши коментари (141)
Дата Коментар
Страници
2020-01-06 13:11:23"... трябва строго да се следят указанията на производителите, които описват на опаковката... Затова се препоръчва след като бъде залят с вряла вода, да бъде оставен да ври пет минути, пише Focus.de." Никога ли не сте пили чай, че преписвате глупости от чуждите медии? Указанията на производителите за повечето чайове са точно обратните - само запарка от 2-3 минути. За зеленият чай пък даже се препоръчва ниска температура от 70-80 градуса, а не вряла вода.

Kъм статия Неправилно приготвеният чай може да бъде опасен

2019-10-20 18:25:12Проруският (и просъветски) лъжец Иво Христов тръгнал да говори за демокрация... :))

Kъм статия Иво Христов: Брекзит превръща понятието "демокрация" в карикатура

2019-10-17 17:13:02 Стефан 16.10 2019 в 22:35 "Пък това, че не си чувал странните думи "история" и "архиви"... Именно от архивите знам, че заводът на Форд край Кьолн е атакуван със самолети Б-17 от 68-мо, 70-то и 111-то бомбардировъчни крила на 8-ма въздушна армия. Записано е при кой полет, кое крило с колко тона запалителни и колко тона високоексплозивни бомби е било заредено. Преди американците пък бомбардират англичаните и това също е записано по дати и подразделения. А след бомбардировките естествено са пращани разузнавателни самолети за оценка на пораженията. И техните отчети също са запазени. И всички тези архиви говорят точно обратното на твоите конспиративни фантасмагории.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-10-16 20:36:49Стефан 16.10 2019 в 14:53 "В Близкия изток няма особени заводи" Е, сега вече изтърси огромна глупост. Те там сигурно ядат пясък, осветяват си с факли и стрелят с прашки. :) По време на първата война срещу Ирак не само бяха атакувани военни заводи, нефтени рафинерии и пристанища, ами и бяха разрушени половината големи електростанции, десетки (май даже над 100) подстанции, язовири, помпени станции, пречиствателни станции, мостове, жп линии и пр.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-10-16 20:31:41Стефан 16.10 2019 в 14:53 "Американците например, не са хвърлили нито една бомба върху старите германски военни заводи, просто защото са били на Форд." Ама, разбира се! Те горките германци други заводи са нямали. Едни-еднички заводи на Форд и това е. :) Само дето с повтарянето на тъпи конспирации се излагаш още повече. Кьолн и заводът на Форд там са бомбардирани многократно. Към есента на 1944 вече работи само 2 дни в седмицата. Заводите на Форд и Дженерал Мотърс в Антверпен са напълно разрушени от американците. Ударените заводи, пристанища, мостове, гари и пр., са толкова много, че даже няма смисъл да се изброяват. Още на 22 юни 1941 първата работа на съветската 63-та авиационна бригада била не да спира настъпващия враг, а да бомби пристанищата в Констанца и Сулина (Сулина е точно на границата). Общо 38 пъти през първите дни. После се включва 4-ти авиационен корпус и бомбят чак до 22 юли включително нефтените Плоещ, Бъзъу, Бъкъу и др.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-10-16 14:12:16Стефан 15.10 2019 в 12:18 "Не може да разрушаваш това, което ще бъде основната ти плячка, в случай на победа." Пълни глупости. Обърни внимание колко много заводи, инфраструктура и даже цели градове са разрушени по време на Втората световна война! Днес е абсолютно същото, както се видя от войните в Близкия изток и Средна Азия. Първо воюваха за да лишат противника от логистика, а после канеха строителните фирми, които почнаха да се борят за поръчки за да построят отново същата тази инфраструктура. * * * Стефан 15.10 2019 в 12:19 "летищата в зоните на досегаемост на руската ПВО..." Първо научи за какво служи ПВО и къде се разполага! Големи глупости дрънкаш.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-10-16 14:00:39"71% искат гостите по чорапи... Освен всичко, подобни навици идват и от средата, в която голяма част от българите са принудени да живеят..." А в Япония пък сигурно 99% се събуват на гости. Или айде - може да са станали 98% под влияние на външна култура. Но никой не гледа на това с усмивка. Просто е традиция. * * * "Традицията обаче е „победена“ от прогреса, ако се съди по отговорите на въпроса за домашните ремонти." Точно обратното е - прогресът улеснява непрофесионалните ремонти, като създава достъпни любителски инструменти. Едновремешните магазини железарии се превърхнаха в големи строителни супермаркети и се появиха нови. Прочутата Home depot в САЩ е създадена чак в края на 70-те. Тук е същото - вече има 3-4 големи вериги. И всички разчитат на оборот от крайните клиенти, а не от професионалните майстори. Едно време беше обратното - не можеше да направиш дори козметичен ремонт, ако не намериш майстори с инструменти. Сам можеше най-много да смениш тапети или да боядисаш.

Kъм статия Галъп интернешенъл: 70% от българите слагат буркани, пият домашна ракия и искат гостите по чорапи

2019-10-15 10:50:03Кой ти е казал, че авиацията е само транспортна? Летищата се атакуват за да се неутрализират прехващачите, изтребителите и бомбардировачите. За да водиш настъпателна война не е достатъчно само да пращаш ракети. Трябва да имаш и въздушно превъзходство, затова летищата са сред първите цели. Военната логистика ти е пълна мъгла! Прехвърлянето на войски, техника и продоволствия от всякакъв вид е бавно. За да прехвърлиш дори само една танкова дивизия ти трябват минимум 2 седмици. Даже цялата да е натоварена на корабите пак не можеш да прекосиш Атлантика за по-малко от седмица и то при идеални условия. Навремето в Кувейт в операция "Пустинен щит" прехвърлянето на войски зае почти 3 месеца. Когато стана ясно, че щитът ще се превърне в буря отне още над 2 месеца за да се концентрират достатъчно войска, ГСМ, резервни части, продоволствия и т.н. А за ремонта - в статията е написано на чист български. Изобщо не е наложително да разрушаваш целите обекти, а само няколко шлюза и мостове.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-10-14 10:18:35Няма руска подводница "Ясен". Има подводници от клас "Ясен" и "Ясен-М" (Проект 885), които тепърва се строят. Освен това пристанищата не са главна, а второстепенна цел, понеже войските не могат да дохвърчат от САЩ за ден. Главната цел ще са командни пунктове, летища, ПРО базите Иджис Ашор, евентуално ядрени бази и прочие ключови места от непосредствена важност. * * * Стефан 14.10 2019 в 00:58 "Но ще им е по-интересно да свалят транспортните самолети, и да потопят корабите, които отиват натам. И сами да използват новозавладените обекти." Глупости. Именно удар срещу инфраструктурата в тила дава бърз и ефективен резултат. Обектите лесно могат да се ремонтират и/или построят наново, ако въобще я докарат дотам, че да ги ползват. Много по-бавно ще е да чакаш да тръгнат конвоите в морето и да ги дебнеш (а през това време пристанищата работят срещу теб). Отделно, че си уязвим - още през 60те борбата с подводници беше много по-ефективна, отколкото е била през Втората световна.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-09-10 06:43:10Точно това казал Муравиев на съветския посланик Дмитрий Яковлев при връчване на нотата: "Ама за какво ви е война? Влизайте направо, ще ви посрещнем с хляб и сол, даже почетен караул ще ви строим...". Да не говорим, че от почти месец водим преговори с Англия и САЩ за примирие. Яковлев, естествено е трябвало все пак да изпълни заповедта и да я връчи. Но няколко часа по-късно България къса дипломатически отношения с Германия и иска примирие със СССР. Сталин отново отказва. Много им е било важно непременно да сме във война.

Kъм статия Руският посланик: Съветските воини са вървели из България без нито един куршум

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.