ПРОФИЛ

Рейтинг
1665
точки при гласуване
1

Emil Kasamakov

създаден на 2016-05-06 09:09:03
Всички ваши коментари (121)
Дата Коментар
Страници
2018-11-29 11:08:29"Пилотите се опитвали да го изправят... Не ясно защо пилотите не са преминали на ръчно управление и не са изключили автопилота." Обратното е. Трябвало е да го включат, защото въпросната система MCAS работи само при изключен автопилот. Помислете като пишете - как така хем се опитвали да го изправят (значи са били на ръчно управление), хем е работел автопилотът? * * * "... не са намерили информация какво да правят при подобен срив. Някои пилоти също се оплакаха, че не им е била предоставена цялата необходима информация..." Замерят се с обвинения, но и двете страни са виновни. Боинг са за бой, защото не са включили описание на MCAS в ръководството на самолета. Но и пилотите не са много прави, защото отдавна има отработена процедура за подобни случаи със самоволно отклонение на стабилизатора - Runaway Stabilizer. Затова в предния полет другите пилоти успешно са се преборили, а пилотите в този вероятно са се поддали на стреса.

Kъм статия Катастрофиралият самолет на Lion Air не е бил в изправност за летене

2018-11-21 11:02:48"Тази „шопинг треска“ навлиза у нас преди около 6 години..." Глупости. Още преди 10-15 години имаше коледни и великденски намаления и пак ги обявяваха за шопинг треска. https://www.capital.bg/vestnikut/semeen_kapital/2003/12/27/224549_kolednite_promocii_ili_kak_vsichki_da_specheliat_ot/ https://www.capital.bg/biznes/stoki_i_prodajbi/2003/04/26/221006_velikden_-_malkata_koleda_za_turgoviiata/ Оборотите не бяха толкова големи, колкото днешните, защото трудно излизахме от кризата на 97-ма. Но за търговците пак си беше наплив. Разлика с днес е, че много търговци преместиха основните си кампаниите си през ноември. Но това не прави от явлението новост. * * * "Намаленията на Черния петък са фалшиви – мит" Тази статия реклама на Емаг ли е? Точно пък при тях са най-изявени завишените цени, които уж промоционални са по-високи от нормалните цени на други сайтове.

Kъм статия Черен петък: митове и факти

2018-11-19 15:11:33Първи спортен подлез? Викам си: "Я, открили са подлез за спортуване?"... пък то било изрисуван подлез. Браво! Именно такива събития правят града столица на спорта. И хвалебствените статии с лъжливи заглавия много помагат.

Kъм статия Появи се първи спортен подлез в София

2018-11-09 19:51:56Това не е холограма. Не е дори псевдохолограма, каквито показват в новинарските студия. Очевидно е някакъв 3D модел, който зарежда сканираните мимики, чрез аниматроника. Програмата може и да избегне лапсуси допускани от водещия, но живият водещ може в движение да поправи грешки в текста на аутокюто. А този AI ще бъде зареждан с текст писан от човек, така че грешки ще има.

Kъм статия Китай показа първия в света цифров тв водещ (видео)

2018-11-06 12:03:47"филмова клапа - ключов инструмент за синхрона между звук и картина преди дигиталната ера" А как си мислите, че става през дигиталната ера? Пак са ключов инструмент. От обикновените клапи за по 20-30 долара до електронни клапи за по 1500 долара с генератор на таймкод, компенсатор на температурата, предаване на метаданни за логовете и т.н. Ето ви клапа от тазгодишен скъп филм. https://www.youtube.com/watch?v=dLDw2rhNRCs

Kъм статия Документален филм за Арита Франклин излиза 46 г. след създаването му

2018-10-31 22:56:41От години насам всяка зима медиите лъжат, че има глоба за липса на зимни гуми. Е, оливате се вече! А Емил Панчев да го пратят на проверочен изпит заради непознаване на закона.

Kъм статия Караме с летни гуми до 15 ноември, след това - глоба

2018-10-29 17:46:29Могат да се объркат само хора, които не са виждали гарван през живота си. На пръв поглед прилича на птица, но не и на гарван (заради жълтите очи). И впрочем "crow" означава врана. Гарван на английски все още е "raven", въпреки че сте учили езика от филмите.

Kъм статия Гарванът на тази снимка не е това, което е

2018-10-25 18:17:17Ако това е пропаганда, значи и руският вестник "Аргументы и факты" също публикува пропаганда (и при това вестникът е собственост на московското кметство). http://www.arh.aif.ru/society/zhilcomhoz/ponyat_i_prostit_pochemu_v_arhangelske_chasto_otklyuchayut_vodu http://www.arh.aif.ru/society/zhilcomhoz/i_snova_vodokanal_chem_zapomnitsya_skandalnoe_mup_v_2017_godu http://www.arh.aif.ru/society/v_luzhe_chishche_na_varavino_iz_kranov_techyot_chyornaya_voda?utm_source=aifrelated&utm_medium=click&utm_campaign=aifrelated

Kъм статия Навални: В Архангелск Путин обяснява как ще покорим Арктика, а хората в града носят вода в кофи

2018-10-25 16:32:50Стефане, типичен трол си. Сам си измисляш теза, която не е изказвана и после сам си я оборваш. Навални не пита защо тротоарите са дървени, а защо са махнали дървената настилка след Путин и защо няма водопровод дори в областния център. И понеже Навални не го пита, мога да питам аз. Защо във финландски, шведски и норвежки села на ширината на Архангелск тротоарите не са дървени и улиците не са кални? https://goo.gl/6hiJP4

Kъм статия Навални: В Архангелск Путин обяснява как ще покорим Арктика, а хората в града носят вода в кофи

2018-10-11 15:59:17Абе, не са безобидни. Един преподава в университет, друг списва колонка в "Труд", трети води предаване в БНР... Не са в изпълнителната власт, но имат власт да формират немалка част от общественото мнение.

Kъм статия Виденов, Волгин и кадри на БКП: Русофобството доведе националната катастрофа след 1989 г.

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.