ПРОФИЛ

Рейтинг
1613
точки при гласуване
1

Emil Kasamakov

създаден на 2016-05-06 09:09:03
Всички ваши коментари (140)
Дата Коментар
Страници
2019-10-20 18:25:12Проруският (и просъветски) лъжец Иво Христов тръгнал да говори за демокрация... :))

Kъм статия Иво Христов: Брекзит превръща понятието "демокрация" в карикатура

2019-10-17 17:13:02 Стефан 16.10 2019 в 22:35 "Пък това, че не си чувал странните думи "история" и "архиви"... Именно от архивите знам, че заводът на Форд край Кьолн е атакуван със самолети Б-17 от 68-мо, 70-то и 111-то бомбардировъчни крила на 8-ма въздушна армия. Записано е при кой полет, кое крило с колко тона запалителни и колко тона високоексплозивни бомби е било заредено. Преди американците пък бомбардират англичаните и това също е записано по дати и подразделения. А след бомбардировките естествено са пращани разузнавателни самолети за оценка на пораженията. И техните отчети също са запазени. И всички тези архиви говорят точно обратното на твоите конспиративни фантасмагории.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-10-16 20:36:49Стефан 16.10 2019 в 14:53 "В Близкия изток няма особени заводи" Е, сега вече изтърси огромна глупост. Те там сигурно ядат пясък, осветяват си с факли и стрелят с прашки. :) По време на първата война срещу Ирак не само бяха атакувани военни заводи, нефтени рафинерии и пристанища, ами и бяха разрушени половината големи електростанции, десетки (май даже над 100) подстанции, язовири, помпени станции, пречиствателни станции, мостове, жп линии и пр.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-10-16 20:31:41Стефан 16.10 2019 в 14:53 "Американците например, не са хвърлили нито една бомба върху старите германски военни заводи, просто защото са били на Форд." Ама, разбира се! Те горките германци други заводи са нямали. Едни-еднички заводи на Форд и това е. :) Само дето с повтарянето на тъпи конспирации се излагаш още повече. Кьолн и заводът на Форд там са бомбардирани многократно. Към есента на 1944 вече работи само 2 дни в седмицата. Заводите на Форд и Дженерал Мотърс в Антверпен са напълно разрушени от американците. Ударените заводи, пристанища, мостове, гари и пр., са толкова много, че даже няма смисъл да се изброяват. Още на 22 юни 1941 първата работа на съветската 63-та авиационна бригада била не да спира настъпващия враг, а да бомби пристанищата в Констанца и Сулина (Сулина е точно на границата). Общо 38 пъти през първите дни. После се включва 4-ти авиационен корпус и бомбят чак до 22 юли включително нефтените Плоещ, Бъзъу, Бъкъу и др.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-10-16 14:12:16Стефан 15.10 2019 в 12:18 "Не може да разрушаваш това, което ще бъде основната ти плячка, в случай на победа." Пълни глупости. Обърни внимание колко много заводи, инфраструктура и даже цели градове са разрушени по време на Втората световна война! Днес е абсолютно същото, както се видя от войните в Близкия изток и Средна Азия. Първо воюваха за да лишат противника от логистика, а после канеха строителните фирми, които почнаха да се борят за поръчки за да построят отново същата тази инфраструктура. * * * Стефан 15.10 2019 в 12:19 "летищата в зоните на досегаемост на руската ПВО..." Първо научи за какво служи ПВО и къде се разполага! Големи глупости дрънкаш.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-10-16 14:00:39"71% искат гостите по чорапи... Освен всичко, подобни навици идват и от средата, в която голяма част от българите са принудени да живеят..." А в Япония пък сигурно 99% се събуват на гости. Или айде - може да са станали 98% под влияние на външна култура. Но никой не гледа на това с усмивка. Просто е традиция. * * * "Традицията обаче е „победена“ от прогреса, ако се съди по отговорите на въпроса за домашните ремонти." Точно обратното е - прогресът улеснява непрофесионалните ремонти, като създава достъпни любителски инструменти. Едновремешните магазини железарии се превърхнаха в големи строителни супермаркети и се появиха нови. Прочутата Home depot в САЩ е създадена чак в края на 70-те. Тук е същото - вече има 3-4 големи вериги. И всички разчитат на оборот от крайните клиенти, а не от професионалните майстори. Едно време беше обратното - не можеше да направиш дори козметичен ремонт, ако не намериш майстори с инструменти. Сам можеше най-много да смениш тапети или да боядисаш.

Kъм статия Галъп интернешенъл: 70% от българите слагат буркани, пият домашна ракия и искат гостите по чорапи

2019-10-15 10:50:03Кой ти е казал, че авиацията е само транспортна? Летищата се атакуват за да се неутрализират прехващачите, изтребителите и бомбардировачите. За да водиш настъпателна война не е достатъчно само да пращаш ракети. Трябва да имаш и въздушно превъзходство, затова летищата са сред първите цели. Военната логистика ти е пълна мъгла! Прехвърлянето на войски, техника и продоволствия от всякакъв вид е бавно. За да прехвърлиш дори само една танкова дивизия ти трябват минимум 2 седмици. Даже цялата да е натоварена на корабите пак не можеш да прекосиш Атлантика за по-малко от седмица и то при идеални условия. Навремето в Кувейт в операция "Пустинен щит" прехвърлянето на войски зае почти 3 месеца. Когато стана ясно, че щитът ще се превърне в буря отне още над 2 месеца за да се концентрират достатъчно войска, ГСМ, резервни части, продоволствия и т.н. А за ремонта - в статията е написано на чист български. Изобщо не е наложително да разрушаваш целите обекти, а само няколко шлюза и мостове.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-10-14 10:18:35Няма руска подводница "Ясен". Има подводници от клас "Ясен" и "Ясен-М" (Проект 885), които тепърва се строят. Освен това пристанищата не са главна, а второстепенна цел, понеже войските не могат да дохвърчат от САЩ за ден. Главната цел ще са командни пунктове, летища, ПРО базите Иджис Ашор, евентуално ядрени бази и прочие ключови места от непосредствена важност. * * * Стефан 14.10 2019 в 00:58 "Но ще им е по-интересно да свалят транспортните самолети, и да потопят корабите, които отиват натам. И сами да използват новозавладените обекти." Глупости. Именно удар срещу инфраструктурата в тила дава бърз и ефективен резултат. Обектите лесно могат да се ремонтират и/или построят наново, ако въобще я докарат дотам, че да ги ползват. Много по-бавно ще е да чакаш да тръгнат конвоите в морето и да ги дебнеш (а през това време пристанищата работят срещу теб). Отделно, че си уязвим - още през 60те борбата с подводници беше много по-ефективна, отколкото е била през Втората световна.

Kъм статия Експерт от САЩ посочи главната цел на Русия в Европа в случай на война

2019-09-10 06:43:10Точно това казал Муравиев на съветския посланик Дмитрий Яковлев при връчване на нотата: "Ама за какво ви е война? Влизайте направо, ще ви посрещнем с хляб и сол, даже почетен караул ще ви строим...". Да не говорим, че от почти месец водим преговори с Англия и САЩ за примирие. Яковлев, естествено е трябвало все пак да изпълни заповедта и да я връчи. Но няколко часа по-късно България къса дипломатически отношения с Германия и иска примирие със СССР. Сталин отново отказва. Много им е било важно непременно да сме във война.

Kъм статия Руският посланик: Съветските воини са вървели из България без нито един куршум

2019-09-01 16:15:02"....една от най-голите звезди"? Е, то сега е топло, няма да настине. Ама все пак го оправете, че стои грозно в такава новина!

Kъм статия Изчезна единствената испанска олимпийска медалистка в ските

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.