ПРОФИЛ

Рейтинг
1590
точки при гласуване
1

Emil Kasamakov

създаден на 2016-05-06 09:09:03
Всички ваши коментари (128)
Дата Коментар
Страници
2019-06-18 10:31:01Чернобил за разлика от Хирошима се беше превърнал в почти забравена авария. Защото за разлика от Чернобил медиите всяка година пишат за Хирошима. А когато в Хирошима надраскаха "Локо СФ" имаше и повече от 15 дописки. Няма нищо странно, че сериалът стана успешен и че журналистите подхванаха темата, отговаряйки на интереса на публиката. Пък и не виждам защо се сърдиш. Така дават възможност и на теб да се набеснееш. :)

Kъм статия Gazeta Wyborcza: "Чернобил" намеква за опита на властта сега да ни затвори очите за нова катастрофа

2019-06-18 06:31:11Добре, ама не толкова отдавна ни обяснявахте, че всъщност кафето не е диуретик. Подкрепено с проучване. https://nauka.offnews.bg/news/Vaprosi_2/Zashto-zhegata-ni-kara-da-se-chuvstvame-umoreni_91223.html Половин литър вода на всяка чаша кафе е безумно количество, и точно то ще доведе до повишено отделяне на урина.

Kъм статия Колко вода трябва да пием дневно? Не, не са 2 литра!

2019-06-13 08:15:43Стефане, пълни глупости говориш. За Везувий не само, че отдавна има евакуационни планове, ами и редовно ги обновяват и разширяват червената зона около вулкана. www.protezionecivile.gov.it/media-communication/dossier/detail/-/asset_publisher/default/content/aggiornamento-del-piano-nazionale-di-emergenza-per-il-vesuvio Латинина не питаше защо не са свалили метеорита, а питаше дали това не е ракета от близкия полигон. Отделно, че нито метеоритите, нито ядрените реактори са "неизвестно до тогава природно явление", което е една от най-големите глупости, които си писал. Наистина модераторите трябва да внимават с коментарите на такива теми, особено с лъжите на пишман инженери като теб.

Kъм статия Горбачов за Чернобил: В първите дни не знаехме, че катастрофата е от световен мащаб

2019-06-12 00:33:34Много лъже Горбачов. Били минали дни преди да разберат истината... глупости на търкалета. Още на 26-ти преди да пристигне комисията началникът на ГО в АЕЦ Воробьов е предлагал евакуация, но Шчербина го е отсвирил. Същата вечер решават да евакуират Припят на 27-ми. И го правят, а не през май. Лъже, че нищо не били знаели за авариите по света. На всичкото отгоре от 1957 до 1985 в самия СССР стават около 15 аварии с взривове, жертви и заразяване на територия. И почти всички са били скривани. Как да не е знаел? Легасов изобщо не е казвал, че атомът е безопасен. Точно обратното - казва, че световната наука е била подготвена. Те в института Курчатов са научавали от западни списания за анализи на безопасността в американските АЕЦ. Също казва, че екипът на Виктор Сидоренко от института е познавал издънките в експлоатацията и ниското качество на оборудването в руските АЕЦ. Настоявали са за вземане на мерки, но не са получавали никаква подкрепа от министерството.

Kъм статия Горбачов за Чернобил: В първите дни не знаехме, че катастрофата е от световен мащаб

2019-04-04 19:42:33"... съавтор на „Джентълмени с късмет“, „Французин“ и „Привет от Чарли Тръбача“." "Трубач" означава тромпетист, затова на български филмът беше преведен като "Поздрави от Чарли Тромпетиста". А онези джентълмени бяха "Господа на съдбата". Героите във филма не са с късмет, а точно обратното - минават през куп неуспехи. Изразът означава, че фаталисти. Когато става дума за стари филми прожектирани и у нас, трябва да се постараете повечко, а не да преписвате от Уикипедия.

Kъм статия Почина режисьорът на ''Кин-дза-дза!''

2019-02-03 09:46:35"С помощта на последните технически похвати за възстановка и оцветяване, сега можете да видите цялата история на Втората световна война както никога преди." Е, как "никога преди", като тази серия излезе преди 10 години? Съответно тези "последни похвати" не са много последни. :)

Kъм статия Втората световна война в цветове по Viasat History

2018-11-29 11:08:29"Пилотите се опитвали да го изправят... Не ясно защо пилотите не са преминали на ръчно управление и не са изключили автопилота." Обратното е. Трябвало е да го включат, защото въпросната система MCAS работи само при изключен автопилот. Помислете като пишете - как така хем се опитвали да го изправят (значи са били на ръчно управление), хем е работел автопилотът? * * * "... не са намерили информация какво да правят при подобен срив. Някои пилоти също се оплакаха, че не им е била предоставена цялата необходима информация..." Замерят се с обвинения, но и двете страни са виновни. Боинг са за бой, защото не са включили описание на MCAS в ръководството на самолета. Но и пилотите не са много прави, защото отдавна има отработена процедура за подобни случаи със самоволно отклонение на стабилизатора - Runaway Stabilizer. Затова в предния полет другите пилоти успешно са се преборили, а пилотите в този вероятно са се поддали на стреса.

Kъм статия Катастрофиралият самолет на Lion Air не е бил в изправност за летене

2018-11-21 11:02:48"Тази „шопинг треска“ навлиза у нас преди около 6 години..." Глупости. Още преди 10-15 години имаше коледни и великденски намаления и пак ги обявяваха за шопинг треска. https://www.capital.bg/vestnikut/semeen_kapital/2003/12/27/224549_kolednite_promocii_ili_kak_vsichki_da_specheliat_ot/ https://www.capital.bg/biznes/stoki_i_prodajbi/2003/04/26/221006_velikden_-_malkata_koleda_za_turgoviiata/ Оборотите не бяха толкова големи, колкото днешните, защото трудно излизахме от кризата на 97-ма. Но за търговците пак си беше наплив. Разлика с днес е, че много търговци преместиха основните си кампаниите си през ноември. Но това не прави от явлението новост. * * * "Намаленията на Черния петък са фалшиви – мит" Тази статия реклама на Емаг ли е? Точно пък при тях са най-изявени завишените цени, които уж промоционални са по-високи от нормалните цени на други сайтове.

Kъм статия Черен петък: митове и факти

2018-11-19 15:11:33Първи спортен подлез? Викам си: "Я, открили са подлез за спортуване?"... пък то било изрисуван подлез. Браво! Именно такива събития правят града столица на спорта. И хвалебствените статии с лъжливи заглавия много помагат.

Kъм статия Появи се първи спортен подлез в София

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.