ПРОФИЛ

Рейтинг
1685
точки при гласуване
1

Emil Kasamakov

създаден на 2016-05-06 09:09:03
Всички ваши коментари (123)
Дата Коментар
Страници
2019-04-04 19:42:33"... съавтор на „Джентълмени с късмет“, „Французин“ и „Привет от Чарли Тръбача“." "Трубач" означава тромпетист, затова на български филмът беше преведен като "Поздрави от Чарли Тромпетиста". А онези джентълмени бяха "Господа на съдбата". Героите във филма не са с късмет, а точно обратното - минават през куп неуспехи. Изразът означава, че фаталисти. Когато става дума за стари филми прожектирани и у нас, трябва да се постараете повечко, а не да преписвате от Уикипедия.

Kъм статия Почина режисьорът на ''Кин-дза-дза!''

2019-02-03 09:46:35"С помощта на последните технически похвати за възстановка и оцветяване, сега можете да видите цялата история на Втората световна война както никога преди." Е, как "никога преди", като тази серия излезе преди 10 години? Съответно тези "последни похвати" не са много последни. :)

Kъм статия Втората световна война в цветове по Viasat History

2018-11-29 11:08:29"Пилотите се опитвали да го изправят... Не ясно защо пилотите не са преминали на ръчно управление и не са изключили автопилота." Обратното е. Трябвало е да го включат, защото въпросната система MCAS работи само при изключен автопилот. Помислете като пишете - как така хем се опитвали да го изправят (значи са били на ръчно управление), хем е работел автопилотът? * * * "... не са намерили информация какво да правят при подобен срив. Някои пилоти също се оплакаха, че не им е била предоставена цялата необходима информация..." Замерят се с обвинения, но и двете страни са виновни. Боинг са за бой, защото не са включили описание на MCAS в ръководството на самолета. Но и пилотите не са много прави, защото отдавна има отработена процедура за подобни случаи със самоволно отклонение на стабилизатора - Runaway Stabilizer. Затова в предния полет другите пилоти успешно са се преборили, а пилотите в този вероятно са се поддали на стреса.

Kъм статия Катастрофиралият самолет на Lion Air не е бил в изправност за летене

2018-11-21 11:02:48"Тази „шопинг треска“ навлиза у нас преди около 6 години..." Глупости. Още преди 10-15 години имаше коледни и великденски намаления и пак ги обявяваха за шопинг треска. https://www.capital.bg/vestnikut/semeen_kapital/2003/12/27/224549_kolednite_promocii_ili_kak_vsichki_da_specheliat_ot/ https://www.capital.bg/biznes/stoki_i_prodajbi/2003/04/26/221006_velikden_-_malkata_koleda_za_turgoviiata/ Оборотите не бяха толкова големи, колкото днешните, защото трудно излизахме от кризата на 97-ма. Но за търговците пак си беше наплив. Разлика с днес е, че много търговци преместиха основните си кампаниите си през ноември. Но това не прави от явлението новост. * * * "Намаленията на Черния петък са фалшиви – мит" Тази статия реклама на Емаг ли е? Точно пък при тях са най-изявени завишените цени, които уж промоционални са по-високи от нормалните цени на други сайтове.

Kъм статия Черен петък: митове и факти

2018-11-19 15:11:33Първи спортен подлез? Викам си: "Я, открили са подлез за спортуване?"... пък то било изрисуван подлез. Браво! Именно такива събития правят града столица на спорта. И хвалебствените статии с лъжливи заглавия много помагат.

Kъм статия Появи се първи спортен подлез в София

2018-11-09 19:51:56Това не е холограма. Не е дори псевдохолограма, каквито показват в новинарските студия. Очевидно е някакъв 3D модел, който зарежда сканираните мимики, чрез аниматроника. Програмата може и да избегне лапсуси допускани от водещия, но живият водещ може в движение да поправи грешки в текста на аутокюто. А този AI ще бъде зареждан с текст писан от човек, така че грешки ще има.

Kъм статия Китай показа първия в света цифров тв водещ (видео)

2018-11-06 12:03:47"филмова клапа - ключов инструмент за синхрона между звук и картина преди дигиталната ера" А как си мислите, че става през дигиталната ера? Пак са ключов инструмент. От обикновените клапи за по 20-30 долара до електронни клапи за по 1500 долара с генератор на таймкод, компенсатор на температурата, предаване на метаданни за логовете и т.н. Ето ви клапа от тазгодишен скъп филм. https://www.youtube.com/watch?v=dLDw2rhNRCs

Kъм статия Документален филм за Арита Франклин излиза 46 г. след създаването му

2018-10-31 22:56:41От години насам всяка зима медиите лъжат, че има глоба за липса на зимни гуми. Е, оливате се вече! А Емил Панчев да го пратят на проверочен изпит заради непознаване на закона.

Kъм статия Караме с летни гуми до 15 ноември, след това - глоба

2018-10-29 17:46:29Могат да се объркат само хора, които не са виждали гарван през живота си. На пръв поглед прилича на птица, но не и на гарван (заради жълтите очи). И впрочем "crow" означава врана. Гарван на английски все още е "raven", въпреки че сте учили езика от филмите.

Kъм статия Гарванът на тази снимка не е това, което е

2018-10-25 18:17:17Ако това е пропаганда, значи и руският вестник "Аргументы и факты" също публикува пропаганда (и при това вестникът е собственост на московското кметство). http://www.arh.aif.ru/society/zhilcomhoz/ponyat_i_prostit_pochemu_v_arhangelske_chasto_otklyuchayut_vodu http://www.arh.aif.ru/society/zhilcomhoz/i_snova_vodokanal_chem_zapomnitsya_skandalnoe_mup_v_2017_godu http://www.arh.aif.ru/society/v_luzhe_chishche_na_varavino_iz_kranov_techyot_chyornaya_voda?utm_source=aifrelated&utm_medium=click&utm_campaign=aifrelated

Kъм статия Навални: В Архангелск Путин обяснява как ще покорим Арктика, а хората в града носят вода в кофи

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.