ПРОФИЛ

Рейтинг
1160
точки при гласуване
1

rubisco

създаден на 2020-04-15 12:21:00
Всички ваши коментари (20)
Дата Коментар
Страници
2020-05-21 17:36:25Тоя и за смешник не става, толкова е некадърен. Разбрахме, че от статистика отбира по малко и от петокласник, ама я да каже в Япония до колко живеят и каква е смъртността. Тъпак.

Kъм статия Премиерът ми каза: Виж какво, Мангъров, ако бях жена, щях да ти пусна

2020-05-11 10:36:54Абе коментиращия под номер 2, ти имаш ли представа изобщо колко те дели от Гайдарски ??? Олигофрен

Kъм статия ''В разхлабването на мерките има непоследователност и липса на логика''

2020-05-03 20:25:46До 10 не може да е логично нещо в което няма логика. Какво общо има симптоматиката и клиниката с числото на репродукция ? Освен това, не съм сигурен откъде ги вадиш тия данни за 90% без симптоми? И как така са без симптоми, като отиват да се тестват заради симптомите???

Kъм статия Доц. Мангъров: Поне 500 000-600 000 са прекарали COVID-19

2020-05-03 20:13:49Този лаик или наистина е крайно неграмотен, за червен инфекционист който няма нищо общо с епидемиологията е донякъде разбираемо да не знае какво се има предвид под статистически достоверна извадка и разпределение на данните, или е крайно корумпиран. Но защо му дават трибуна? Първо в Банско трябва да проведат случайни изследвания и да стане ясно колко са заразените на база на извадката ако Банско се приеме за огнище, а те го изкарват за такова. И второ, цифрите ще бъдат единствено и само за огнището Банско,а не за цялата страна, защото мерките в цял свят се взеха именно за ограничаване на огнищата.

Kъм статия Доц. Мангъров: Поне 500 000-600 000 са прекарали COVID-19

2020-05-02 19:44:11# стик Ха ха ха Мавъра е гений ,лекарите и преподавателите с минимална,всички инженери- таксиметрови шофьори а учените- сервитьори! Тумба лумба ихаха, чалга да се вихри, а спортистите-охрана. Демокрацията на простолюдието, така желана.

Kъм статия Паргов: Страх от нагнетеното напрежение ли налага разхлабването на мерките?

2020-05-02 17:28:56Ами хайде нека си ги лекуват с експерименталния ремдисивир, при положение че само преди няколко дни излезе изследване ,че всъщност този препарат освен експериментален не показва статистически сигнифакатно подобрение при пациенти, а ние да ползваме вече одобрените за приложение хророквинови и хидроксихлороквинови препарати, Авиган и Фойпан.

Kъм статия САЩ ще лекуват тежко болните от COVID-19 с лекарство за ебола

2020-04-30 21:17:00"Оборудването използва ядрена технология за бързото откриване на коронавируса, който причинява COVID-19" стига де. Какво означава това??? С qPCR'и е пълно в България. Трябва ни немски робот за Елайза и бързи и преносими японски апарати за RT LAMP.

Kъм статия САЩ даряват на България най-бързото и надеждно оборудване за тестване на COVID-19

2020-04-30 17:10:07Накрая, не виждам никакъв морал и от двете страни. От едната страна поредната бутафория и никакви реални мерки, а от другата- откровена спекула и безумие.

Kъм статия Доц. Мангъров, ген. Мутафчийски и моралният риск

2020-04-30 16:59:41Освен това, игнорирайки напълно онзи спекулант със стадния имунитет и неспецифичните тестове които наистина нямат никаква медицинска стойност, в света се предлагат високопродуктивни системи за скрининг които са дългосрочна инвестиция в здравеопазването, особено предвид съмненията за други вълни от вируса и предупрежденията за бъдещи епидемии. Такава система е робота за Елайза, който може да направи 10 000 реакции за 24 часа срещу един консервативен вирусен антиген. Впоследствие положителните резултати (тъй като метода предполага положително фалшиви сигнали) могат да бъдат валидирани или с PCR или LAMP , като Canon предлагат най специфичния и чувствителен тест базиран на LAMP, който се извършва на 3.5 килограмов преносим апарат с капацитет от повече от 700 теста на ден. С няколко робота за по големите градове и известно количество по малки машини за генетични тестове, за един месец можеше да бъде изградена изключително надеждна мрежа от клъстери на заразените, а също така да бъде прилагано навременно третиране на рисковите пациенти за спасяване на живота им. Е, баце обаче продължи да обикаля с маска на брадата по безмислените строежи, поставяйки по този начин на риск околните и демонстрирайки, че закона не важи за него (имам предвид маската). И на кой за бога му е притрябвал точно сега тунел под Шипка ?!?

Kъм статия Доц. Мангъров, ген. Мутафчийски и моралният риск

2020-04-30 16:28:45Българската реалност е, че нито мерките на щаба са адекватни, нито този лаик мангъров е коректен. Първо, щаба сложи някакви бутафорни мерки, които не се спазват, полицията бди да не би някой да отиде на планината или вилата, а в същото време се правят масови църковни литургии и хората от чужбина се пускат без никакви тестове. Въпросът с тестовете, не се организира наличната инфраструктура, само в София има десетки qPCR машини и специалисти които да работят на тях, а доскоро имаше една национална лаборатория. Не се разчита на тестове, а на двуседмична карантина, която е крайно недостатъчна за вирусоносител. Всъщност по време на месечната карантина, особено ако беше като хората, можеше да се изгради една мрежа от вирусоносители и при контрол на границата да се мисли вече за разумно разхлабване на мерките. От друга страна онзи палячо със стадния имунитет говори като слаб петокласник в някакви проценти и числа,които са абсолютно грешни. Епидемията има клъстерен характер и се говори за огнища и съответно данните имат неправилно разпределение и не могат да бъдат обобщавани по този начин. Относително правилно е да де обобщават по този опростен начин само за определени клъстери.Бергамо може да се вземе за такъв. Е, там смъртността е над 10х по голяма от средната за този град. И кой плиткоумник ще зарази нарочно и хомогенно 80% от населението си с непознат вирус с висока леталност без никакви официално одобрени средства за лечение?

Kъм статия Доц. Мангъров, ген. Мутафчийски и моралният риск

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.