ПРОФИЛ

Рейтинг
1000
точки при гласуване
1

Филолог

създаден на 2019-05-27 20:01:47
Всички ваши коментари (2)
Дата Коментар
Страници
  • 1
2019-05-27 20:21:24Продължавам: Къде в текста „The Resilience of Aerosol Art” е допусната грешка при употребата на страдателен залог? Survivalist e вече утвърден неологизъм в английския език и младежите със сигурност я знаят от различни риалити формати. Няма нищо смущаващо в темата за веганството - въпросът е поставен така, че да позволи аргументи "за" и "против". Накрая: какво означава титлата "м.ф.н."? Не зная да има такава в регистъра на учените в България.

Kъм статия Матурата по английски е пълна с грешки, текстът - невъзможен за разбиране образец как да НЕ превеждаме

2019-05-27 20:17:26Съжалявам, госпожо Драгостинова, но писаното от Вас показва далечни спомени от филологическото образование и непознаване на формата на матурите по чужди езици в България. Факултет по английска филология не съществува и никога не е съществувал в СУ. Андрей Стоевски никога не е бил професор (не че не го заслужава - но такива са фактите). Поз текстовете в матурите у нас никога не е бил посочван източникът на текста. Може и да е редно, но защо повече от 10 години не се сетихте да направите забележка? Твърдението, че във въпрос 50 отговор В. също е верен, показва именно непознаване на модалните глаголи. Формата, посочена като правилен отговор, е именно най-естественият и честотен начин за изразяване на това значение, като никой не твърди, че тук тя функционира като модален глагол (справка - националните корпуси на различните варианти на съвременния английски език). Къде по-точно има run-on sentence в текста за цунами?

Kъм статия Матурата по английски е пълна с грешки, текстът - невъзможен за разбиране образец как да НЕ превеждаме

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.