ПРОФИЛ

Рейтинг
3000
точки при гласуване
3

д-р Тодор Толев

създаден на 2018-11-28 17:17:26
Всички ваши коментари (19)
Дата Коментар
Страници
2020-08-02 11:22:04Тъжно е, ала е така! Така е, защото - от здравия разум до най-изтънчените научни похвати, филогенезата (за добро или зло) надживява онтогенезата. Тъжно е, защото този апел - колкото и искрен и правдив да е, с тихичкото си, умилително звучене глъхне пред грохота на тържествуващия примитивизъм. Много пъти съм чел и чувал, че красотата ще спаси света. Ала дали ще видя това?! Все пак, поздрави, колега!

Kъм статия Да опазим меката част

2020-01-20 20:04:36Страхотно е! И пределно тъжно... Това общество, в името на печалбата, генерира все по-често абсолютно ненужни, противоестествени и даже откровено вредни потребности. С което се нарушава адаптивния смисъл на социалните порядки и поради това такова общество е опасно за човеците, и подлежи на отхвърляне. Понякога отхвърлянето е заедно със самите човеци - има масивни исторически доказателства за подобни предходни практики. Благодаря!

Kъм статия Калин Терзийски: Един от механизмите на деморализацията

2019-12-26 16:53:01Че е хубаво - хубаво е ... Ала имам усещането, че консуматорският кон вече необратимо е отишъл у реката ... И тогава - каква полза от подобни писания? Може би само екскулпиращото усещане, че поне тези след нас - ако такива изобщо има - ще получат знак, че не всичко е било смотаняшко и не всички са били загубеняци ... Еми, по липса на друго - и това е нещичко! Стискам ти палци, Калине!

Kъм статия Ако Дядо Коледа беше генерал от Третия райх

2019-12-07 20:12:54Че хубаво е написано - хубаво е. Че е тъжно - тъжно е, та чак - отгоре. Ала, както са казали класиците, колкото и да се напъваш да скочиш - от задника си по-високо няма да е. Което означава: каквито са отгоре, такива са и отдолу, че и дечицата им. А и посредниците помежду им. Щото отдавна не съм попадал на достатъчно грамотен журналист. И това вече не ме стряска... Сполай за хубавия текст!

Kъм статия Тревога

2019-10-29 10:45:09За жалост, така си е ... Сполай ти! :)

Kъм статия Калин Терзийски: Абстрактната свобода на избора

2019-10-03 22:09:20Много е хубаво! Благодаря!

Kъм статия Калин Терзийски: Глупостта да бъдеш себе си

2019-08-22 17:23:39Така си е! Нашенската медийна некрофилия, обилно гарнирана с медиен некро-ексхибиционизъм и некро-воайорство - така де, щом е патология - нека бъде пълноценен синдром, а не само констатация... ... та, нашенската медийна некрофилия май не е ново нашенско изобретение, а част от програмата за упокой на духовете още от римски времена - panem et circenes, спомената още от Ювенал. Ала мъдрите римляни са предлагали "хляб и зрелища", докато нашенци пробват с "хляб или зрелища", и понеже за мнозина хлябът не достига, набляга се на зрелищата...

Kъм статия Калин Терзийски: Вълна от човешки кости

2019-08-02 10:33:24Иххх! Брилянтно! Пробуди ми сетното чувство, посредством което реагирам на спецификата на нашенската околна среда (освен погнусата!) - да се смея на корем и до сълзи (последното в двоен смисъл!). Благодаря много!

Kъм статия Калин Терзийски: Писачите на страшни заглавия

2019-07-10 18:57:39Ехаа! Един добродушен и весел Джурасик парк, посветен на ежедневието ни! Благодаря за радостта! :)

Kъм статия Калин Терзийски: Косата през лятото

2019-06-26 13:36:35Какво да се прави - модерно е някак, престижно седи и най-важното - подчертано аеродинамично и безопасно е да добавиш плюнката си срещу комунизма... щом нищичко друго под ръка си нямаш... А за да не проличи страхът - че ще изглеждаш смешен и жалък, пък и заради съвестта, поне остатъка от нея - надявам се, че си я имал, щом предстои да плювнеш, добре ще е по-напред, за забаламосване на отсрещния, да повъртиш и засучеш някоя сложна лакърдия в стил "то си е така, ама е малко иначе" и чак тогава - ей тъй, между другото, да споделиш безценното си мнение колко лошо нещо е бил този пусти комунизъм, ала ти не си спал - ти винаги си усещал това, нищо че чак сега го казваш... Еми, това е положението... Каквато е епохата ни - лъжовна, двулична, несмела и изпреварващо слугински сервилна, такива са и антикомунистите ни в нея... Евнусите на духа не прибавят мъжественост - дори и Камю да цитират... Ех, Калине, Калине...

Kъм статия Калин Терзийски: Какво да го правим тоя комунизъм?

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.