ПРОФИЛ

Рейтинг
1014
точки при гласуване
1

Nurachilp

създаден на 2018-08-24 18:47:14
Всички ваши коментари (10)
Дата Коментар
Страници
  • 1
2019-07-09 14:36:53Каквото и да говорим УНСС си остава водещ университет в страната.

Kъм статия УНСС обяви първото си класиране

2019-05-03 09:42:28За нивото в СУ може да съдите именно от горното есе. Не искам да засягам автора, но нивото, стилът, елементарните умозаключения и т.н., изложени в текста, са показателни. Забележете текстът е писан от докторант и преподавател, не от първокурсник! П.П. Уча в СУ, не ме разбирайте погрешно. За годините, които съм прекарал в университета, разбрах, че най-големият проблем на това място е смешната градоманщина на преподавателите и студентите там - "ние сме най-най". Всички са си заровили главите в пясъка и живеят в някакъв измислен свят. За реалноста не ми се говори. Плачевна е. Добре, че има читави учени от природо-математическите специалности, които правят добри изследвания, благодаренуе на които университетът се вижда в някои международни класации.

Kъм статия СУ не е дупка, а най-уважаваният български университет

2019-04-23 14:52:07Справка в сайтна на МОН (данни от RSVU), УНСС има над 21 хил. студенти (по-конкретно 21,200), а СУ има по-малко от 19 хиляди (по-конкретно 18 911). В този ред, предвид тези факти, понастоящем УНСС е най-големият български университет.

Kъм статия Не е майтап: УНСС заплашен от фалит

2019-03-28 11:20:05Бавно, бавно истината излиза наяве. Между другото в световната история всичко това отдавна е ясно, само при нас вследствие на вековна простота и чужда пропаганда, хуманитарните ни науки (история, философия..) нямаха никакво развитие. Между другото в цял свят се изтъква, че Османската империя е била най-толерантната измежду всички останали в онази епоха. Например в Османската империя няма изчезнал или претопен народ, няма забрана на вероизповедания и т.н. Показателен е фактът, че при хилядолетно гонение и избиване на евреите в Европа, Османците ги канят да живеят на тяхната територия, да работят и живеят в мир и спокойствие. За сравнение вижте народите, които са били под робството на западните империи - днес говорят френски, английски, испански, португалски и изповядват католицизъм или протестантство.. В османската империя такова нещо не имало. Мир и спокойствие за всеки. Борбите от 19 век са естествени, формират се нациите, избуяват стремежи за национална държава, империите се разпадат, разбойници безчинстват.. Но най-интересното е как по-малко от десетилетие след Освобождението български интелектуалци с носталгия си спомнят и пишат за годините преди Освобождението. Това са трудни за възприемане факти от нас в днешно време, тъй като се захранени повече от век с пропаганда, но аз съм в хармония с историята ни, след като осъзнах всичко това.

Kъм статия Какъв е бил животът на българите в Османската империя?

2018-10-04 15:12:11До коментар номер 2. Точно пък това за УНСС няма нищо вярно. Не знам каква тенденция има (и има ли въобще), но аз съм една от студентите, които в най-скоро време ще се премести от СУ в УНСС. Приятелят ми учи право там и ходя с него на лекции при техните преподаватели. Ако всичко мине както трябва летния семестър ще съм студентка там. Препдоавателите в УНСС са млади и са практикуващи юристи! А това, което ме накара да направя тази стъпка, беше отношението на преподавателите към студентите. Такава приятелска среда никъде не съм виждала, най-малко в СУ. Другото нещо, което ме накара да се преместя е фактът, че след втори курс аз ще мога да стажувам в софийските съдилища. Нещо, което студентите в СУ няма да можем и след 10 години. Факт е, че УНСС специално за "право" е на светлинни години пред СУ и съжалявам за това каква хлапачка съм била преди 2 години - мислех си, че СУ е върха, а то каква дупка се оказа!

Kъм статия От вас: Софийският университет, или как да паднем под нулата, докато се държим на върха

2018-09-29 23:18:22СУ е тотално пропаднала дупка. Докато чаках 5 часа да си платя тъпото общежитие за пореден път се убедих в това. Няма такава пародия, няма такова нещо. Поне всичко това да се компенсираше с някакво ниво на образование...

Kъм статия Цената да живееш в общежитие на СУ: лични данни на показ, хаос и часове по опашки

2018-09-29 23:16:28Всички в СУ са пълни идиоти!

Kъм статия СУ поиска Любомир Спасов да остане национален консултант по трансплантология

2018-09-29 23:15:38СУ каква дупка е само... Аз имах същите проблеми миналата година при настаняването. Дори най-жалкия провинциален ВУЗ има по-добра система за настаняване. Няма други студенти, които да чакат като жалки кучета да си платят общежитието/или да се настанят!

Kъм статия СУ настани студентка с две момчета в общежитие, след което я остави на улицата

2018-09-04 09:55:12И какво излиза, УНСС е единственият университет, който си е запълнил план-приема, а в СУ има близо 1000 незаети места. Ами как няма да има като са обявени над 5000 хиляди свободни места?

Kъм статия Пловдивският университет запълни 96% от местата си за прием

2018-08-24 18:53:59В момента съм студент по право в СУ. Искам да кажа, че положението е горе-долу като описаното в статията по отношение на ВО. Преподавателите ни масово не идват на лекции, на изпитите ни масово се преписва. Имаме преподаватели, чиито асистенти любезно ни напомнят да си купуваме учебниците на професорите. Мои приятел, който е по-голям ми сподели, че на държавен изпит по публичноправни науки устната част била повече от пародия, а казуса по наказателно право бил меко казано елементарен, при това всеки бил дал различно решение, но нямало нито един скъсан. Аз влязох с висок бал и високи оценки (за момичетата това е необходимост), но повечето ми колеги са откровени идиоти, повечето дори не знаят какво правят в университета.

Kъм статия СУ е дупка, в която загубих 4 години от живота си

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.