ПРОФИЛ

Рейтинг
913
точки при гласуване
1

devdimi

създаден на 2016-10-21 13:13:15
Всички ваши коментари (36)
Дата Коментар
Страници
2020-02-21 14:52:54Какво искате да го екстрадират да си седи в къщата в Барселона? В Каталуния нущо не става без нареждане от Москва. Това е атака срещу приемането на еврото, но ще имат много здраве.

Kъм статия Испанската полиция обяви пред Сега, че разследва Бойко Борисов

2020-02-17 10:36:40Пътят е един: въвеждане на евро по най-бързия възможен начин по сегашния курс. Да си представим две фирми, които сравнима стока или услуга - едната в Германия където ползва кредит в евро с 1% лихва и едната в България ползва кредит 6% лихва. Ако всичко друго е еднаков - коя от двете фирми ще може да даде по-добра цена и да по-конкурента на общия пазар? Ако искаме да сме в ЕС възможно наи-добрия вариант е да има евро и други алтернативи не са сериозни. Дори и Гърция ако не беше в еврото сигурно пак щеше да фалира, само че тогава нямаша да има кой да ги спаси. Това е разликата.

Kъм статия Проф. Стив Ханке: Ако България приеме еврото, ще последва съдбата на Гърция (допълнена)

2019-11-26 15:39:00Има го проблема, че учениците като четат Под Игото много неща не разбират изобщо, така че идеята е хрумвала на много хора и е добре, че сега се осъществява. Някои от дадените примери обаче отиват твърде далеч. Трябва да се "преведат" думи, които днес не се използват. Никой не знае какво значи минцове или севлевиев и е смислено да се преведат. Но да се превеждат широко използвани думи като ятаган и синджир е глупост. Както е глупост и да се превеждат широко използвани и днес поговорки като "Вържи попа да е мирни селото" и „Търкулнало се гърнето, та си намерило похлупака“. Ако една дума и използвана последните 20 години в нова книга, вестник или списание и се разбира - да не се заменя.

Kъм статия Преведоха 'Под игото' на... български

2019-11-08 17:48:35"Демократична България" трябва да се казва "Мразещи жълтопаветници", това най-точно показва какви хора го подкрепят и къде живеят.

Kъм статия ДБ: БКП е в ръководството на ГЕРБ, Плевнелиев - щатен комсомолски секретар

2019-11-07 14:15:18Много точни думи на Плевнелиев! Това ще е й най-добрия лидер, за който някога ДБ биха могли да мечтаят. БСП, Мая и ДБ са обединени от едно - омраза! Плевнелиев не е член на Герб и никога не е бил.

Kъм статия Плевнелиев: Демократична България да си избере Мая Манолова за лидер

2019-11-07 13:03:35Недействителните бюлтетини са за обюоински съветници заради сложните бюлетини с преференции. За кметове няма почти недействителни.

Kъм статия След като не стигна дори до балотаж, ГЕРБ си приписа и победата в Пазарджик

2019-11-04 10:49:49Това не беше вот ЗА Манолова, а беше вот ПРОТИТ Фандъкова и Герб. Който и да беше на втори тур щеше да вземе въпросните протесни гласове. Грешка е да се казва, че те идват от автечина или градска десница. Това е новата Псевдо Десница, която се обединява само ако е анти нещо, докато пак не се разпадне до следващите избори.

Kъм статия Андрей Райчев: Това не е краят на Манолова, до 2 години политическата карта ще е друга

2019-11-01 13:13:22Цяла седмица Мая говори за 300 ромски гласа, които очевидно дама е купила, за да има какво да каже. За два месеца от нея не чух нито предложение за града по същество, само лъжи и внушения. Комунистите не разбраха ли, че избори с лъжи не се печелят?

Kъм статия Борисов: Мая Манолова купува гласове на роми за Фандъкова, готви уйдурма с цигани

2019-10-18 09:50:36Принципно имам лошо мнение за концесиите на атобусни линии, защото винаги намират някакъв начин да ощетят пътниците. Дали ще е със стари рейсове, някои лятото не пускат климатика за да пестят гориво и т.н. Реално си е начин за източване, така че е добре, че се говори за това. Мерси за пояснениято 6млн км на година, така разбирам.

Kъм статия Арх. Борислав Игнатов: Г-н Контрера, публикувайте финансовата обосновка за автобусите

2019-10-17 19:23:443 лв на км * 6 млн км = 18 млн лева. Казват, че по техни сметки общината е надплатила 22 млн лева. Така излиза, че трябвало фирмата да плати 4 млн на общината и да вози пътници безплатно!! Освен това тази цена 3лв на км не ми се вижда толкова висока за рейс, който може да вози десетки хора. Едно такси взима близо 1лв на км, защо за рейс да са много 3 лв? Колко трябва да е според тях? Не се покриват нещата и ми се струва само вдигане на врява. Жалко.

Kъм статия Арх. Борислав Игнатов: Г-н Контрера, публикувайте финансовата обосновка за автобусите

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.