2024-12-19 21:34:46 | Здравейте.От години си квася кисело млеко,като млякото го купувам от една и съща кравеферма.Технологията не съм променял откакто квася,но от може би месец този ефект на провлачване се появи и при мен.Вкусовите качества не са се влошили,напротив,по вкусно е,но долната половина на буркана е по различна от горната,нещо като слузеста материя,което и за мен не е нормално.Нямам обяснение защо се случва така,и си мисля,че кравите като минат на фураж през зимните дни,млекото е по маслено или има нещо добавено като някаква добавена мазнина.,но в никакъв случай не е от по-висока температура.Мисля да сменя прясното мляко от друга ферма та да видя,ще сменя и закваската.И накрая,ако няма нищо вредно,проблема си остава психологичен.Искам да опитам да не би маслеността да влияе,или има нещо друго.Все пак нещо не е наред
Готов съм да съдействам за проблема,ако е проблем.
Kъм статия Откриха българско кисело мляко, което се точи като желе. Опасно ли е това?
|