ПРОФИЛ

Рейтинг
8592
точки при гласуване
8

Bad Horse

създаден на 2016-04-20 12:01:13
Всички ваши коментари (95)
Дата Коментар
Страници
2020-11-02 11:17:14Един от хилядите примери, защо държавното здравеопазване не може да работи. Няма как да задоволиш нуждите на всички с ограничени ресурси. Затова е измислен пазара - за разпределяне ресурсите, според търсене и предлагане. Като си с частна медицинска застраховка, в договора ти пише колко плащаш и какво получаваш срещу това. Искаш линейка да дойде за висока температура - плащаш. Не искаш - не плащаш. Здравеопазването не е право, а услуга. Не може да имаш право върху труда на други хора - лекари, сестри, шофьори на линейки. Не си робовладелец и те не са твои роби. А, като искаш да им платиш за труда, няма нужда от тълпа бюрократи между вас с държавен монопол върху застраховките. Колкото до бедните и не можещите да платят - останалата част на обществото ще ги издържа, както и сега. Никой не иска край него да умират бедни и стари хора, защото не могат да си позволят медицински услуги. Но и това ще се управлява по-добре от частни организации, с конкуренция между тях.

Kъм статия Ако викнеш линейка за температура 37,5, някой сериозно болен ще остане без помощ

2020-10-19 23:05:42Добре бе имбесили, колко е общия брой умрели през предни години, с който сравнявате и казвате че тази година имало увеличение? Защо го няма това в статията? Трудно е да се намери ли? Евростат не знаят ли? Всеки с 5 минути гугъл-джитцу ще види цифрата - около 5 милиона. На тези 5 милиона имаме от 168 000 старци над 70г. Тоест 3% повече умрели имаме. На цялото население на Съюза, 450 милиона, около 0.03% са умрели от ковид. Да приемем че наистина е от ковид. Значи тези стари хора са загубили последните си години, и следващите няколко години статистиката ще е надолу. Не казвам че не е проблем, но не е толкова страшен колкото ни "страхуват". Заради безумната ни реакция 140 милиона ще умрат от глад в бедните страни, казва ООН. 2 милиона ракови прегледи, скенери, и терапии не са напрени само в UK тази година, заради "мерките". Да не говорим за други заболявания. Концентрирайки се само върху тази китайска гадост, убиваме много повече хора, отколкото вируса.

Kъм статия Евростат: 168 хил. смъртни случая повече в ЕС през пролетта

2020-10-06 16:47:30"Президентът не уточнява кои са общностите, нито подкрепя твърдението си с данни." Очевидно говори за възрастните хората със слаба имунна система и 2-3 опасни хронични състояния като диабет, сърдечни проблеми, дихателни проблеми... сещ'ли се? Тези дето мряха като мухи по старческите домове в Италия и Ню Йорк, когато настаниха заразени хора там. Извън тази група хора, COVID е по-малко смъртоносен от грипа. Прав е. За данни... всеки с Гугъл ще ги намери. Не са коспиративни теории, офциални данни са. Също - средната възраст на умрелите от вируса в Италия и САЩ е по-голяма от средната продължителност на живота в тези страни. А в Африка, няма епидемия защото средната възраст на хората там е около 20-30 години. Нямат милиони старци в домове.

Kъм статия Тръмп обяви COVID за по-малко опасен от грипа

2020-10-05 10:04:16Продължават да не го разбират медиите този човек и затова ги върти на малкия си пръст. Сега фабулата е че той е умаловажил риска от вируса и затова се заразил, и продължава да го омаловажава дори в болницата. Но за неговите симпатизанти и за голяма част от неутралните хора в средата между 2-те партии, той поиска от американския народ да се върне на работа и да приеме риска от заразяване. Което той също направи, не се скри в мазето като Байдън. И се зарази даже! За тези хора, това е лидерско поведение. За него, контакта с феновете го зарежда с енергия и го лекува повече от всякакво лекарство. Той е нарцис, не може да стои затворен без обожаваща го тълпа. Продължителната изолация е смърт за него, фигуративно и може би буквално.

Kъм статия Тръмп е напуснал болницата за кратко, за да се види със симпатизанти

2020-09-17 13:23:56Джоан Роулинг измина 95% от пътя до Ла-ла-ланд, но се спря пред факта че половете имат биологични разлики. За което ла-ла-ландците я линчуват от месеци. Ела обратно в нормалния свят Джоан, при хората които ти купуват книгите. Сега си нито с едните, нито с другите.

Kъм статия Джоан К. Роулинг разгневи транссексуалната общност с новия си роман

2020-09-16 12:15:00Заложил съм пари на Тръмп. През 2012 заложих на Обама. Байдън може да победи само с огромна изборна измама с гласовете по пощата, което ще доведе до гражданска война, която ще спечелят десните за няколко седмици. Така че пак Тръмп ще е президент. Още 4 години медийна истерия и падане на доверието в медиите, което вече е близо до нулата.

Kъм статия Месец и половина преди изборите в САЩ: Байдън докосва победата, чудо трябва на Тръмп

2020-09-13 11:52:30Горките журналя... Тръмп ви свири като цигулка. Вибрирате от емоции, точно както той иска. Невъзможно е да има 3-ти мандат, теоретично, практически, никак. И това той го знае. И всички разумни хора го знаят. Затова не го приемат буквално. Очевидно е искал да провокира пресата да изпаднат в бяс и да му отразят събитието безплатно. Което иначе щяха да премълчат все едно не се е случило. "Събрах ветерани в Белия Дом на вечеря и за десерт им дадох най-голямата торта на света!" На следващия ден, факт-чекърите крещят че това не била най-голямата торта на света! И му отразяват вечерята за ветераните безплатно цял ден за следващите 3 дни. Цялата му капмания през 2016 беше такава. Цялото му президентсво до сега, целия му живот. Даже ви е написал книга за стратегиите му. Не се научихте! Продължавате да го приемате буквално. Защото за нищо друго освен журналя не ставате.

Kъм статия Тръмп мисли за трети мандат въпреки конституцията

2020-09-12 12:30:01Значи, протестираш че държавните органи са превърнати в бухалка на мафията, мафията те удря с бухалката на държавните органи, доказвайки че си прав! Найс.

Kъм статия 6 институции на проверка в ресторант Воденицата, собственикът е в ареста от седмица

2020-09-12 12:23:20Умствените разстройства са реалност, да. Фаучи? Фаучи! Точно той е пример за мятащи се като палачинки експерти, по въпроса за маските. Отначало казваше да не се носят, и че няма голяма полза от тях и че са замо за здравните работници и доказано болните и че не трябва американците да носят масово маски както го правят в Китай. Ето ти и видео, щом не можеш да ползваш Гугъл и не помниш какво казваше той през пролетта: https://www.youtube.com/watch?v=72RK29kcBmk После се обърна на 180 градуса и медиите не му простиха, накараха го да се покае като грешник. Дори сега той твърди че нарочно е лъгал, за да даде шанс на медиците да се запасят с маски. Кога лъже, тогава или сега? Въобщ, какво значение има истината във високите етажи на властта и бизнеса? Един тест струва стотинки да се произведе, но по веригата до теб става трицифрена сума. Знаеш ли колко хора по тази верига искат паниката да продължава? Когато беше нов вируса, номерът им минаваше. Сега, не.

Kъм статия Доц. Кунчев: Д-р Мангъров първо да види как се лекува в ковид отделение и после да дава съвети

2020-09-11 21:33:01Hristohh, не съм зашлевил лелката, точно защото това е нарушение на социалните правила и закони, които сме изградили през дълги години човешко развитие. Може би най-важното правило - "не започвай агресия", the non-aggression principle. Но тези правила сме ги градили с векове и са доказано работещи, защото обществата които ги спазват преуспяват, а тези които не ги спазват, изостават и умират. Тук говорим за наложено насила правило, в извънредно положение от някакъв неизбран от никого експертен съвет, за нещо което е противоречиво и между експертите. Да ти намеря ли сега изказвания за и против маските на едни и същи експерти по различно време? Сам можеш да ползваш гугъл, намери си, ако не ги помниш последните 8 месеца. Това че някой е наложил някаква безумщина като правило, не значи че трябва да му се подчиняваме като роби. Утре ще приемат закон, че трябва да използвам женски обръщения към теб ако заявиш че си жена вътрешно и почваш трансформация с хормони и хирургия. Вече има.

Kъм статия Доц. Кунчев: Д-р Мангъров първо да види как се лекува в ковид отделение и после да дава съвети

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.