ПРОФИЛ

Рейтинг
1006
точки при гласуване
1

Insider

създаден на 2018-11-01 00:48:59
Всички ваши коментари (4)
Дата Коментар
Страници
  • 1
2019-02-13 12:57:02Изказването "На практика там няма автокефалия. Това не е самостоятелна църква, защото в основополагащия ѝ документ се утвърждава върховенството на предстоятеля на друга църква на тази територия" е абсолютна ЛЪЖА. В томоса пише, че единствената връзка с църквата-майка, Константинополската катедра остава варенето на миро и апелацията за съвет при трудно-разрешими спорове. Този руски продажник (или неграмотник) дори НЕ Е ПРОЧЕЛ ДОКУМЕНТА. https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100724/catid,19/id,68153/view,article/ В документа пише, че: "автокефалната църква в Украйна припознава като свой глава светейшия апостолски и патриаршески Вселенски престол, както (постъпват) и останалите патриарси и предстоятели", което означава, че припознава като главенствуваща (първа в Диптисите) Вселенската катедра, както правят и останалите православни църкви.

Kъм статия Видинският митрополит сравни обявяването на независима украинска църква с нахлуване в чужда държава

2019-02-13 12:47:55"Клонингите на Натанаил Неврокопски в настъпление" Покойният Неврокопски митрополит Натанаил остави след себе си цяла сюрия - къде по-сполучливи, къде не - клонинги. Да припомним някои факти: След аскетично монашеските си дисциплинарни демонстрации, той все пак отиде и освети капището на Ванга, защото PR-а изглежда му беше по-важен от чистотата на вярата. Натанаил не прояви и капчица покаяние, когато "негови" хора убиха свещеник от разколниците по особено жесток начин и имаше енории в неговата епархия, в които той не можеше да припари, защото хората не го понасяха (знаем, че макетата не си поплюват). Никакво покаяние нямаше и когато стана ясно, че е агент на ДС с особено старателно досие - хонорари за свършена работа и пр., стана ясно дори, че почерпил своя водещ офицер, когато го направили владика. Та същият този се клонира многократно преди да умре - негов най-виден клонинг е Пловдивският Николай, но има и цяла група от Хаджидимовския манастир. Епископ Даниил също е Натанаилов клонинг. Той, подобно на Пловдивския владика на неговата възраст (и първообраза) е изпит (външно аскетичен), амбициозен и беснеещ антиевропеец (русофил). Също както останалите си събратя - не познава добре каноните, но обича да държи политически речи. Навярно и той е бил тройкаджия в Богословския факултет. Сега, когато всичките документи по томоса на Украйна са преведени на български език и публикувани - той и подобните нему продължават да тиражират руските хибридни манипулации. Освен това: ВСЕЛЕНСКИЯТ ПАТРИАРХ ИМА ПРАВОМОЩИЯ НАД ВСИЧКИ ДРУГИ! ПРЕЗ ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ВИЗАНТИЯ И ПО-КЪСНО КЪМ НЕГО СА АПЕЛИРАЛИ ЗА СЪД И ПОМОЩ ОТ ЦЕЛИЯ ПРАВОСЛАВЕН СВЯТ. Да си прочете Даниил правилата на Халкидонския събор и особено 9-то правило.

Kъм статия Видинският митрополит сравни обявяването на независима украинска църква с нахлуване в чужда държава

2018-11-03 22:09:19Бих посъветвал най-добросъвестно Фенерски да си смени професията. За писане очевидно не става. Дори за във вестник. Ако пък това е любителско занимание за него - по-добре да не храни амбиции за повече.

Kъм статия За едното име

2018-11-01 00:59:46Какво, какво? Кълнат се в Сограт, но не го четат? Май Орлин Йорданов пак не си е взимал часовете :))) Къде мога да прочета нещо от Сократ, бе Тончо? Великите имитатори - на това ви научиха в "Гимназията". Фабриката за претенциозни фукльовци е произвела образовани люде, на брой доближаващ статистическата грешка и армия от недоучковци с важно издути бузи. Какъв Анселм Кентърбърийски - ти си го чел в оригинал толкова, колкото аз съм чел Книга на промените. И в превод не си го чел. Това което ви научиха в "Гимназията" е да ПРАВИТЕ ДОБРО ВПЕЧАТЛЕНИЕ. Нищо друго. Чудя му се на Дайнов, защото легитимира лекенца като Краевски с отговори в медиите.

Kъм статия Дуел в писма II. Тончо Краевски към Евгений Дайнов: Либералният проект е Вавилонска кула

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.