ПРОФИЛ

Рейтинг
1345
точки при гласуване
1

sawall

създаден на 2016-04-20 12:39:14
Всички ваши коментари (389)
Дата Коментар
Страници
2018-08-29 18:31:38То сега всички ще са по-тихи от тревата по този участък! И изобщо, късно е, либе, за китка, това трябваше да го мислите когато сте приемали обекта, не сега... А и тези мерки трябва да се предприемат по всички опасни участъци, но САМО ВРЕМЕННО, докато бъдат ОБЕЗОПАСЕНИ. Защото като падне някоя кола в дерето с 20км в час какво ще стане? Ще слизат шофьорите и ще бутат 300м ли?

Kъм статия Шофьорите карали с 30% по-висока скорост от позволената на пътя Своге-София

2018-08-29 12:43:03Проблемът с това е, че такива смели изявления се правят лесно и евтино. После тихомълком се оказва, че никой богат и властен не е виновен, виновни са като обстоятелствата, всичко може да се оправи с промяната и затягането на няколко правила, които после никой не спазва, защото няма начин да се провери.

Kъм статия Борисов за трагедията край Своге: Към никого няма да има закрила и пощада

2018-08-27 16:49:41Интересното беше, че наистина са поправили само част от правописните и пунктуационни грешки. :D. Иначе текстът е пълен с разпределяне на вината ("и в Щатите е така"), обвиняване на другите ("ние преподаваме, ама студентите не слушат!") и заяждания с личността на студента-обвинител (който наистина май е имал малко нужда тогава да узрее за идеята да работи сериозно, но това не намалява тежестта на доводите му). Нито един от ясно посочените проблеми не е адресиран директно: общежитията са кочини, много от преподавателите водят лекции по остарели и отживели методи, липсва им компютърна грамотност и дори граматика... Самият текст публикуван тук вместо да опровергае последното, го затвърждава. Няма и помен от интерес да се решават належащи проблеми. Отрича се до дупка, но без аргументи, признава се вина (затварял си очите и пишел 3), съпротивата срещу всяка промяна е до последна капка мастило. Ето заради това българските университети, включително и "престижния" (ха ха) СУ са дупки.

Kъм статия Колкото по-глупав, толкова по-самоуверен

2018-08-27 13:44:03С всичко съм съгласен, добре казано! Освен с това: "Назначават го с идеята, че ще го научат сами на каквото трябва." - Ама то е така навсякъде по света. Ако смятате, че Харвард преподават тайните техники и технологии за търговия използвани от Голдман Сакс... Харвард са Харвард не само заради 40 млрд фонд, който имат. Харвард са Харвард, защото не мърморят лекции под носа си 3 часа седмично и после не се прибират у тях с чувство за добре свършена работа. Или поне не е само това. На студентите се гледа индивидуално, учат ги как да се учат на нови неща сами, дават им и свобода да се научат от опит и да правят грешки. И после бизнесът като ги наеме те не са готови научени, но са адаптивни, уверени и схватливи. Това е идеята. А с летни стажове в дадена компания могат дори да станат и готови научени, а самата компания може да си подбере талант от рано.

Kъм статия Толкова ли е лошо висшето образование в България?

2018-08-24 14:55:56Magdalina, може би младият човек не се е изразил много любезно, но от друга страна аз познавам студенти и ПРЕПОДАВАТЕЛИ в СУ, които ми се оплакват от същото: преподаватели вкаменелости от 19 век, липса на знание и мотивация, мързел и у преподаватели, и у студенти, администрация, която се отнася с всички (преподаватели и студенти) сякаш са на кафе в махалата, никой не си чете имейла, отживели методи, отживели учебници, липса на онлайн ресурси, прогнили и разпадащи се общежития с направо гнусни бани и стаи... Тези неща трябва да се казват, защото иначе няма да бъдат поправени. Поздравления на автора. Явно е имал нужда от това да му се случи, за да се мотивира и да заживее живота си на 100%.

Kъм статия СУ е дупка, в която загубих 4 години от живота си

2018-08-21 18:21:36Лекари в България са проспали важен детайл! Направо да не повярва човек! Но няма да има нито един наказан или дори порицан (което айде, няма толкова значение, реално), но важното е, че практиката в болницата, да не говорим за цялата здравна система, няма да се промени. Нещата ще продължат по този начин и след няколко години ще има нов смъртен случай по същата причина. И после пак. И после пак. И после няма да има раждания в България, така че споко, проблемът ще се реши сам.

Kъм статия МЗ откри нарушение при лечението на починалата в Плевен родилка

2018-08-21 17:46:524 млн. лева за миналата година, но трябват още ресурси, скапали се били дисковете. И понеже бекъпите са били на същия диск като данните всичко е заминало и сега трябва да го вадят с отверка и внимание, явно. 4 млн лева в България са купили 4 харда и банда откровени забутаняци и некадърници да кършат с ръце, така ли да разбираме? И ресорната служителка вика, "случва се". ББ я уволнява, но повтаря рефрена, но някак по-така: "Ние внимавахме, но ни трябват още ресурси". Тези ни мислят за пълни овце. И най-лошото е, че май са прави.

Kъм статия Японски експерт помага Търговският регистър да заработи напълно до края на седмицата

2018-08-21 17:38:49"Имаме съществен проблем в застраховането" - анефе, тоя па откри топлата вода. Проблемът си има имена, даже. Мутри, Борисов, ДПС, БСП, Пеевски, Олигарси...

Kъм статия Борисов обяви, че България има съществен проблем със застраховането

2018-08-21 13:48:56"Професионалните" действия на екипа са се състояли в проспиването на заболяване на родилката и прилагането на отживял и вероятно вреден метод, отречен от модерната медицина. Иска ми се да кажа, че това е изолиран случай, но от 2 години имам доста контакти с лекари, в София, в по-малък български град и на добро място в чужбина. Извън София, лекарите са кръгла нула и дори бих казал, че повече навредиха отколкото помогнаха с липсата си на внимание, време и образование (но пък някои си поискаха рушвет!). В София - много уверени, наперени и посредствени. Единствено в чужбина обърнаха внимание и отделиха време да разберат, да проучат и дори да обяснят. Е, не бяха перфектни в това, но в сравнение с българските лекари бяха като дъжд в пустиня.

Kъм статия Директорът на болницата в Сливен: Екипът е действал професионално

2018-08-21 13:25:15От чисто любопитство, щом изискванията са също толкова високи като на служителите им в Лондон, и след като това не е аутсорсинг, заплатите ще бъдат ли като в Лондон?

Kъм статия 'Файненшъл таймс' ще инвестира в България

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.