ПРОФИЛ

Рейтинг
1595
точки при гласуване
1

prascho

създаден на 2016-04-19 21:20:08
Всички ваши коментари (24)
Дата Коментар
Страници
2019-09-09 15:17:26Докато категорично не се докаже, че хомеопатията работи съвсем категорично може да се отхвърли въпросната "практика". До момента няма нито едно истинско доказателство за излекуван човек с хомеопатия. Има доказателства за хора, които хапват захар и пият разреден спирт и вместо за 7 дни оздравяват за една седмица. Доводите от типа: "малкият беше с 39.5 градуса и му мина само с хомеопатия" не са валидни. Докато не се докаже с публично признато изследване някакъв клиничен ефект от хомеопатията тя си остава в графа "шарлатанство", където ѝ е мястото. В момента има дестеки изследвания, които доказват, че хомеопатията не лекува и нито едно, което да покаже обратното. Има и обявена един милион долара награда, която вече 8 години никой хомеопат не е успял да вземе. Защо ли? И за да не съм голословен - ето наградата: https://www.latimes.com/health/la-xpm-2011-feb-05-la-heb-skeptics-homeopathy-01052011-story.html

Kъм статия 7-годишно дете с ушна инфекция почина след лечение с хомеопатия

2019-09-03 16:55:33Не мога да повярвам! Това досега май не се е случвало. Как са го изтървали? Наистина го има в сайта на МВнР. И вече няколко часа не са го махнали! И все още никой не е протестирал! Спите, товарищи полицейские, спите!

Kъм статия МВнР по повод изложба за 9 септември: Червената армия не е освободител, донесе репресии в Източна Европа

2019-07-28 12:18:09И един съвет към "журналиста" писал статията - когато някой афектиран човек ти довери сълзливата си история твоята работа не е да я разкажеш почти дословно, а да си напънеш задника и да провериш фактологията. Много е лесно: първо в Интернет, после да завъртиш 1-2 телефона до Агенция за закрила на детето, Министерство на външните работи, някой адвокат, който е специалист по подобни казуси и да помолиш някой компетентен човек говорещ чужди езици да се опита да намери информация и от Холандските власти. И ако ти отговорят, че нямат практика да дават информация по подобни казуси да се запиташ откъде бащата знае, че детето е при чернокожа гей-двойка.

Kъм статия Мъж се бори да върне сина си, даден в приемно семейство с двама бащи в Холандия

2019-07-28 12:12:30Това за чернокожата гей-двойка е недоказано твърдение - няма как да се знае със сигурност, при положение, че информацията по делото не е оповестена публично. Човекът го използва най-вероятно за да предизвика съчувствие и по-голям обществен отзвук, а лайняните журналисти веднага захапват въдицата, без да си направят труда да проверят и едно изречение от информацията, както е модерно напоследък. Пък то и няма нужда - 95% от аудиторията им няма и капацитет да се усъмни в помията, с която ги заливат, още по-малко да я провери. Съвсем случайно от познати на бащата дочух и друга версия на историята - бащата е доказан насилник, бивш полицай, който има забрана да се доближава до майката (която вече е починала) и до детето. Социалните служби в Холандия проверяват случая и не му позволяват попечителство, като детето е при приемно семейство докато трае разследването. Моят съвет е да не вярвате на нито една от версиите докато не излезе истинска информация по случая, а не инсинуации.

Kъм статия Мъж се бори да върне сина си, даден в приемно семейство с двама бащи в Холандия

2019-07-10 15:40:42Живял съм на много места по света, а съм работил на още повече. В 99% от случаите при случайна среща с българи ме е било срам, че съм българин. И повечето от тях не са били цигани. В една латино-държава консулката ми се зарадва, като ходих да се регистрирам, че съм нормален човек и няма опасност да ме вкарат в затвора, като болшинството останали българи там. Има читави хора - инженери, лекари, учени и т.н. ама са под 1% за съжаление и рядко се срещат.

Kъм статия Шокиращата новина: Пет деца от България изнасилиха жена в Мюлхайм

2019-07-09 13:39:31От корените трябва да се започне - сериозно образование за всички. От най-малки. И то истинско - природни науки: биология, физика, химия, математика 10% от материала да разберат и няма и да помислят за каквато и да е религия. И тогава подобни маолумия ще се озоват най-накрая там, където им е мястото - забравени в миналото.

Kъм статия Руската православна църква: Жените са по-глупави от мъжете

2019-07-08 18:41:26Моите уважения, обаче това са пълни глупости. Още преди години от Световната здравна организация опровергаха едно по едно всички гореизложени твърдения със съответните изследвания. Всъщност опровергаха ползите от повечето т.нар. "супер храни", като се установи, че най-здравословно е да се храните предимно с местни храни, т.е. произведени на мястото където човек живее. За пример - лененото семе при чисто сранвнение на състава е много по-полезно от чията, а обикновеният магданоз бие прехвалената спирулина по всички параметри. Не си давайте парите за глупости - хранете се разнообразно и балансирано и не залитайте в модерни био-еко-посоки. Няма как нещо, произведено на другия край на света да е био и еко.

Kъм статия Защо е полезна чиата?

2019-06-15 10:41:28Скатов много се промени и израстна последните години. Станал е умерен и мъдър. Явно високата планина си взима и дава своето. Успех му пожелавам. Жалко, че Боян не можа да си осъществи проекта...

Kъм статия Атанас Скатов тръгна за атака на нови два осемхилядника

2019-06-07 15:14:39Веднага се сещам за един виц: "Американец към руснак: – Представям си как обядвате: дървена маса, на масата бутилка водка, черен хляб, сельодка, лук и пелмени. Под масата – картечница. На стената балалайка и будьоновка, в двора танк, а на улицата мечка. Руснакът: – Пълни глупости! Как така ЕДНА бутилка водка?!?" Те така се опровергават неверни факти!

Kъм статия Москва отвъща на удара: Снима политкоректен клонинг на сериала Чернобил (трейлър)

2019-06-06 14:13:50Благодаря на OffNews за превода на тази статия.- така ще стигне до повече хора. Много обективно и точно разказано. И сега на кого да вярваме? На съветски/руски журналист, който е навътре в нещата, занимавал се е директно с материята и е обективен или на хора, които не могат да преглътнат още, че великият СССР се е разпаднал? Между другото - твърденията на Губарьов могат лесно да се проверят и никой не ги отрича, включая текущата номенклатура в Москва. Ето и още малко материал за размисъл. https://www.novayagazeta.ru/articles/2019/05/23/80622-chernobyl-dannyy-im-v-oschuschenie

Kъм статия Истината ли показва сериалът 'Чернобил' - разказва руски журналист, работил в централата след аварията

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.