ПРОФИЛ

Рейтинг
1073
точки при гласуване
1

Панелен земеделец

създаден на 2016-04-20 11:28:17
Всички ваши коментари (37)
Дата Коментар
Страници
2020-05-02 15:48:37И добре че е останала някаква частица съпричастие у частица от хората у нас - защото въпреки държавата, все се намират помощи за частица и от нуждаещите се. Впрочем, по повод смъртта на д-р Ил.Иванова (лека да е пръстта й!), вижте във ФБ и написаното от някой си Георги Тодоров. Защото и съдниците (на каквито и ние се правим, вместо да изметем територията от боклука) са поне два вида. И всеки е прав, нали... Понеже от 142 години (поне) все чакаме освободители някакви.

Kъм статия БЛС открива дарителска сметка за семействата на медиците, починали от COVID-19

2020-04-25 13:35:51Хубаво е направила. Вместо да ги изхвърли по някое време... Може и да бъркам, все пак, няма инфо за всичко, което търсиш. Доста наши артисти и музиканти наистина едва преживяват (най-късо казано), но не мога да повярвам, че Лила, В.Маринов, Графа, Фондацията, чалгаджийките, разни като Е.Минчев, някои спортисти (да не се разпростирам) са толкова зле материално - и толкова "социално потайни", че не сме научили да са дарили нещо в тия времена. Колегите им по света какви неща направиха... Нашите най-много да вземат пари по "60:40" за да издадат гениалните си творби, които създадоха по време на изолацията.

Kъм статия Лили Иванова изпрати цветята от рождения си ден на медиците от Александровска

2020-04-21 00:08:37@ehmo, уточнявам: първоизточникът беше Пловдив24, проверих къде още има инфо. Е, партенка се оказа, ама от по-интересен корен: "Информацията, която и ние от Plovdiv24.bg публикувахме, се оказа невярна. Съдия Румяна Ченалова, която взриви социалните мрежи с тази "новина" също изтри публикацията си от фейсбук." (същият сайт, по-късно днес) Пловдивчани съобщиха и това: "Трима адвокати на семейството на надрусания убиец на Милен Цветков – Кристиян Николов, по спешност са започнали да прехвърлят имущество и фирми на трети лица чрез фиктивни сделки, алармира пред Lupa.bg юрист, запознат със схемата." У нас конспирациите не са като по "Розуел", те са си един "живот във висшето общество". За съжаление.

Kъм статия Задържаха и майката на шофьора, убил Милен Цветков

2020-04-20 18:31:07Вижте в Пловдив24 и в Блиц: вчера аудито не е имало и гражданска отговорност - днес вече има. Понеже главпрокурорът още не е пуснал Стайков, а семейството на наркомана (с повече от 63 фирми) е вързано с винения бос, може пък и да не му се размине на убиеца?! Но игрите на богатите вече започнаха.

Kъм статия Задържаха и майката на шофьора, убил Милен Цветков

2020-04-16 19:31:27Днес някъде по това време, 3-членното ми полу-затворено семейство (сина все още го държат на работа, дистанционно), гледайки новините за а) цигаNите, които продължават да се прибират и да ходят из територията, и б) започналото поредно Голямо пътуване - във време на епидемия; не ме интересува кой е по-по-най в лошо/добро (всичките генерали, каскети, Кой?, калинки, овчи главички). Ние психясваме от месец, с идеята, че още мъничко остава. Кризата идва и съобщаваните резултати ще са по-ниски, отколкото след 7-10 дни. Тогава пак на всички ли ще ни говорите за чувалите за мъртви, които нямало да стигнат. На КПП-тата на СФ-изходи всички си дават декларациите и заминават. Какви ги вършите, бе Щаб, премиер, полицаи? Какво правите, сънародници? После ще ни затворят по къщите до 1 септ, като в Сърбия. Или - може би - тогава ще започне революцията на здравите и болните овце?

Kъм статия Голямото пътуване за Великден пак започна - въпреки блокадите

2020-04-07 13:45:08Текстът е хубав, Венци. И да ти призная, някак си го представям в по-тежко "облекло", като от Us and Them, или Comfortable Numb... И не знам защо, си мисля за това: в първата година на Дарик гостуваха Хиподил и пуснахме - между приказките - целия им тогавашен "скандален" албум. Един слушател се обади и рече: Абе, момчета, ето слушам ви, ама защо точно с тези думички, бе. А някой му отговори, че това е животът без да се преструваме. (Бяха обещали да дойдат трезви и горе-долу го спазиха.) Все още имам тези спомени. Чудя се кое би било по-гадно: да ме отнесе някакъв вирус, или деменцията да изтрие тези ми спомени, докато тялото е живо. Вие имахте какво да изпеете, а такива като мен гледаха да го пускат, за да се слуша. И бяхме, май, по-щастливи от днес. Светът няма да изчезне за миг, той изчезва помалко от ден на ден, отдавна. Нашият свят. Не "тогавашния" или "днешния" - целият ни.

Kъм статия Светът сякаш в миг се спомина, а аз наблюдавах от първия ред (видео)

2020-04-05 11:58:58Съзнавам колко е глупаво да пиша тук с надежда някой друг да го "придвижи" до по-подходящи за въпросите места. Темата на инфото е подходяща. Тук пишете, че гетото в Пещера се блокира. Май имаше още 2-3 места из БГ-то. А на останалите? Където циганите, масово завърнали се от гурбета и чакащи новия, потенциално разнасят заразата по улици и магазини. А гледахте ли в събота "Ничия земя" с кмета на Буковлък? Защо в по-големите градове всички ние можем да клечим вкъщи, да носим маски, да ни хващат в издънка и да ни съдят за по 5 хил.лв. Защо те там в махалите си не могат, знаем. Но къде е полицията, РЗИ-тата, бащиците от телевизора? Наша позната беше при старата си майка в Ихтиман. Разказа ни как в кварталното магазинче даже продавачката вече се примирила, че ги чака неизбежното: завърналите се "български граждани" щъкали навсякъде, не им пукало от нищо. 5000 лв. и тояга няма ли за тях? Други си спряха самолетите, ние с гордост ги прибираме.

Kъм статия Ромският квартал в Пещера под блокада заради заразени с COVID-19

2020-04-03 13:14:41Рок допълнение към биографията на Вал: в края на 80-те той бе и автор/преводач на някои от англ.текстове за съответните англ.версии на парчета на "Ахат" (прим.от първата им винилова плоча Походът) и "Ера". Създаде и собствен проект "Иркала", с който направи един концептуален демо-албум. Аз го помня като фантаст, интелектуалец и рокаджия от поколението на "цветята от края на 80-те". Ето 2 съединени демо-трака от проекта му от 89-а: http://www.mediafire.com/file/98rprw8wuk95de2/Irkala_%255BVal_Todorov%255D_-_Jrecut_e_murtuv_Pt.7%252C_Nadolu_Pt.3_%252889%252C_demo%2529.mp3/file

Kъм статия Епидемията от коронавирус у нас може да бъде овладяна. Засега се справяме по-добре от очакваното

2020-04-02 10:22:49Здравей, приятелю! И наистина, не сме се виждали отдавна. Мисля си и аз какво ще се промени след ТОВА? Както във всичко и винаги: нещо ще се, друго няма. Надявам се в Европа (Флинтстоун и Ръбъл от двете страни на Атлантика съм престанал да ги мисля) да си върнат производства и да има още повече работа. Но не за нови чиновници в Брюксел. А в разните ЕС-та, ЕК-та, ЕП-та да проумеят, че EU-просперитета е сбор от непречупени национални разнообразия. Плюс съпричастие с обикновените хора. Но и да се случи горното, у нас фондове, помощи, възможности и келепир пак ще отиват в когото трябва. Или ще се крадат 60-към-40. На по-ниско ниво съседът ще ти реже гумите, понеже си паркирал на "неговото" място. Кръчмите и моловете ще се напълнят пак. Чалгата ще създаде нови песни ("виру́са" и "друса" ще е топ-римата). Изобщо: пак ще има едни и други, преболедували и незасегнати. Тъжно си мисля, че съотношението им няма да се промени.

Kъм статия Писмо до един неизвестен приятел

2020-03-22 14:25:41"В областта Лацио с център столицата Рим засега поразените от коронавирус са 1100 души, но там днес бяха затворени два манастира, защото се оказа, че служещите в тях шейсетина монахини са заразени до една." (от медиите) Цитирам го тук, понеже май от ден-два нашите висши свещеници не са ни обяснявали пак, че Великденът е възможен.

Kъм статия Благо Георгиев призова за всенароден пост и моление

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.