ПРОФИЛ

Рейтинг
16907
точки при гласуване
10

Izalina

създаден на 2016-04-20 08:57:50
Всички ваши коментари (1997)
Дата Коментар
Страници
2017-09-20 17:00:27Голям праз

Kъм статия Сидеров се жени за Деница в неделя, посрещат гости в Къщата с часовника

2017-09-20 16:57:22Намесена ли е Томова, винаги съм склонна да подлагам на силно съмнение прочетеното. Иначе темата предполага изобилие от пуканки. С нетърпение очаквам коментарите на героите.

Kъм статия Изтекъл запис с Цветан Василев хвърля тежки обвинения срещу Борисов и Цацаров

2017-09-19 23:30:03Понеже навлизаш в много дълга и сериозна дискусия, нека обобщя. Влизат нашите "смешни" осигуровки в касата. Отделно си има перо Здравеопазване в бюджета. Всяко управление си прави гаргара с нови експерименти - най-често неуспешни, харчейки безогледно; онкоболни престояват по хикс часа терапия (времето на вливане), но вместо 8 (примерно) касата плаща 36 престой (по процедура), а те си нощуват вкъщи и отиват за "изписване"; майки раждат и по документи стоят 3-5 дни в болницата, дефакто възират при първа възможност стига да са добре - което е ок и за двете страни - касата плаща; отчаяни родители събират 45000 евро от кампании докато чакат да се произнесе фонда, който финално дофинансира още 5к, но ако му видиш отчета е превел 50к към чуждата болница. Касата плаща. Цитирам само примери, на които съм пряк свидетел. Блестящи офиси, лъскави коли... Отде средства, бе? Понеже не съм идиот си имам застраховка. Дори 2 различни. Няма да ти кажа колко ОТКАЗА имам от моя застраховател при разни заведени случаи, но това е трета тема... още примери? Неизползван препарат за 7бона вече платен от касата не може да бъде върнат в аптеката. Няма практика и процедура. Антикорупционна инструкция? Не мисля. Касата ще плати и следващия. Отде пари? Друг препарат се изписва по схема на определен брой дни, но и фиксирана дата. Ако месеците в периода ти обаче са повечко 31-дневни, гориш с 2 дни в схемата на аптеките и трябва да цакаш сам 50-100кинта за резервен блистер, та да се държиш здрав... Всичко е сбъркано тука! Но пари има. Сумите за плащане са грешни. Както и разпределението на плащанията.

Kъм статия Семейните лекари искат и децата да плащат такса, така било справедливо

2017-09-19 16:36:57Влизаме в нова тема за раздутия щат "държавен служител" (най-общо). Счетоводителката в МВР с нищо не бива да е облагодетелствана пред тази в шивашкия цех, та да ѝ плаща държавата осигуровките, или да получава други социални придобивки полагащи се на полевия състав, но това е предмет на друг закон. Аз подскачам срещу бюджета и разходите на самата НЗОК и очевадното разхищение на средства НЕ за здравеопазване. Осигурителните ни вноски са достатъчно сериозни за да покрият безплатното здравно обгрижване както на децата, така и на пенсионерите. Ама керванът си върви.

Kъм статия Семейните лекари искат и децата да плащат такса, така било справедливо

2017-09-19 15:34:43Не съм много съгласна. Здрав и прав здравноосигурен гражданин посещава GP-то си около веднъж годишно и то ако се сети по някаква си причина за контролни прегледи или инцидентно. Освен това си плаща и потребителската такса при това посещение. За това пък касата финансира лекаря всеки месец, само заради присъствието в списъка. Същата каса, която получава под формата на ежемесечни вноски по 8% от стойността на всеки трудов договор, като останалите осигуряващи се също са ги измислили, а и като вземем предвид, че баце вика, че безработица няма ... това са много пари, ей! Само да си редуцира разходите, сградния фонд, автопарка и готово - ще обере луфта при по-боледуващите деца, като вдигне сумата за дете към GP-то му. Иначе съм съгласна, че Държавата трябва да си поеме задълженията! Дай да нахлузим родителите и с още такси. Колкото и образованието до 7ми клас е безплатно ...

Kъм статия Семейните лекари искат и децата да плащат такса, така било справедливо

2017-09-19 13:45:08Правилно. Само Хайдн, Вивалди и Шопен слушат по принцип ромите в Секулово благодарение на "полицай във всяко село". По-щадящи са за тях. Честно ли четем чак такъв кретенизъм?

Kъм статия МВР забрани рока, бил опасен за ромите

2017-09-19 13:25:38Е, по-близък план нямахте ли?! А, някой няма ли да наеме вече и холивудски екип за сериал по свинщините на тея? Или направо да им връчват "Ейми"-тата. Гнусна история.

Kъм статия И Пеевски нае американски адвокати да го защитават по закона "Магнитски"

2017-09-19 13:21:17Огромен! Пак съм там. Само да не го заврете и него в тъпата "Армеец" този път.

Kъм статия Роджър Уотърс идва за концерт у нас през 2018 г.

2017-09-19 10:39:41Заглавието е некоректно. И да е имало някъде шествие, то е извън споменатата организация. Нека всеки отговаря за себе си. Келешите, които така бодат в очите на българина са доволно малък процент от хилядите мотори в България, но в очите на немоториста представлява 100%. Моторът си е просто средство да по-удобно придвижване и паркиране в града и туризъм и смея да твърдя, че повечето хора, които познавам, го ползват именно за това. Голяма част от собствениците на "пистарки" пък - си имат ремаркета или бусове, с които ги карат до съответната писта и си правят кефа там. За третите пък си има нарочни органи - тях дърпайте да си свършат работата. Лично съм била най-често засичана или притискана/избутвана от пътя от забляни телефонисти, дъртаци или просто злобари на 4 гуми. Това отношение в нито една държава по света го няма (освен Румъния в известен смисъл).

Kъм статия Мото шествия в 18 града в памет на загиналите мотористи и срещу агресията на пътя

2017-09-19 10:31:05Такъв анализ съм правила миналата година - за 1 месец според бюлетините на КАТ-Варна: 21 случая 4 - вината е в Автомобила - 61г. Ж блъска при престрояване - 65г. М блъска при престрояване - 36г. Ж блъска при престрояване - 29г. Ж блъска при престрояване 2 - вината е на Автомобила, но и в двата водачът на мотора е неправоспособен 1 - вината е на изскочила на пътя пешеходка (81г) извън градските части и без всякаки пешеходни зони - вилна зона, но впоследствие е починала. 2 - рутинни проверки на (без ПТП) установяват - 1.34 промила на турист от казахстан - 3.18 промила на варненец Колкото до моторите - виновни са за 12 ПТП: - недостатъчна дистанция - без регистрация - 1 - недостатъчна дистанция - 1 - несъобразена скорост - изгубен контрол - 3 - несъобразена скорост - изгубен контрол - неправоспособен - 2 - несъобразена скорост - изгубен контрол - неправоспособен - непълнолетен - без регистрация - 2 - изгубен контрол - 1 - изгубен контрол - алкохол 1.19 - 1 - отнема предимство - 1

Kъм статия Мото шествия в 18 града в памет на загиналите мотористи и срещу агресията на пътя

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.