ПРОФИЛ

Рейтинг
1039
точки при гласуване
1

yoghurt

създаден на 2017-04-10 09:46:05
Всички ваши коментари (12)
Дата Коментар
Страници
2017-12-14 14:38:59Браво, звучи много добре. Най-сетне нещо по-искрено, So кампанията е много свежа! Само дано бъде изпълнено както трябва, не като паветата по Фандъков

Kъм статия София става So... с Бистришките баби и ротондата Св. Георги (снимки)

2017-12-02 13:01:01Не, хая! Хаете ли вий, господам или не? Иначе, коменданте - умирам! Направо си е "И вълците - изядени, и агнето - бито"

Kъм статия Българи са измъчвани и държани болни и гладни в затвор във Виетнам

2017-11-22 22:04:24П.п. Тук никакви емоционални излияния , протегнати ръце и сълзи няма да минат, въпросът е извън политиката.

Kъм статия Защо не е толкова лесно БПЦ да признае Македонската православна църква за автокефална

2017-11-22 21:59:49По темата могат да изкажат адекватно мнение единствено хора, които редовно участват в църковния живот и в тайнствата на Църквата. И така, повечето от подписалите петицията са масони. Това предполага, че те изповядват икуменизъм, тоест - доста далеч са от Православието. Генерира се обществен натиск върху БПЦ, заплашва се че ако не признае македонизма на МПЦ барабар с автокефалността й, БПЦ била... с Русия. Да припомняме ли, че именно Сталин и Русия измислиха Македония?? Отговорът на БПЦ трябва да бъде същият, какъвто всеки един от нашите православни предци би дал - че лъжата не може да бъде смесена с истина. Цитирам: "...ще припознае и признае Българската православна църква-Българска патриаршия, като Майка Църква, която първа приема и признава нейната автокефалност..." . Тоест, за МПЦ църква-майка значи църквата, която първа признава нейната автокефалност. Никъде не се говори за корените на тази църква.

Kъм статия Защо не е толкова лесно БПЦ да признае Македонската православна църква за автокефална

2017-11-22 12:54:45Съжалявам, но в този списък има само масони, най-видни са Милен Врабевски (който е и автора на писмото от името на Македонската Православна Църква !!) Ангел Станков, Зоя Андонова... Сега, това че те са общественици е друг въпрос. Защо толкова искат да признаем македонизма? Такова нещо може да стане само с по-изяснени понятия, иначе само би забъркало още по-голяма историческа каша.

Kъм статия Общественици настояват БПЦ да приеме протегнатата ръка на Македонската архиепископия

2017-11-02 15:56:34Статията представя този човек като олигофрен затова,че не следва мейнстрийм-модата. Уви, мои приятели от Великобритания са учудени от мащаба, който този празник заема в страната ни. В Англия няма хелоуин. Жената ми обясни, че празника идвал от Северна Америка, навлиза в Европа сравнително отскоро. Тя и мъьът й работят в посолството, не ще да са ме излъгали. ;)

Kъм статия Българщината е опазена, забраниха Хелоуин в Елин Пелин

2017-09-30 19:39:20Квалификацията "Мордор" е белег за капацитет на мозъка ниво холивуд (демек, под дъното) .

Kъм статия Еврокомисията посочи гафовете в кандидатурата ни за ЕМА

2017-09-30 19:35:31Това е може би първото отворено писмо, което изчетох с такова удоволствие дума по дума, докрай. Според думите си г-н Добри Беливанов е един честен човек, радостно е да видиш че има такива хора. А пък плужеци си има винаги, вероятно наистина Добрев е от този сорт.

Kъм статия Кметът на Хасково: Не се дистанцирам от ГЕРБ, а от Делян Добрев. Разчитам на мъдростта на Борисов

2017-09-11 00:41:49Чуден текст, само че твърдението, че "Кръстът не принадлежи на вярата, ами на културата" е меко казано несериозно, точно преди Кръстовден този четвъртък. Кръстът преди всичко е символ. Този символ за едни означава едно, за други - друго. Но като символ той води единствено към вярата, към жертвата на Господ Иисус Христос за нас. Исторически, културата довела до днешния технически прогрес, тръгва от вярата, от православното и единствено християнство. Нито китайците, нито плементата в Африка, нито маите и ацтеките не тръгват да завладяват света. Тръгват да го завладяват, да го "просвещават" еретиците християни на Запад. Развращавайки вярата, използвайки я, ни докарват до положението в което се намираме - тотална ценностна, екологична и културна катастрофа на фона на технически прогрес и изместването на човека от машината. Но да се върнем на темата, наистина днес всеки сам си измисля "културата" . Но това култура ли е?

Kъм статия Приликата между Девети септември и Орбан

2017-09-11 00:11:29Бъркате, ако си мислите че у православните има това настървение, което го има във всички останали християнски ереси, да мисионерстват, да набират привърженици. Ако човек е искрен към себе си и към Бог, ще отвори една най-проста историческа книга и без никакво мисионерство сам ще пожелае да слави Господ Иисус Христос както сам Той ни е завещал и както ни е научил Светият Дух чрез Апостолите, светиите, отците, и както и продължава да ни учи в живата Църква. Показателно е, че нито сме имали инквизиция, нито сме правили реформации и контрареформации, нито сме правели оредни, които да убиват братята си, пък и нито сме имали такава екзистенциална криза каквато в момента се случва в Европа. Е, но това ни чака, колко от нас са истински православни християни?

Kъм статия Дъновистите посрещнаха Слънчевата нова година в Рила

Всички текстове и изображения публикувани в сайтовете на "Офф Медия" АД са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.